HELLENE and CHAOS

8 Οκτ 2017

Η Ελληνική Βουλή απειλεί την Θράκη και όχι μόνο


Τελευταία, και μετά από "πρωτοβουλία" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εισήχθη μια συζήτηση (με τη μορφή νόμου που τελικά αποσύρθηκε -προσωρινά- για να βελτιωθεί) η οποία αφορά απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα υποχρεούται να αναγνωρίσει με εθνική (τουρκική) μορφή μια ένωση μουσουλμάνων της Ξάνθης. Προς υποστήριξη αυτής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, πολλοί συσχετίζουν τα όσα συνέβησαν στην Καταλονία (Ισπανία) εγείροντας ανησυχίες και φόβους, αλλά ταυτόχρονα, προβάλλοντας και "αδιέξοδα" σε επικείμενες σχετικής αποφάσεις της Ελλάδας.

Δυστυχώς, κάποιοι εμμένουν (προφανώς για τους δικούς τους λόγους) στο να συσχετίζουν εθνικές μειονότητες με την θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα (Ελλήνων πολιτών) που υπάρχει σήμερα κυρίως στη Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα (Κως και Ρόδος), δημιουργώντας (ηθελημένα ή μη) "κηλίδες" ως προς την ύπαρξη εθνικής μειονότητας εντός της Ελλάδας... (ανοίγουν οι "πόρτες" και για "μακεδόνες";)!

Όταν καθόμαστε και συζητάμε (αν είναι δυνατόν) την εφαρμογή ή μη μιας απόφασης (του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) που διαλύει αυτάρεσκα τη Συνθήκη της Λωζάνης (πρόκειται για Διεθνή Συνθήκη) και βρίσκουμε θετικές τις πρωτοβουλίες των σημερινών συγκυβερνητών, τότε ή δεν καταλαβαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει και αποδεχόμαστε ύποπτες και επικίνδυνες κυβερνητικές πρωτοβουλίες ως θέσφατα, ή είμαστε ηλίθιοι που αγόμαστε και φερόμαστε από ανθρώπους που είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν (έστω και για μια επιπλέον ημέρα) τις καρέκλες εξουσίας τους ή... είμαστε αποδέκτες χρηματισμού από συμφέροντα ενάντια στην Ελλάδα αδιαφορώντας για το τι θα γίνει στη χώρα (ίσως συντομότερα και από όσο νομίζουμε), στηρίζοντας τους εθνομηδενιστές των Αθηνών και καπηλευτές της γεωγραφικής επικράτειας της χώρας.

Η συγκεκριμένη περίπτωση, που εμπλέκει τη Θράκη σε αυτονομιστικά κινήματα όπως της Καταλονίας, αναπτύσσεται με ευθύνη των Τσίπρα - Καμμένου και των υπόλοιπων ανεγκέφαλων εθνομηδενιστών. Κι αυτό, επειδή με νόμο επιχειρούν να εισάγουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και να τις τοποθετήσουν ως υπέρτερες Διεθνών Συνθηκών!!!

Το ότι, στην συγκεκριμένη περίπτωση, που στην Ελλάδα αφορά τη Θράκη και όχι μόνο, μια Ελληνική (sic) κυβέρνηση επιχειρεί να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της Τουρκίας για κατάπτωση της Συνθήκη της Λωζάνης, ίσως θα έπρεπε να κινήσει το ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας, της αντιπολίτευσης, του Αρείου Πάγου και ΟΛΩΝ εκείνων που παριστάνουν ότι αγαπούν την πατρίδα που λέγεται Ελλάδα. Εις μάτην όμως, αφού η αντιπολίτευση απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και ακολουθεί το δόγμα του "ώριμου φρούτου" για να επανέλθει στην εξουσία, οι δικαστές αρκούνται στο να ανησυχούν για τους μισθούς και τις συντάξεις τους, ενώ οι "πατριώτες" αρκούνται στο να διαχειρίζονται το θυμικό των πολιτών και να φωνάζουν συνθήματα -χωρίς να έχουν σχέδιο για να προτείνουν- ελπίζοντας πως θα μπορέσουν κι αυτοί "να μπουν στα πράγματα" και να ζήσουν κι αυτοί "το όνειρό τους"...

Εν ολίγοις, προσωπικά διαβλέπω μεταξύ όλων των άλλων, υποτίμηση των αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ταυτόχρονη απόλυτη υποχώρηση επί θεμάτων που άπτονται εθνικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα της άμυνας και της ασφάλειας (και της εσωτερικής) της χώρας.

Όλα όσα γράφονται και συζητιούνται επίσημα και ανεπίσημα από διάφορους "ειδικούς" σχετικά με το θέμα είναι αερολογίες (αποφεύγω βαρύτερους χαρακτηρισμούς) ανεγκέφαλων που επιμένουν να μην μπορούν να αντιληφθούν τον αυτονόητο κίνδυνο της εισαγωγής αυτής της συζήτησης, πόσω δε μάλλον ενός νόμου που θα δημιουργήσει -με την ένοχη σιωπή της σημερινής κυβέρνησης- μια αρχικά άτυπη εθνική τουρκική (ίσως και σκοπιανή - "μακεδονική") μειονότητα εντός της Ελλάδας, Κυπροποιώντας ή Κοσοβοποιώντας την Θράκη η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια πολύ πιθανή απόφαση της Τουρκίας, να προστατεύσει τους -ανύπαρκτους βάσει των Διεθνών Συνθηκών- "τούρκους" της Ελλάδας με την πρόφαση παραβίασης και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους και άλλα πολλά, όπως ακριβώς συνέβη και στο "μοντέλο" της Κύπρου.

Αν κάποιοι δεν μπορούν να διδαχτούν από την ιστορία για να μην επαναλάβουν τραγικά για την χώρα λάθη, τότε θα πρέπει να καταγγέλλονται και όχι να στηρίζονται από διάφορους "φωστήρες" που διαβιούν διασπείροντας "ιδέες" και "προτάσεις" που εξυπηρετούν (πάντα) την εκάστοτε κυβέρνηση και καλύπτουν λάθη, παραλείψεις και "στοχευμένες δράσεις" συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Και ας κρατήσουμε στο νου μας πως αυτή τη στιγμή στη Θράκη υπάρχουν εξελίξεις που δεν συζητιούνται από κανέναν και ενδεχομένως να έχουν γίνει αντιληπτές σε πολύ λίγους... Εξελίξεις που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την τουρκοποίηση της Θράκης, ανεξαρτήτως των όποιων πολιτικών - κυβερνητικών κινήσεων και αποφάσεων υπάρχουν ή πρόκειται να υπάρξουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα επηρεάσουν το εσωτερικό της Ελλάδας.

Στις δεκαετίες που πέρασαν έχουν ήδη υπάρξει αποφάσεις και παραλείψεις που δίνουν ζωτικό χώρο στην Τουρκία να κινηθεί, δημιουργώντας καθεστώς άτυπης τουρκικής συγκυριαρχίας στην ελληνική αυτή περιοχή. Και πρόκειται για σοβαρότατα κενά (άμεσα σχετιζόμενα με την εσωτερική ασφάλεια) που δημιουργεί η ανικανότητα, η φοβικότητα, η έλλειψη εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού, τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα αλλά και οι αποδοχή συμφερόντων συμμάχων χωρών ως υπέρτερων εκείνων που αφορούν άμεσα την Ελλάδα, θα πρέπει επιτέλους να ταυτοποιηθούν και να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες "ανακατάληψης" του χαμένου εδάφους απέναντι στην επεκτατική και λίαν επικίνδυνη τουρκική πολιτική.
Εξάλλου, οι "αρμόδιοι" πολιτικοί θα πρέπει να θυμούνται πως πολιτικές αποφάσεις (και πρωτοβουλίες) που οδηγούν σε παραχωρήσεις αυτού του τύπου, εν καιρώ ειρήνης, ενδέχεται να τους τοποθετήσουν σε δυσμενέστατη ποινική θέση στο άμεσο μέλλον.
Θα πρέπει επίσης (όλοι οι εμπλεκόμενοι) να γνωρίζουν πως μια Διεθνής Συνθήκη καταργείται μόνο με μία άλλη ή με πόλεμο, δηλαδή με αίμα...! Σε κάθε άλλη περίπτωση (εν καιρώ ειρήνης) όσοι ενεργούν ή συνεργούν στην απώλεια εθνικών συμφερόντων και κεκτημένων, θεωρούνται ως εθνικοί μειοδότες, με ό,τι μπορεί να σημαίνει για τους ίδιους αυτό...

Όσο δε για την "Βουλή των Ελλήνων" και τους συναθροιζόμενους σε αυτήν εθνοσωτήρες, όφειλαν αφού καταγγείλουν το νομοσχέδιο ως τακτική υποχώρηση προς την ικανοποίηση των τουρκικών αιτημάτων και θέσεων και υπενθυμίσουν τις ποινικές ευθύνες όσων προωθούν την μείωση της εθνικής επικράτειας μέσω της αναίτιας κατάργησης μιας διεθνούς συνθήκης, θα έπρεπε στη συνέχεια να αποχωρήσουν από την Βουλή δηλώνοντας πως αρνούνται να συμμετέχουν έστω και δια της συζητήσεως σε μια λίαν επικίνδυνη διολίσθηση η οποία με βεβαιότητα οδηγεί σε μείζονος σπουδαιότητας εθνική ήττα και ταπείνωση...

Όλοι αυτοί που "έσωσαν" την Ελλάδα οικονομικά, την "απεκατέστησαν" κοινωνικά και την "επανέφεραν" ηθικά, φαίνεται πως τώρα αποφάσισαν να την "εξευρωπαΐσουν" και εθνικά...! Καλό είναι, όμως, να έχουν στο μπροστά (και όχι στο πίσω) μέρος του μυαλού τους (όσο και ό,πως το διαθέτουν) πως θα πρέπει να σκέφτονται πολύ έντονα τόσο το "τρεχάτε ποδαράκια μου", το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" όσο και το "φωνή λαού οργή Θεού", γιατί είθισται οι δράσεις να προκαλούν αντιδράσεις και οι ενέργειες... παρενέργειες...


Πηγη
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου