8 Σεπ 2015

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ.... ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΟ ΕΥΡΩ!

Το δράμα των εξώσεων στην Ισπανία μέσα από 15 φωτογραφίες [εικόνες] 

Andres Kudacki/AP
«Έρχονται ξημερώματα. Αποκλείουν την περιοχή γύρω από το σπίτι σε απόσταση δύο τετραγώνων. Αν οι ένοικοι δεν ανοίξουν την πόρτα τότε τη σπάνε». Ο λόγος για τους αστυνομικούς που κάνουν τις εξώσεις στην Ισπανία. Η περιγραφή ανήκει στον φωτογράφο  Andres Kudacki του Associated Press.
Ο  φωτογράφος βρέθηκε στη Μαδρίτη το 2012 και για τρία χρόνια κατέγραφε με τον φακό του το κλάμα, τον οδυρμό και την βία που συνοδεύει τις εξώσεις στην Ισπανία. «Οι αστυνομικοί τους κλωτσάνε και φτάνουν μέχρι το σημείο να τους ζουλάνε τα μάτια με τα δάχτυλά», αναφέρει ο Andres και συμπληρώνει: «Η αστυνομία δε θέλει να είναι το “πρόσωπο” των εξώσεων διότι εκτελούν απλά εντολές του δικαστηρίου. Αλλά θα τις εκτελέσουν πάση θυσία.»


«Αυτοί που χάνουν τα σπίτια τους συνήθως αναγκάζονται να ξανακατοικήσουν σε διαμερίσματα που έχουν εκκενωθεί και μετά από λίγο καιρό τους ξανακάνουν έξωση», τονίζει.
Η δουλειά του θα φιλοξενηθεί στο φετινό φεστιβάλ των φωτορεπόρτερ Visa pour I'Image στην πόλη Περπινιάν της Γαλλίας.

Παρά το ρίσκο που έπαιρνε, το σημαντικό είναι ότι η δουλειά του προκάλεσε αλλαγή προς το καλύτερο. Μεταξύ άλλων φωτογράφισε μια 86χρονη χήρα, την Carmen Ayuso, η οποία σύντομα έγινε το σύμβολο της κρίσης αφού το πορτρέτο της έγινε viral μέσω Twitter. «Ζούσε στο σπίτι της 50 χρόνια. Η περίπτωσή της ευαισθητοποίησε τους πάντες. Μια τοπική ομάδα ποδοσφαίρου δώρισε όλα τα έσοδα από έναν αγώνα τους ώστε να τη βοηθήσουν.»
















kerberos-hellas

1 σχόλιο:

  1. Τα εχουμε πει αυτα παιδια.....ειναι θεμα πεντε ατομων,Τι εισαι εσυ; Δικαστικος επιμελητης; Παρε την πρωτη καραμπινια στην μουρη. Εσυ τι εισαι αστυνομικος που απλα κανεις το καθηκον σου; Ενταξει παρε την δευτερη καραμπινια στην μουρη. Εσυ εφοριακος; Ομοιος.....Και ουτο καθεξης. Σε μια βδομαδα το σκηνικο θα αλλαξει επειδη κανενας δεν θελει να παει στον αλλο κοσμο για το κρατος,εκτος και αν ειναι τοσο στοκος,οπου εκει υπαρχει και αλλη θεραπεια,που δεν ειναι του παροντος. Μην φοβαστε βρε ...παρτε λιγο επανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή