14 Φεβ 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ. ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΡΩΤΑΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΧΗ; ΑΚΥΡΟ; ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ!


ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΜΑΪΟΥ (ΕΔΩ)

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΡΩΤΑΕΙ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕI.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Δ Ε Ν     Ξ Ε Ρ Ω !!!

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η    Λ Ο Ι Π Ο Ν!

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ (ΕΔΩ), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ¨ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ" ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.

Η ΑΠΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΘΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ!

ΕΠΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ¨ΑΚΥΡΗΣ ΨΗΦΟΥ" ΚΑΙ "ΛΕΥΚΗΣ ΨΗΦΟΥ" ΚΑΘΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ 51% ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ  ΡΙΞΕΙ ΆΚΥΡΟ  Ή ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΤΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ Ή ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Βάσει του εκλογικού νόμου (ΠΔ26/2012), οι αντιπρόσωποι είναι 300 και για την επιλογή τους λαμβάνονται υπόψη μόνο τα έγκυρα ψηφοδέλτια.

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ


Βάσει του συντάγματος, η ψήφος είναι υποχρεωτική, και βάσει του εκλογικού νόμου, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος / καθήκοντος, οι εκλογείς πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στα καταστήματα της ψηφοφορίας που βρίσκονται στην επικράτεια. Επιστολική ψήφο ή ψήφο με άλλο μέσο δεν επιτρέπεται.

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ :

Βάσει του εκλογικού νόμου, τα ψηφοδέλτια είναι μόνο έντυπα και όποιο άλλο υποτιθέμενο ψηφοδέλτιο βρεθεί στην κάλπη, είναι ΑΚΥΡΟ. Εξαίρεση αποτελεί το ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ μην έντυπο ψηφοδέλτιο στο οποίο ο εκλογέας συμπλήρωσε με το χέρι του το όνομα του υποψηφίου που επιθυμεί (αυτό γίνεται σε έκτακτες περιπτώσεις όταν σε κάποιο εκλογικό τμήμα δεν υπάρχουν έντυπα ψηφοδέλτια).

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΤΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΥΡΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ

Παράδειγμα:

Ας πούμε ότι στις εκλογές συμμετέχουν 10 συνδυασμοί και ότι σε ένα εκλογικό τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι 100 εκλογείς, εμφανίζονται όλοι τους στη κάλπη και ψηφίζουν έγκυρα. Και ας υποθέσουμε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι το ακόλουθο :

συνδυασμός Α – 20 ψήφους (από 100) = 20%
συνδυασμός Β – 15 ψήφους (από 100) = 15%
συνδυασμός Γ – 10 ψήφους (από 100) = 10%
συνδυασμός Δ – 8 ψήφους (από 100) = 8%
συνδυασμός Ε – 5 ψήφους (από 100) = 5%
συνδυασμός ΣΤ – 3 ψήφους (από 100) = 3%
συνδυασμός Ζ – 2 ψήφους (από 100) = 2%
συνδυασμός Η,Θ -1 ψήφος (από 100) = 1%
συνδυασμός Ι – 0 ψήφους (από 100) = 0%

Αν τώρα υποθέσουμε λχ. ότι στο ίδιο εκλογικό τμήμα και σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το πολιτικό σύστημα της χώρας, 51 εκλογείς (51%), απέχουν από την διαδικασία ή “ψηφίζουν” άκυρα, τα έγκυρα ψηφοδέλτια θα είναι μόλις 49 και με τον ίδιο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων ( 20,15,10,8,5 κλπ) τα ποσοστά των συνδυασμών θα είναι τα ακόλουθα :

συνδυασμός Α – 20 ψήφους (από 49) = 40,82%
συνδυασμός Β – 15 ψήφους (από 49) = 30,61%
συνδυασμός Γ – 10 ψήφους (από 49) = 20,41%
συνδυασμός Δ – 8 ψήφους (από 49) = 16,33 %
συνδυασμός Ε – 5 ψήφους (από 49) = 10,20%
συνδυασμός ΣΤ – 3 ψήφους (από 49) = 6,12%
συνδυασμός Ζ – 2 ψήφους (από 49) = 4,1%
συνδυασμός Η,Θ -1 ψήφος (από 49) = 2%
συνδυασμός Ι – 0 ψήφους (από 49) = 0%

Το παράδειγμά μας αφορά τμήμα 100 ατόμων, αλλά ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στο σύνολο της επικρατείας που οι εγγεγραμμένοι εκλογείς είναι περίπου 10 εκατομμύρια.

ΣΥΝΕΠΩΣ, Η ΑΠΟΧΗ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ, ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΔΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΟΥ 3%.

Άρθρο 99
(Άρθρο 99 Π.Δ. 96/2007
και άρθρα 1 και 4 εδ. α ν.3636/2008) Συμμετοχή στην κατανομή εδρών – Καθορισμός των εδρών κάθε εκλογικού σχηματισμού στην επικράτεια
1. Στην κατανομή των εδρών των εκλογικών περιφερειών, καθώς και των εδρών επικρατείας συμμετέχουν οι συνδυασμοί κομμάτων, οι συνδυασμοί συνασπισμών κομμάτων, οι συνδυασμοί ανεξαρτήτων, καθώς και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν στην επικράτεια ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων τουλάχιστον ίσο με το τρία τοις εκατό (3%) του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στην επικράτεια όλοι οι εκλογικοί σχηματισμοί.
Έπειτα, όσο μεγαλύτερη είναι η αποχή κλπ, τόσο μικρότερος είναι ο αριθμός των ψήφων που χρειάζεται ο κάθε υποψήφιος για να καταλαμβάνει μια έδρα στην βουλή των (10 εκατομμύριων ) Ελλήνων.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:


Βάσει του νόμου (ΠΔ26/2012), σε περίπτωση που τα λευκά. η αποχή ή και τα δυο μαζί φτάνουν στο ποσοστό του 51%, συμβαίνει αυτό που συμβαίνει όταν το ποσοστό είναι μικρότερο του 51%: 

Τις έδρες στην βουλή τις καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί που είχαν τις περισσότερες ψήφους. 

Μόνο που όσο λιγότεροι είναι οι έγκυροι ψήφοι, τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου