24 Ιουλ 2017

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ''ΒΛΕΠΕΙ'' Ο ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (PHOTOS, VIDEO)

Σταθερά και μεθοδικά προχωρά το πρόγραμμα ενίσχυσης των ηλεκτροοπτικών συστημάτων αρχικώς για τις κανονιοφόρους της Διοίκησης Πλοίων Επιτηρήσεως του Π.Ν. Σε πρώτη φάση έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του ηλεκτροοπτικού συστήματος MLT TDR 10 στη Κανονιοφόρο “ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ” τύπου HSY 56 με άριστα αποτελέσματα αφού εκτελέστηκε πλήθος απαιτητικών δοκιμών και αξιολογήσεων το τελευταίο εξάμηνο σε πλειάδα τεχνικών αντικειμένων.

ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.
Το ηλεκτροοπτικό σύστημα που εγκαταστάθηκε είναι η ελληνικής κατασκευής και προέλευσης από την εταιρεία MILTECH HELLAS ενώ η σταθεροποιούμενη βάση του (μοντέλο Pan Tilt HI-PTU100-DSG.) είναι της επίσης ελληνικής εταιρείας HELLENIC INSTRUMENTS. Πρόκειται για ψυχώμενη κάμερα υψηλής ευκρίνειας τρίτης γενιάς, που επιτρέπει την παρακολούθηση κινούμενων στόχων σε μέγιστη απόσταση 10 χιλιομέτρων υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, ημέρα και νύχτα. 
Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΟΠΤΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:
  1. Παρατήρηση στόχων επιφανείας στα πλαίσια της διαρκούς επιχείρησης “ΞΙΦΙΑΣ” στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για την διαρκή επιχείρηση του Π.Ν 365 μέρες τον χρόνο που διεξάγει η Διοίκηση Πλοίων Επιτηρήσεως στόχος της οποίας είναι η καταγραφή και η παρακολούθηση των κινήσεων του τουρκικού στόλου.  
  2. Αποστολές ειδικών δυνάμεων όπως είναι οι επιχειρήσεις ανακατάληψης βραχονησίδας από αμφίβιους καταδρομείς. Σημειώνεται, ότι μεταξύ των αποστολών των Κ/Φ είναι η μεταφορά αμφίβιων καταδρομέων σε επιχειρήσεις προκατάληψης ή ανακατάληψης βραχονησίδας. Η ύπαρξη σύγχρονου ηλεκτροοπτικού συστήματος επιτρέπει στον εν πλω τακτικό διοικητή την ικανότητα παρατήρησης της βραχονησίδας με ότι αυτό συνεπάγεται. Το σύστημα δοκιμάστηκε πρόσφατα σε ασκήσεις ΤΑΜΣ “ΙΑΣΩΝ” και “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” της ΑΣΔΕΝ σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου. 
  3. Αποστολές ειδικών επιχειρήσεων από βατραχανθρώπους της ΔΥΚ όπως είναι οι νηοψίες και η παράκτια δολιοφθορά σε στόχους άμεσου ενδιαφέροντος. 
  4. Λήψη μέτρων αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών. Ο έγκαιρος εντοπισμός λαθρομεταναστών εντός των Τουρκικών Χωρικών Υδάτων σημαίνει και τη περισσυλογή τους από την Τουρκική Ακτοφυλακή, συνεπώς αποτρέπει την είσοδο τους σε περιοχή αρμιοδιότητας των ελληνικών αρχών, εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων. 
  5. Συμμετοχή σε έρευνα και διάσωσης. 
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΣΟΛΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ.
Εκτός από την εγκατάσταση του συστήματος στη Κ/Φ “ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ” αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η εγκατάσταση του συστήματος στη Φρεγάτα “ΣΑΛΑΜΙΣ” καθώς και στη Κ/Φ “ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ”. Η εγκατάσταση των συστημάτων μετά τα δύο προαναφερθέντα πλοία αναμένεται να επεκταθεί στο σύνολο της Διοίκησης Πλοίων Επιτηρήσεως  καθώς και σε ορισμένο αριθμό μονάδων κρούσεως επιφανείας (που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ελέω κονδυλίων) όπως είναι οι ΤΠΚ και οι Φ/Γ. 
ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.
Η εγκατάσταση ανάλόγων συστημάτων προσδίδει σημαντικές ικανότητες παρατήρησης στόχων και ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων συλλογής πληροφοριών απαραίτητων για τη διαμόρφωση ορθής και έγκαιρης τακτικής εικόνας. 
πηγη

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου