HELLENE and CHAOS

1 Απρ 2019

Μία εικόνα (infographic) χίλιες λέξεις: Η κινέζικη κυριαρχία στις ναυπηγήσεις πολεμικών πλοίων

Η παροιμία που κάνει λόγο για το ότι χίλιες λέξεις μπορούν να συνοψιστούν σε μία εικόνα είναι κινέζικη. Είναι λοιπόν απόλυτα ταιριαστή στο συγκεκριμένο ινφογράφημα (infographic) στο οποίο αποτυπώνεται με μία ματιά το τι συμβαίνει στον χώρο των ναυπηγήσεων πολεμικών πλοίων αυτήν την στιγμή.

Κι αυτό που συμβαίνει είναι σαφές: Αν δεν υπήρχε η φιλότιμη προσπάθεια της κυβέρνησης Τραμπ να αυξήσει τα καινούρια πλοία στο αμερικανικό Ναυτικό και να διατηρήσει περισσότερο διάστημα σε υπηρεσία τα παλαιότερα, οι ναυπηγήσεις καινούριων πλοίων για το κινεζικό Ναυτικό θα ήταν περισσότερες από όλες τις υπόλοιπες ναυτικές δυνάμεις του πλανήτη μαζί!



Τώρα λόγω της ανωτέρω αλλαγής πολιτικής του αμερικανικού Ναυτικού, οι ναυπηγήσεις καινούριων πλοίων για το κινεζικό Ναυτικό είναι περισσότερες από αυτές όλων των επόμενων ναυτικών δυνάμεων με εξαίρεση τις ΗΠΑ.
Το συγκεκριμένο «σπορ» βέβαια είναι ένα σπορ αντοχής κι όχι ταχύτητας. Η εικόνα αυτή θα μπορούσε εύκολα να αντιστραφεί αν τα κινεζικά ναυπηγεία δεν καταφέρουν να διατηρήσουν τον συγκεκριμένο ρυθμό ναυπήγησης νέων πλοίων, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όμως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο αλλά το ακριβώς αντίθετο.
Που θα καταλήξει αυτός ο φρενήρης ρυθμός εισαγωγής σε υπηρεσία νέων πολεμικών πλοίων κάθε τύπου για το κινεζικό Ναυτικό; Στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί ενδελεχώς με το θέμα αυτό.


πηγη

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου