29 Μαρ 2015

ΑΥΓΗ (Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ) ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ: Bρες άκρη με τους στρατόκαυλoυς! « Γιατί τo να φωνάζεις τέτοιες μ@λ@κίες... » ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ: Αυτά είναι τα τραγούδια των Τούρκων κομάντο!


Με ένα άρθρο, που πρόκειται να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, επιτίθεται ο Θανάσης Καρτερός στις ένοπλες δυνάμεις.

 Συγκεκριμένα, με ένα αιχμηρό άρθρο του στην εφημερία «Αυγή» ο αρθρογράφος Θανάσης Καρτερός σχολιάζει την «πρωτοβουλία» των ανδρών των ΟΥΚ να φωνάξουν εθνικιστικά συνθήματα στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

 Στο άρθρο του με τίτλο «Πετάει ο βάτραχος;» χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά των στρατιωτικών και γενικότερα για το κλίμα που «καλλιεργούν» κάποιοι στο στράτευμα.


 Παράλληλα αφήνει αιχμές για το αν το γεγονός ήταν τυχαίο ή ενορχηστρωμένο από κάποιους, προκειμένου να εκθέσουν την κυβέρνηση.

 «Η πρόκληση στρεφόταν ολοφάνερα κατά της νέας κυβέρνησης. Γιατί το να φωνάζεις τέτοιες μ@λ@κίες μπροστά στον Δρίτσα, δείχνει ότι άλλη πόλη -με μικρό πι- έχεις στο μυαλό σου να πάρεις κι όχι την Πόλη που κοκορεύεσαι. Πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι κύκλοι του στρατού της δημοκρατίας δεν έχουν τόσο καλή σχέση με τη δημοκρατία», αναφέρει.

 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του

 «Βρες άκρη με τους στρατόκαυλους. “Και τ’ όνειρό μας είναι στην Πόλη εμείς να μπούμε” διακήρυξαν στεντορεία τη φωνή στη διάρκεια της παρέλασης οι άνδρες των ΟΥΚ. Και φυσικά το όλον δεν ήταν καθόλου αυθόρμητο. Δουλεμένο πολεμοχαρώς ήταν. Το φώναζε πρώτα κάποιος και εν συνεχεία το επαναλάμβανε ομοθυμαδόν σύμπας ο σχηματισμός. Που σημαίνει ότι κάπως έτσι ξυπνάνε, κοιμούνται και βαδίζουν αγέρωχοι προς το μέλλον οι επίλεκτοι κάποιων μονάδων του ελληνικού στρατού.

 Και καλά, οι απλοί ένστολοι είναι υποχρεωμένοι, ας πούμε, να φωνάζουν ότι τους λένε οι από πάνω να φωνάξουν. Πετάει ο βάτραχος, πετάει. Ας πούμε… Αυτοί οι από πάνω επικίνδυνοι ηλίθιοι, στους οποίους η δημοκρατία και η πατρίδα εμπιστεύονται όπλα και εξουσίες για την άμυνά τους, από ποιες τρύπες μαύρης βλακείας και άραχλης πατριδοκαπηλίας έχουν βγει; Πώς τους ανέχονται οι ανώτεροι και οι ανώτατοι; Ή μήπως αυτό είναι το γενικό κλίμα στον στρατό και ειδικότερα στις ειδικές δυνάμεις;

 Υπάρχουν εδώ δύο ζητήματα. Το ένα είναι η διαταραγμένη, σε βαθμό φασιστικής ψυχοπάθειας, διαπαιδαγώγηση και κατεύθυνση τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων. Το δεύτερο είναι ότι η πρόκληση στρεφόταν ολοφάνερα κατά της νέας κυβέρνησης. Γιατί το να φωνάζεις τέτοιες μαλακίες μπροστά στον Δρίτσα, δείχνει ότι άλλη πόλη -με μικρό πι- έχεις στο μυαλό σου να πάρεις κι όχι την Πόλη που κοκορεύεσαι. Πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι κύκλοι του στρατού της δημοκρατίας δεν έχουν τόσο καλή σχέση με τη δημοκρατία.

 Ας πάρουν οι αρμόδιοι τα μέτρα τους για τους επίδοξους κατακτητές της πόλης πριν φτάσει το πράγμα να πάρουν μέτρα οι επίδοξοι κατακτητές της πόλης για τους αρμόδιους. Αυτό το στρατοκρατικό καλαμπούρι πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Δεν είναι θέμα Αριστεράς και Δεξιάς. Είναι θέμα δημοκρατίας και πατρίδας. Γιατί το όνειρο κάθε Έλληνα που φοράει στολή θα πρέπει να είναι η υπεράσπιση της πατρίδας με κάθε θυσία. Η προστασία της δημοκρατίας από κάθε επιβουλή. Τελεία και παύλα.

 Όσοι ονειρεύονται να πάρουν την Πόλη, να αναστήσουν τον φοίνικα, να ανακηρύξουν τον στρατό υπέρτατη αρχή, δεν έχουν θέση στις ένοπλες δυνάμεις. Αρκετά κόστισε στην πατρίδα, την Κύπρο, στον ελληνισμό αυτή η πανούκλα. Ο αρμόδιος υπουργός έχει τον λόγο. Και πρέπει να δώσει λόγο…»

 Οι αντιδράσεις αναμένονται ραγδαίες…

1000 κεφάλια γκιαούρηδες δεν μπορούν να ξεπλύνουν αυτό το μίσοςΑυτά είναι τα τραγούδια των Τούρκων κομάντο!
Η συζήτηση έχει γίνει πολλές φορές. Αλλά συμπέρασμα δεν έχει βγει.
Τα συνθήματα με τα οποία εκπαιδεύονται τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων από κάποιους θεωρούνται απαραίτητα για το ηθικό και για κάποιους άλλους “εθνικιστικά” και “μισαλλόδοξα”. Νομίζουμε ότι αυτά τα δύο…στρατόπεδα δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν σημείο επαφής. Ακόμη και ο σημερινός ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας όπως θα διαβάσετε, ενώ ως στρατιωτικός έβαζε τους στρατιώτες του να φωνάζουν τέτοια συνθήματα στον Έβρο, αργότερα ως πολίτης άρχισε να προβληματίζεται.

Η αλήθεια όμως που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι μία. Τέτοιου είδους συνθήματα και “τραγούδια” έχουν όλοι οι στρατοί του κόσμου. Και μ΄αυτά εκπαιδεύουν τις Ειδικές Δυνάμεις τους. Το τι … “τραγουδάνε” για τους Έλληνες οι “γείτονες”; Και δεν εννοούμε μόνο τους Τούρκους, αλλά και τους Σκοπιανούς ,Αλβανούς και Βούλγαρους.

Διαβάστε λοιπόν:

Οι “σύμμαχοι” στο NATO Τούρκοι λοιπόν έχουν “τραγουδάκι” που λέει:

“Εφόσον υπάρχει στο κόσμο ο πρόστυχος ο Έλληνας, μα τον Αλλάχ δεν μου φεύγει αυτό το μίσος”, ξεκινά το τραγούδι των Τούρκων κομάντος. Τραγούδι που κάθε στίχος του, κάθε λέξη του ξεχειλίζει από μίσος“Όσο στέκομαι και τον βλέπω απέναντί μου σαν σκυλί , μα τον Αλλάχ δεν μου φεύγει αυτό το μίσος.

1000 κεφάλια γκιαούρηδες δεν μπορούν να ξεπλύνουν αυτό το μίσος”, λένε με βροντερή φωνή οι Τούρκοι.

Γιατί τόσο μίσος; Η επόμενη στροφή του απάνθρωπου άσματος εξηγεί:
“Μοναδικός μου σκοπός είναι η εκδίκηση. Όταν έρθει η ώρα μου για το πεδίο της μάχης σε μια μέρα θα σφάξω 1000 γκιαούρηδες. Μα τον Αλλάχ, δεν μου φεύγει αυτό το μίσος”.

Μέχρι το τέλος του τραγουδιού, τα ελληνικά κεφάλια που πέφτουν , όλο και αυξάνονται και όχι μόνο αυτά. Ότι μπορεί να ξεριζωθεί από ένα Έλληνα, οι Τούρκοι το ξεριζώνουν , τραγουδιστά.

“1000 κεφάλια από γκιαούρηδες δεν μπορούν να ξεπλύνουν αυτό το μίσος. Να έλιωνα με πέτρες τα κεφάλια 30.000 απ΄ αυτούς. Να ξερίζωνα με τανάλια τα δόντια 10.000 απ΄ αυτούς. Να πετούσα 100.000 πτώματα απ΄ αυτούς στο ποτάμι”.

Εκτός από τους Τούρκους και οι υπόλοιποι γείτονές μας μας …μνημονεύουν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης. Βούλγαροι και Σκοπιανοί, έχουν σαν βασικό θέμα για τα δικά τους πολεμικά τραγούδια, τη Θεσσαλονίκη, η οποία πιστεύουν ότι δικαιωματικά τους ανήκει. “Ας μας Σολούν μαρς”, τραγουδούν, που σημαίνει “εμπρός για τη Θεσσαλονίκη”. Όσο για τους Αλβανούς; Αυτοί χρησιμοποιούν τα τραγούδια των Τούρκων εκπαιδευτών τους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν αναλάβει την εκπαίδευση και την οργάνωση του στρατού των Τιράνων.

Αναγκαίο “κακό”, λοιπόν τα “άσματα μίσους”; Ναι λένε όσοι πέρασαν την εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων,που τα θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της .


Ο ΥΦΕΘΑ πια και υποστράτηγος ε.α Νίκος Τόσκας είχε δηλώσει στην εφημερίδα ΝΕΑ:

«Τα συνθήματα χρησιμοποιούνται τους περισσότερες φορές συνειδητά για την ανύψωση του ηθικού των στρατιωτών και ειδικότερα στους καταδρομείς αποτελούν α ναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας που διαμορφώνεται στο σώμα». Ο ίδιος παραδέχεται πως όταν ήταν διοικητής στρατιωτικής μονάδας στον Έβρο προέτρεπε τους στρατιώτες του να τραγουδούν παρόμοιους «ύμνους». Και συνεχίζει «Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ταλαντεύομαι αν έκανα τότε τη σωστή επιλογή»!

http://www.briefingnews.gr/national/item/144540-auta-einai-ta-t
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου