HELLENE and CHAOS

25 Φεβ 2013

Νέος πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης. KALO KOURAGIO KYPROS....

Τι δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Κύπρου από τα γραφεία του ΔΗΚΟ, μετά την πανηγυρική εκλογή του. Κυπριακό και ΝΑΤΟ στην πρώτες προτεραιότητες


Ο νέος πρόεδρος της Κύπρου υπόσχεται ταχεία δράση για την οικονομία.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, στις πρώτες δηλώσεις μετά την πανηγυρική εκλογή του στις σημερινές εκλογές ανέφερε ότι...
 
θα εργασθεί για ταχεία έξοδο της νήσου από την κρίση, με την υπογραφή του μνημονίου διάσωσης και την αποφυγή της πτώχευσης του κράτους.
Το μήνυμα ότι η Κύπρος θα συνεργαστεί με τους εταίρους της προκειμένου να κλείσει το μνημόνιο το ταχύτερο δυνατόν, καθώς και ότι θα είναι απόλυτα συνεπής και θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της έστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης, κατά την πρώτη επίσημη δήλωση μετά την εκλογική του νίκη. Παράλληλα, έθεσε στην κορυφή των προτεραιοτήτων του το Κυπριακό, λέγοντας ότι η διαχείρισή του θα είναι συλλογική υπόθεση, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αίτημα για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (PfP) του ΝΑΤΟ.
Επισήμανε ότι έχει μπροστά του την υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων και ζήτησε τη στήριξη της Ευρώπης. "Θα είμαστε απόλυτα συνεπείς και θα τιμήσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας", διαμήνυσε ο νέος πρόεδρος της Κύπρου.
Κυπριακό και ΝΑΤΟ στις άμεσες προτεραιότητες
Ως πρώτη ενέργειά του, ο Ν.Αναστασιάδης, προανήγγειλε την υποβολή αιτήματος για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (Partnership for Peace) του ΝΑΤΟ, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο βήμα για ένταξη στη Συμμαχία.
Ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι η συνεργασία με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα θα είναι κορυφαία προτεραιότητα, ενώ για το ζήτημα του Κυπριακού ανέφερε πως ακρογωνιαίο λίθο θα αποτελεί η ενότητα και η συλλογικότητα στον χειρισμό του. Ζήτησε, δε, την ενεργό στήριξη της ΕΕ και όλων των φίλων χωρών που θέλουν τερματισμό της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί τώρα.
Επανέλαβε, δε, την πρότασή του για σύσταση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Αναστασιάδης λίγο νωρίτερα είχε επιλέξει να κάνει την πρώτη, μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων, δήλωσή του από τα γραφεία του ΔΗΚΟ, έχοντας στο πλευρό του τον Μάριο Κάρογιαν.
Αφού ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή της ηγεσίας και των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ στη νίκη, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η διαχείριση του Κυπριακού θα είναι συλλογική υπόθεση κι όχι απόφαση του ενός. Παράλληλα, μίλησε για στενή συνεργασία με το ΔΗΚΟ για την υλοποίηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων.
Δηλώσεις στήριξης
"Θα είμαστε δίπλα στον νέο πρόεδρο της Κύπρου για να μοιραστούμε όλοι μαζί τις ευθύνες", επισήμανε ο Μ.Κάρογιαν.
Ο Νίκος Αναστασιάδης έγινε δεκτός με θερμούς πανηγυρισμούς στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ενώ πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει από νωρίς τόσο στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, όσο και στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του κόμματος.
Ο νικητής των προεδρικών εκλογών έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το εκλογικό κέντρο του ΔΗΣΥ για να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του, ενώ νωρίτερα είχε κάνει ανάλογη στάση και στα γραφείο του ΕΥΡΩΚΟ.
Πηγή: 24h.com.cy
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου