HELLENE and CHAOS

5 Δεκ 2013

ΡΟΔΟΣ: Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ


Αναγνώστης:
Θυμάμαι πριν περίπου 6 με 7 χρόνια πριν τον τρόπο ζωής που κάναμε στην Ρόδο. Θυμάμαι τα πούρα στα χλιδάτα κλαμπ, τις σαμπάνιες στην παλιά πόλη, θυμάμαι ακόμα και τα μουράτα ποτά μέσα σε κρυστάλλινα ποτήρια....
τα οποία έπρεπε να συνοδεύονται με ελιές μέσα στο ποτήρι για να είναι IN το ποτό. Όλα αυτά βέβαια με δανεικά και αγύριστα, έτσι νομίζαμε τουλάχιστον.

Θυμάμαι να λένε οι γονείς στα παιδιά τους, κόρη μου να παντρευτείς πλούσιο να μην πάρεις κανέναν ξεβράκωτο, γιε μου να πάρεις αυτή που έχει τα πολλά σπίτια και τα χωράφια με τις ελιές, δεν μας ενδιαφέρει αν θα τους αγαπήσετε,η αγάπη είναι ψευδαίσθηση,σημασία έχει το χρήμα.

Θυμάμαι τις λυκοφιλίες που υπήρχαν στην Ρόδο, άνθρωποι που έκαναν παρέα μεταξύ τους μόνο για το συμφέρον, μόνο για το "φαίνεσθαι", σπάνια να δεις πραγματικές φιλίες σε αυτό το νησί.
Ακόμα και στον έρωτα στην Ρόδο υπήρχε υποκρισία, ζευγάρια ήταν μαζί μόνο και μόνο επειδή ο ένας από τους δύο ήταν πλούσιος η ακόμα και οι δύο.

Θυμάμαι τον Ροδίτη ποτέ να μην ενδιαφέρεται για αυτό το διαμάντι που λέγεται Ρόδος, να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για τα ρουσφέτια που του έκαναν,θυμάμαι τον φανατισμό του Ροδίτη για το ΠΑΣΟΚ που το έβαζε πάνω από την θρησκεία.

Θυμάμαι τα λεφτά της Ευρώπης να μην πηγαίνουν σε δρόμους γεφύρια αλλά σε ρουσφέτια, μίζες και παράνομες επιδοτήσεις. Πόσες φορές έβλεπα δήθεν αγρότες της Ρόδου που έπαιρναν επιδοτήσεις για σιτάρι,ελιές αλλά ποτέ δεν τα συλλέγανε.

Πολλοί λένε μα τι κατάρα έπεσε στο νησί; Πως είναι δυνατόν να αυτοκτονάνε νέοι άνθρωποι; Πως είναι δυνατόν να πνίγονται και να γινόμαστε ρεζίλι; Πως είναι δυνατόν να σκοτώνονται νέοι άνθρωποι στον δρόμο;

Λοιπόν κυρίες και κύριοι ούτε κατάρα έπεσε στο νησί ούτε λιτανείες χρειαζόμαστε γιατί πολύ απλά Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. Εμείς με την πλήρη αδιαφορία μας,ζούσαμε σε ένα ψεύτικο κόσμο,πιστεύαμε πως είμαστε κοσμοπολίτες (τρομάρα μας) κυκλοφορούσαμε με τα πανάκριβα αυτοκίνητα αλλά αδιαφορούσαμε για τους κατσικόδρομους. Έμπαιναν οι MERCEDES που οδηγούσαμε στις λακκούβες και κάναμε πως δεν βλέπαμε για να μην τα βάλουμε με τον βουλευτή που μας βόλεψε. Χτίζαμε πανάκριβα σπίτια αλλά δεν βλέπαμε παραδίπλα ότι υπάρχει χείμαρος. Ήμασταν κοσμοπολίτες αλλά το αεροδρόμιο μας και το λιμάνι μας είναι λες και βρίσκεσαι σε τριτοκοσμική χώρα. Την ώρα που ανοίγαμε σαμπάνιες στο DOME καιγόντουσαν 600.000 στρέμματα δάσους και πάλι δεν δώσαμε σημασία, δεν αναζητήσαμε ευθύνες και ψηφίσαμε πάλι ΠΑΣΟΚ, Κουσουρνά, Μαχαιρίδη.

Το χρήμα μας έκανε να πιστέψουμε πως είμαστε Θεοί, γίναμε εγωιστές και δεν δεχόμασταν μύγα στο σπαθί μας. Όποιος τολμούσε να ασκήσει κριτική σε αυτό τον τρόπο ζωής τον έτρωγε το μαύρο φίδι .Όλοι οι πανωμερήτες λέμε είναι αλήτες!!! εμείς είμαστε άγιοι με φωτοστέφανο, για όλα φταίει η κακιά Αθήνα εμείς είμαστε άγιοι λέμε πάντα.

Τώρα όλα αυτά τελείωσαν, το χρήμα στέρεψε ,η λάμψη έφυγε, η κοπέλα που παντρεύτηκε τον πλούσιο επιχειρηματία τώρα πλέον κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με έναν πτωχευμένο, τώρα αυτή η κοπέλα δεν μπορεί να μείνει άλλο μαζί του και να τον βοηθήσει επειδή δεν τον αγάπησε πραγματικά, τώρα είναι δυστυχισμένη.

Το ίδιο συμβαίνει και με αυτόν που παντρεύτηκε την πλούσια γυναίκα,του έμειναν τα σπίτια και τα χωράφια, τώρα πρέπει να πληρώνει χαράτσια και φόρους ,είναι δυστυχισμένος επειδή δεν αγάπησε ποτέ του.

Ο βολεμένος ΠΑΣΟΚΟΣ βλέπει να σκοτώνεται το παιδί του επειδή οι δρόμοι δεν συντηρηθηκαν ποτέ, επειδή τα λεφτά που έπρεπε να πάνε στους δρόμους πήγαν στις τσέπες του.

Καθώς το χρήμα φεύγει αρχίζουμε όλοι και νιώθουμε τύψεις, ενοχές, το ναρκωτικό του νεοπλουτισμού σταματά να επιδρά και πλέον λέμε τι κάναμε Θεέ μου.;;

Ο υπερόπτης Ροδίτης τρώει την σφαλιάρα του αιώνα,μία πλημμύρα ήταν ικανή να μας δείξει όλες τις αδυναμίες του νησιού 4 νεκροί σύνολο, ο υπερόπτης σταματάει να είναι υπερόπτης και αρχίζει και συλλογίζεται για το πως συμπεριφέρθηκε όλα αυτά τα χρόνια στο σπίτι του την Ρόδο.
Για να ξημερώσει πρέπει να περάσει η μαύρη νύχτα, δυστυχώς για εμάς τώρα ακόμα νυχτώνει, έχουμε πολλή δρόμο μπροστά μας.
Ο Ταξιάρχης δεν δάκρυσε μόνο για να μας προειδοποιήσει για τις φυσικές καταστροφές αλλά και για να μας "πει" αλλάξτε τρόπο ζωής γιατί τα χειρότερα είναι μπροστά μας
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ.


Parapona-Rodou
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου