HELLENE and CHAOS

19 Σεπ 2013

Απόφαση ΔΑΥ: Στην Ελευσίνα τα ελληνικά UAV «ΠΗΓΑΣΟΣ»

 
 Η Διεύθυνση Κατασκευών της 206ης Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών, μοναδικός πλέον κατασκευαστικός φορέας των Ενόπλων Δυνάμεων, προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την κατασκευή μεταλλικού υποστέγου αποθήκευσης Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) τύπου ΠΗΓΑΣΟΣ στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, με προϋπολογισμό 236.582,97 ευρώ.
Η απόφαση της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης σηματοδοτεί την προώθηση της

αναδιοργάνωσης στην Πολεμική Αεροπορία καθώς με τη μεταστάθμευση της Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Μ.ΜΕΑ/Φ) «ΑΧΕΡΩΝ» από την 131 Σμηναρχία Μάχης/Άκτιο Πρέβεζας στην 112 Πτέρυγα Μάχης, ανοίγει ο δρόμος για τη μετάπτωση της 131ΣΜ σε Αεροπορικό Απόσπασμα προς εξοικονόμηση πόρων.

Παράλληλα υλοποιείται η μετεγκατάσταση του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (KEA) από το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού στην 112 Πτέρυγα Μάχης. Σημειώνεται ότι η κατασκευή των UAV ΠΗΓΑΣΟΣ καθώς και οι εργασίες τροποποίησης και μετεξέλιξής τους σε ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ υλοποιήθηκε από το ΚΕΑ.

Η Μ.ΜΕΑ/Φ «ΑΧΕΡΩΝ» που μετασταθμεύει πλέον εγγύτερα στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου είναι η δεύτερη Μοίρα μαζί με την 380 Μοίρα ΑΣΕΠΕ στην 112 ΠΜ που υπάγονται επιχειρησιακά στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ).



defence-point
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου