12 Μαρ 2015

ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ: ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΕΓΝΟΙΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΝΑ "ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ" !!!

Πάει και το Δουβλίνο ΙΙ: Τ. Χριστοδουλοπούλου: «Δεν θα το καταργήσουμε - Θα τους κρατήσουμε στις... δομές μας»!  
 
 
Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει μονομερείς ενέργειες ως προς την Συνθήκη Σέγκεν και τους Κανονισμούς Δουβλίνο ΙΙΙ (604/2013) και EURODAC (603/2013), έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Μιλώντας στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, η κυρία Τασία επεσήμανε από την άλλη πλευρά πως είναι αυτονόητο ότι η κατανομή στα 28 κράτη- μέλη της Ένωσης των υπηκόων τρίτων χωρών είναι επιβεβλημένη, στο πλαίσιο της λειτουργίας της ΕΕ και της αρχής της αλληλεγγύης.

Παρουσιάζοντας τον…  οδικό χάρτη της ελληνικής κυβέρνησης (ναι αποκτήσαμε και οδικό χάρτη) για το Άσυλο και τη Μετανάστευση στο συμβούλιο υπουργών η κα Τασία ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση:

    Θα αλλάξει την κατάσταση με τα κέντρα κράτησης στην Ελλάδα, μέσω της εξασφάλισης των 2.500 θέσεων φιλοξενίας σε ανοιχτές δομές,
Σημειώνεται πως η λέξη «δομές» μαζί με το “Brussels Group” είναι οι δύο νέες αγαπημένες λέξεις της κυβέρνησης.
    Θα καταρτίσει μια εθνική στρατηγική για τα ασυνόδευτα ανήλικα
    Θα προχωρήσει στην άμεση και γρήγορη εξέταση των αιτημάτων ασύλου σε όλους όσοι το δικαιούνται.
    Θα ενεργοποιηθεί η αναστολή απέλασης (προβλέψεις του ν.3907/2011) για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να απελαθούν στις πατρίδες τους.
    Θα καταγράψουμε όσο γίνεται μεγαλύτερο αριθμό αυτών των ανθρώπων. «Δε νοείται ένα κράτος να μην ξέρει πόσους και ποιους έχει στην επικράτειά του».
    Η πολιτική των επιστροφών, οικειοθελών και μη, πάντα με την τήρηση των νόμων, συνεχίζει να αποτελεί πολιτική του υπουργείου,
Επισήμανε εξάλλου την ανάγκη προώθησης μιας ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου που θα βασίζεται στον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά και στην ανάληψη και τον επιμερισμό της ευθύνης από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ενεργοποίηση άμεσων μέτρων αλληλεγγύης στις χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα.
Εάν αυτό τώρα είναι οδικός χάρτης για μετανάστευση μόνο η κα. Τασία το γνωρίζει.Πλήρης η κατάρρευση κάθε έννοιας πρόληψης μέσω της αποτροπής που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης.
Ιδιαίτερα μετά την κατάργηση των κέντρων κράτησης αλλά και της γενικότερης πολιτικής τωνορθάνοικτων θυρών που υιοθετείται από το «υπουργείο» μεταναστευτικής πολιτικής η χώρα έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης για άλλη μια φορά μετά το 2010.
Ήταν τότε  που η αλήστου μνήμης κυβέρνηση  ΓΑΠ είχε επιχειρήσει  να αφελληνίσει τον τόπο με την πρωτοφανή δήλωση του τότε Έλληνα(;) πρωθυπουργού ότι  «την ώρα που οι άλλες χώρες διώχνουν τους Ρομά και τους μετανάστες εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες»,.
Τώρα το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται  με άλλους πρωταγωνιστές.
Μόνο εχθές 62 λαθρομετανάστες έφτασαν στα ελληνικά παράλια (28 στη Σάμο, 26 στην Κω, 8 στο Καστελόριζο) ενώ σήμερα 4 γεωργιανοί και αφού είχαν «εγκλωβιστεί» σε νησίδα του Έβρου τηλεφώνησαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα στις ελληνικές αρχές να έρθουν να τους παραλάβουν!
Μάλιστα τους μετέφεραν και προληπτικά στο γενικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για να δουν αν έχουν κάτι!
Περιττό να προστεθεί πως ουδείς πρόκειται να απελαθεί.
Αντίθετα θα τους επιδοθεί το γνωστό χαρτί που η αξία του είναι τόση όσο και αυτής του χαρτιού υγείας, που θα τους ανακοινώνεται ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη «χώρα» εντός 30 ημερών. Στη συνέχεια στο πρώτο ΚΤΕΛ ή πλοίο και έφτασαν στην Αθήνα.
Και αν για αυτούς που δηλώνουν ότι προέρχονται από τη Συρία (που και αυτό είναι συζητήσιμο καθώς κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την πραγματική τους καταγωγή) μπορεί να εξετάζεται το ενδεχόμενο του πολιτικού ασύλου ή τους καθεστώτος του πρόσφυγα για τους γεωργιανούς ποια δικαιολογία θα βρουν για να μην τους απελάσουν; Ότι έγινε πόλεμος το 2008;
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου