HELLENE and CHAOS

28 Μαΐ 2013

Η Κίνα «σκουπίζει» τα Il-76

 
Il-7MD Chn
 
Θα περίμενε κανείς ότι με την έλευση του Y-20 (εδώ) αλλά και των Y-9, η Κίνα θα είχε δρομολογήσει σε αυτούς τους άξονες τις εξελίξεις στον τομέα των αναγκών της σε μεταγωγικά. Φαίνεται όμως ότι οι τελευταίες είναι πολύ μεγάλες και επείγουσες για να καλυφθούν από τις προοπτικές αυτές και έτσι το Πεκίνο στρέφεται στα παλιά αξιόπιστα Il-76. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνα παρήγγειλε μέσα στους τελευταίους μήνες 10 Il-76 από την Rosoboronexport και αναζητά και άλλα, καθώς πρόκειται για μεταχειρισμένα και ανακατασκευασμένα μεταγωγικά τόσο από την ρωσική αεροπορία, που τα αντικαθιστά με Il-476 ή ακόμη και από τρίτους πελάτες του σοβιετικού/ ρωσικού τύπου.
Η Κίνα είχε στραφεί από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 στην απόκτηση Il-76 και το 2005 μάλιστα είχε υπογράψει συμφωνία για 38 αεροσκάφη με προαιρέσεις για άλλα 22. Η παραγγελία όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ, καθώς η ρωσική βιομηχανία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο ύψος της απαίτησης.
Οι συσσωρευμένες ανάγκες τώρα φέρονται να ικανοποιούνται σταδιακά με τα μεταχειρισμένα «Candid», με τις αγορές να αναμένονται να συνεχιστούν και στο μέλλον. Η Ρωσία πάντως, δια στόματος Πούτιν έχει προσφέρει το Il-476 στην Κίνα, που φαίνεται όμως να μην ενδιαφέρεται να επενδύσει στο νέο ρωσικό μεταγωγικό που βρίσκεται πολύ κοντά σε προδιαγραφές στο Y-20.
(πηγή China-Defence)

http://ptisidiastima.wordpress.com/2013/05/28/chn-il-76/
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου