HELLENE and CHAOS

16 Ιουλ 2012

Οσο μας κόστισαν οι βουλευτές μετά την μεταπολίτευση αξίζει η δημόσια περιουσία.

Ένα απίστευτο ρεπορτάζ σχετικά με την αξία της δημόσιας περιουσίας φέρνει στο φως το Έθνος της Κυριακής. Πρόκειται για επίσημο έγγραφο που έστειλε το ΤΑΙΠΕΔ στις Βρυξέλλες και το οποίο αναφέρεται στην αποτίμηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τεχνικές υπηρεσίες, η αξία της δημόσιας περιουσίας αν αυτή τη στιγμή αποκρατικοποιηθεί δεν αξίζει ούτε 7 δις ευρώ και συγκεκριμένα 6,9 δις ευρώ.
Πάρτε παράδειγμα μερικά στοιχεία για να καταλάβετε τι συμβαίνει:  




Η ΕΥΔΑΠ κοστίζει 200 εκατ., η ΕΥΑΘ μόλις 80 εκατ., από το Ελληνικό μπορούμε να εισπράξουμε το πολύ 700 εκατ., η Εγνατία οδός μπορεί να περάσει σε ιδιώτες με 250 εκατ. ενώ η πώληση 28 κρατικών ακινήτων «πακέτο» θα αποφέρει μόλις 200 εκατ.
Για τα κρατικά λαχεία με 550 εκατ. καθάρισαν οι ενδιαφερόμενοι του τζόγου ενώ μόλις 500 εκατ. κοστίζει ο ΟΠΑΠ που έχει έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετησίως.
Για τα περιφερειακά αεροδρόμιο με συνολικά 400 εκατ. οι ιδιώτες θα γίνουν άρχοντες ενώ  από τα λιμάνια Πειραιά, Θεσσαλονίκης και άλλα μικρότερα μην περιμένουμε να εισπράξουμε πάνω από 420 εκατ.
Για το ακίνητο του IBC που κόστισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες πολλά εκατ. ευρώ και είναι αυθαίρετο, Λάτσης, Μπόμπολας ή ο επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα που το διεκδικούν, θα δώσει το πολύ 80 εκατ.
Από τη ΔΕΗ δε θα πρέπει να περιμένουμε πάνω από 350 εκατ. από τον Ιππόδρομο μόλις 60 εκατ. και από το υπόλοιπο του αεροδρομίου 800 εκατ.
Η ΔΕΠΑ κοστίζει 250 εκατ., τα ΕΛΠΕ 700 εκατ., τα ΕΛΤΑ μόλις 80 εκατ., η Αφάντου στη Ρόδο 30 εκατ. και ο πολυτελής Αστέρας Βουλιαγμένης 30 εκατ. Όσο δύο βίλες στη Μύκονο δηλαδή όταν πριν 2-3 χρόνια η αποτίμησή του ήταν 1 δις.
Αν τολμήσει έστω κι ένας να βάλει υπογραφές για πώληση σε τέτοια νούμερα, θα επέλθει το… χάος.
Και για να κάνετε μια σύγκριση γιατί νούμερα μιλάμε,  σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το πραγματικό κόστος καθενός από τους 300 βουλευτές ξεπερνά τα 20.000 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή τα 700 ευρώ την ημέρα!


Οι πραγματικές πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών είναι υπερδιπλάσιες από αυτές που δηλώνουν ως βουλευτική αποζημίωση.


Ειδικότερα:
8.000 ευρώ είναι ο μηνιαίος μισθός κάθε βουλευτή
1.100 ευρώ είναι η κατά μέσο όρο πρόσθετη αμοιβή για συμμέτοχη σε επιτροπές
150 ευρώ το μήνα για συμμετοχή στα θερινά τμήματα
350 ευρώ το μήνα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές για κάθε βουλευτή στον ΕΟΠΥΥ
1000 ευρώ το μήνα κοστίζει των leasing των αυτοκινήτων που έχει κάθε βουλευτής
473 ευρώ το μήνα είναι τα έξοδα κίνησης των βουλευτών κατά μέσο όρο
2.263 ευρώ το μήνα είναι κατά μέσο όσο το επίδομα οργάνωσης γραφείου
1.000 ευρώ το μήνα είναι το επίδομα ενοικίου που λαμβάνουν οι βουλευτές της περιφέρειας
983 ευρώ είναι κατά μέσο όρο η δαπάνη για τα σταθερά τηλέφωνα κάθε βουλευτή
200 ευρώ το μήνα το πλαφόν στα κινητά τους.


Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και άλλες παροχές, όπως τα 4.000 ευρώ μηνιαίως για τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούται κάθε βουλευτής αλλά και τα 960 ευρώ το μήνα που κοστίζουν κατά μέσο όρο το μήνα τα 104 μονά αεροπορικά εισιτήρια που δικαιούται κάθε βουλευτής της περιφέρειας.

Επομένως, οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές των βουλευτών μας ξεπερνούν όντως τα 20.000 ευρώ το μήνα.

Κάντε τώρα τους λογαριασμούς σας να… φρίξετε.

Στα ανωτέρω βέβαια δεν έχουν συμπεριληφθεί τα δεκάδες ξενοδοχεία που έχουν …κλεισθεί από την βουλή προς ….εξυπηρέτηση των βουλευτών, όπως Κάραβελ, Πόρτο παλλάς, Τιτάνια κ.α.
 ”ixnos”
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου