17 Αυγ 2015

Ντόναλντ Τραμπ: Υπόσχεται απέλαση όλων των μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής

Αν εκλεγόταν πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, ο επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ στις εκλογές του 2016, θα προχωρούσε σε απέλαση όλων ανεξαιρέτως των μεταναστών που δεν έχουν άδεια παραμονής και θα ακύρωνε τα διατάγματα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το μεταναστευτικό, όπως προανήγγειλε ο ίδιος σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί σήμερα.


«Θα κρατήσουμε μαζί τις οικογένειες, αλλά πρέπει να φύγουν», τόνισε ο Τραμπ στην εκπομπή Meet The Press του NBC News, σύμφωνα με ένα απόσπασμα της συνέντευξης που μεταδόθηκε εκ των προτέρων το Σάββατο.
Ερωτηθείς σχετικά με τους μετανάστες που μπορεί να μην έχουν πού να πάνε, ο Τραμπ ανέφερε ότι το πρόβλημα θα εξεταστεί, αλλά «πρέπει να φύγουν... ή έχουμε χώρα ή δεν έχουμε».
Ο 69χρονος Τραμπ τόνισε ότι θα ακυρώσει όλες τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου του Ομπάμα για το μεταναστευτικό, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που προστατεύει από την απέλαση τα παιδιά ανθρώπων που είχαν εισέλθει στις ΗΠΑ παράνομα αλλά έχουν γεννηθεί στη χώρα.
Ο μεγιστάνας των ακινήτων και διασημότητα των τηλεοπτικών ριάλιτι σόου, που παραμένει ο επικρατέστερος μεταξύ των 17 υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ως τώρα, έχει προκαλέσει σάλο με τα προκλητικά σχόλιά του για το μεταναστευτικό. Πρόσφατα καταφέρθηκε εναντίον των παράτυπων μεταναστών από το Μεξικό με ιδιαίτερα μειωτικούς όρους, χαρακτηρίζοντάς τους εγκληματίες και βιαστές.
Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι ζουν σήμερα 11 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής. kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου