HELLENE and CHAOS

22 Νοε 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΕΓKΑΙΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΔ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΟΠΛΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΕΝΩ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΟΤΙΚΗ, ΜΕ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΤΡΟΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΚΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ...




ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Εισαγγελέων και Δικαστών Ελλάδος κατηγορεί την  κυβέρνηση, ότι εκτράπηκε σε ολοκληρωτισμό και ότι «καταπατά το Σύνταγμα», ήτοι αναλυτικότερα:

“Ευθείες κατηγορίες για παραβίαση  βασικών ελευθεριών των πολιτών και παραβίαση του Συντάγματος από την κυβέρνηση με πρόσχημα τα υποτιθέμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού απευθύνει η κορυφαία θεσμική  ένωση της χώρας η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και αυτό αναφορικά στην απόφαση του αρχηγείου της αστυνομίας να απαγορευθούν πανελλαδικά οι συναθροίσεις τεσσάρων ατόμων και άνω σε ολόκληρη τη χώρα με αφορμή την επέτειο του
πολυτεχνείου, αλλά χωρίς να αναφέρεται σε αυτό. Κατά συνέπεια η απαγόρευση είναι γενική και αφορά επ΄ αόριστον κάθε συνάθροιση. Εμμέσως πλην σαφώς η Ένωση Δικαστών κατηγορεί έτσι την κυβέρνηση για ολοκληρωτισμό. Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται, ότι η συγκεκριμένη απόφαση προσκρούει στο άρθρο 11 του Συντάγματος, τονίζοντας ότι η
πολιτεία οφείλει να προστατέψει την δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του κράτους δικαίου και ζητεί την ανάκλησή της. “

Παρά ταύτα όμως το ΣτΕ έκρινε νόμιμη την απαγόρευση των συναθροίσεων, γεγονός το οποίο αποτελεί ήττα για όσους ήθελαν να κάνουν πορεία για το Πολυτεχνείο.
“Ειδικότερα, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικράτειας κ. Σάρπ απέρριψε την αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημοσίας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19.
Η κυρία Σαρπ εισήγαγε την αίτηση των προσφευγόντων στην Ολομέλεια του ΣτΕ και απέρριψε την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής. Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος που αφορά το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Ακόμη,
υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα.
Το θέμα των απαγορεύσεων προσέλαβε διαστάσεις με την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας και ζήτησε την ανάκληση της απαγορευτικής διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιδρώντας στο γενικό της
απαγόρευσης των συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα και από τις 15 ως και τις 18 του μηνός.”
Την στιγμή που η κυβέρνηση μαντρώνει τους Έλληνες με lockdown και αποτεφρώνει την οικονομία της χώρας, η Τουρκία οδηγεί σε νέα τετελεσμένα και τελική κρίση στα Ελληνοτουρκικά, θέτοντας θέμα παραβίασης του τουρκικού ΕΕΧ και «παράνομων επισκέψεων» του ΠΝ σε νησιά!, ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis με τα συνοδά πολεμικά πλοία κρατεί κλειστό τον πομπό AIS εδώ και 33 ώρες, κάνοντας έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, απουσία σκαφών του ΠΝ, με τουρκικό ΜΜΕ  “Turkiye”, που
απηχεί τις απόψεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, απειλεί ευθέως την Ελλάδα: “Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ”.

Οι Ελληνικές ΕΔ είναι έτοιμες για θερμό επεισόδια, παρακολουθούν την διάταξη των τουρκικών ΕΔ στα παράλια της Τουρκίας και κλειδώνουν κάθε στόχο.
Ας μην μας διαφεύγουν όμως οι λόγοι της ήττας των αδερφών Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου διέρρευσε ότι σε μία κρίσιμη στιγμή τους είχαν τελειώσει τα πυρομαχικά τα οποία έφθανα για τρις μέρες πολέμου μόνον, ενώ οι Τουρκοαζέροι είχαν σύγχρονα αιωρούμενα smart ισραηλινά πυρομαχικά κατά μαλακών στόχων τα οποία έκριναn την έκβαση της μάχησ.
Η λύση των “smart” πυρομαχικών θα ήταν ιδανική για την προστασία έναντι κατάληψης Ελληνικών βραχονησίδων από Τούρκους κομάντος, καθώς επίσης η χρήση ειδικών ναρκών κατά αιωρούμενων ελικοπτέρων, τις οποίες παράγει η γειτονική χώρα Βουλγαρία.
Εάν τα ανωτέρω είναι όντως αληθινά και ισχύουν, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε για πόσες ημέρες πολέμου επαρκούν τα Ελληνικά πυρομαχικά, δεδομένου ότι δεν πρόκειται όπως φάνηκε και στην κρίση του Ναγκόρνο Καραμπάχ να επέμβει κανείς (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ και ΚΙΝΑ), με εξαίρεσηίσως την Γαλλία.

Υπάρχουν πολλές λύσεις χαμηλού κόστος σε σχέση με το αποτέλεσμα, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει τις Ελληνικές ΕΔ της χώρας, οι οποίες πρέπει να υποβάλλουν επειγόντως αίτημα προμήθειας ανάλογου έξυπνου πυρομαχικού από τις ΗΠΑ ή και το Ισραήλ, ή να προβεί η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία σε συμπαραγωγή ή ενδεχομένως και σε εγχώρια παραγωγή
εξελίσσοντας και δική της τεχνολογία.
Οι εμπορικές επιτυχίες της Intracom Defense (IDE) συνεχίζονται με την προμήθεια συστημάτων επικοινωνίας “WiSPR” από τον Γερμανικό Στρατό, με υπογραφή σύμβαση ύψους  1 εκατομμυρίου €, με τη γερμανική KMW, ενώ έχει έτοιμο προς εξαγωγή, κάνοντας προηγουμένως με μεγάλη επιτυχία επίδειξη συστήματος επιτήρησης Χερσαίων και Θαλάσσιων περιοχών “WiTAC3S” (Wireless Integrated Tactical Command Control & Communications System), σε υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας μη
κατονομαζόμενης χώρας.

Πέραν τούτου η IDE έχει αναπτύξει ένα πρωτοποριακό σύστημα "Hybrid GENAIRCON” για τα ελληνικά Leo 2A4 και πιλοτικά στο Leopard 2 της KMW για το οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από στρατούς ξένων χωρών.
Σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής σύρραξης θα είμαστε μόνοι μας και το μόνο που μας σώζει είναι η αποτρεπτική ισχύ των Ελληνικών ΕΔ.
Απαιτείται ένα νέο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, ραμμένο στα μέτρα και στις αμυντικές ανάγκες των Ελληνικών ΕΔ και όχι των εμπόρων όπλων.
Μία εκτενείς αναφορά και τηλεοπτική συζήτηση “εφ'όλης της ύλης” του Κ.Γρίβα με τον Τ.Γκουριώτη,  δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις.
Ας τις μελετήσει προσεκτικά η ηγεσία των ΕΔ και να μην υποχωρεί στις πολιτικές πιέσεις ξένων δυνάμεων, που  δεν επιθυμούν να αποκτήσουμε ισχυρό ΠΝ και ικανή αποτρεπτική ισχύ με υπερηχητικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και φρεγάτες άμυνας περιοχής για την προάσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ και των 12ν.μ. χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου 12ν.μ..
Εξοπλίστε με κατάλληλα πυραυλικά συστήματα τα νησιά του Αιγαίου (συστήματα BASTION) και κάντε τα απόρθητα κάστρα ή αεροπλανοφόρα, απαγορεύοντας την διέλευση του Τουρκικού Στόλου στο Αιγαίο, αλλά και απαγορεύοντας μεγάλες συγκεντρώσεις τουρκικών δυνάμεων στα απέναντι Τουρκικά παράλια με προληπτικά χτυπήματα, καθώς επίσης ενισχύστε τις δυνατότητες του πυροβολικού ξηράς για πλήξη και καταστροφή των Τουρκικών συστοιχιών του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, με ομοβροντία βλημάτων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Μας αφορά “άμεσα” η αναβάθμιση από την Lockheed Martin των “ATACMS-US Army”, προκειμένου για την υλοποίηση ανάλογου ελληνικού προγράμματος μετατροπής των πυραύλων εδάφους-εδάφους ATACMS σε πυραύλους cruise, ώστε να δύναται να εξουδετερώσουν το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 στα απέναντι παράλια της Τουρκίας και η προμήθεια και εγκατάστασή του Ρωσικό πυραυλικό σύστημα επάκτιας άμυνας “K-300P Bastion-P”, το οποίο αναφέρεται και ως “S-400 της θάλασσας”, στα νησιά Λήμνο, Σκύρο και
Κρήτη, το οποίο θα “κλειδώσει” όλο το Αιγαίο, σε “μία κίνηση ματ” εξουδετέρωσης του πολεμικού στόλου της Τουρκίας”.

Η Προώθηση Συστοιχιών MLRS στα νησιά μας με την μέγιστη εμβέλεια θα είναι μια πολύ καλή λύση για τα αντίποινα σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία, ώστε να ισοπεδώσουμε τα Τούρκικα A/A S-400.
Τα συμπεράσματα της νίκης των Τουρκοαζέρων στο Ναγνκόρνο Καραμπάχ, η οποία σε ένα ποσοστό οφείλεται στην χρήση DRONES,  θα πρέπει να μας ανησυχήσει, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπαρκτή τουρκική αυτή απειλή πέραν της κατασκοπίας των αμυντικών θέσεων των Ελληνικών ΕΔ,  αφενός με συστήματα εντοπισμού (βλέπει συστήματα της IDE INTRAKOM) και κατάρριψης, είτε από φθηνά πυραυλικά συστήματα, ή από τα ελικόπτερα ΙOWA ή τα εκπαιδευτικά αεροπλάνα T-6A Texan II με κάλαθους ρουκετών και πυροβόλο
και αφετέρου με ηλεκτρονικά αντίμετρα εξουδετέρωσης UAV (ρωσικά, ισραηλινά αλλά και εγχώριων προτάσεων) και συστήματα απόκρυψης με πολυφασματικά δίχτυα απόκρυψης της εγχώριας εταιρείας VALPAK, ενώ ή άμεση προμήθεια DRONES για τον Ελληνικό Στρατό θεωρείται πρώτη προτεραιότητα (όπως τα drones της ALTUS LSA), σε συνδυασμό με συστήματα τηλεπισκόπησης, όπως το ελληνικό πρόγραμμα του ARATOS-HAPS ή το σύστημα
μέσου υψομέτρου ψευδο-δορυφόρο, που προτείνει για την Ελλάδα η εταιρία SKYDWELLER καθώς επίσης και εκτόξευση ελληνικών μικροδορυφόρων.

Tο εκπαιδευτικό αεροσκάφος   T-6A Texan II θα μπορούσε π.χ. να είναι μία “οικονομική” λύση χαμηλού κόστους για την αναχαίτιση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV, χωρίς να είναι αναγκαία η απογείωση ενός μαχητικού F16 με κόστος χιλιάδων ευρώ ανά ώρα.
Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής, ότι δύο σημαντικές προτάσεις της IDE για αμυντικά προϊόντα εγκρίθηκαν και χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Επίσης αξιόλογη είναι η προσπάθεια της Ελληνικής εταιρείας EODH η ποία δραστηριοποιείται στο τομέα σύγχρονης θωράκισης αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ,η οποία με δική της χρηματοδότηση σχεδίασε το εξαιρετικό Ελληνικό τεθωρακισμένο όχημα 4×4 ΟΠΛΙΤΗΣ, πέραν της πρότασης εκσυγχρονισμού των ΤΟΜΠ Μ113, αλλά και των ΤΟΜΠ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 300, το οποίο περιλαμβάνει το ψηφιακό σύστημα “WiSPR” της ελληνικής INTRACOM Defense (Software Defined Tactical Vehicle Intercom system) και προσφέρει φωνητική ενδοεπικοινωνία
απαλλαγμένη πλήρως από θόρυβο αλλά και μετάδοση δεδομένων (και μέσω IP Internet Protocol), όπως και διαλειτουργικότητα με όλους τους πομποδέκτες (Tactical Radios) και ασύρματα δίκτυα “WiWAN” ευρείας ζώνης.
Διαγράφεται μία μοναδική ευκαιρία ενίσχυσης της Πολεμικής Αεροπορίας με τουλάχιστον 15  MIRAGE 2000-9 των ΗΑΕ, λόγω της βελτίωσης των διπλωματικών μας σχέσεων με τα ΗΑΕ, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στα ΗΑΕ.

Επιτέλους θα πρέπει να ξυπνήσουν οι Κύπριοι αδερφοί μας και να προβούν σε αύξηση των αμυντικών τους δαπανών, γιατί η άμυνα της Κύπρου απαιτείΑ/Α -ΑΤ συστήματα και Μαχητικά, αλλά και φρεγάτες και σκάφη περιπολίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και όχι ευχολόγια και κενή περιεχομένου διπλωματία κατευνασμού της Τουρκίας.

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΤΩΝ
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ,

(“«Πάρτε λίγο Καστελόριζο και δώστε μας λίγο Ρόδο και Λέρο;» – Οι κόκκινες γραμμές πάνε περίπατο;”, «Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει την δική της "Γαλάζια Πατρίδα" αλλά...», “Δόγμα "Γαλάζια Πατρίδα" - "Τουρκική λίμνη" η Αν. Μεσόγειος με εκτός την Ελλάδα”, “Το εξαφανισμένο έγγραφο του ICAO με τα 10 μίλια- Πλήγμα για την Ελλάδα και την Κύπρο” ), ήτοι αναλυτικότερα:

Α.ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΑ 500ΕΚ.ΕΥΡΩ
Β.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ  ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ–ΚΥΠΡΟΥ,
Γ. ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔ, ΔΙΑ:
Γ1.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ “FOLLOW ON SUPPORT” των
σύγχρονων Ελληνικών αμυντικών οπλικών συστημάτων αφενός, με συνέπεια την διαρκή υποβάθμιση και απαξίωσή των και αφετέρου,
Γ2.ΕΠ΄ΑΠΕΙΡΟΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΓΟΡΑΣ Η ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ
ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Η ΠΩΛΗΣΗ ΞΕ ΞΕΝΟΥΣ,  όπως π.χ.:
       ΜΗ ΑΓΟΡΑ Η ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ήταν αναγκαία και
δυνατή ή άμεση προμήθεια μεταχειρισμένων φρεγατών FREMM στο μισό κόστος για την ενίσχυση του στόλου του ΠΝ),
       ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ Als Class®
100, το οποίο θα έπρεπε να συνιστά αυτονόητη επιδίωξη όχι μόνο για το ΠΝ αλλά και τις Ελληνικές κυβερνήσεις,
       ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ P-3B Orion (Ναυτικής Συνεργασίας και
Ναυτικών Επιχειρήσεων),  ενώ θα έπρεπε να εργάζονται οι εργαζόμενοι στην ΕΑΒ επί 24ρωρης βάσης, με πρόσληψη νέου εξειδικευμένου προσωπικού,
       ΜΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΣ ΑΠΟΣΥΡΘΕΝΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΥ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙ- ΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΓΥΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ “Άρτεμις-30”, “το ελληνικό «κεντρί» των αιθέρων”, στο οποίο θα πρέπει να προστεθούν δυνατότητας τηλεχειρισμού
και διασύνδεση με κατάλληλο ραντάρ και το εθνικό σύστημα αεράμυνας, ως εγγύς αεράμυνας των ελληνικών ακτών, έναντι αερoαποβατικών Τουρκικών ειδικών δυνάμεων, αιωρούμενων επί ελικοπτέρων καθώς επίσης μαζικής θαλάσσιας εισβολής  με ελαστικές λέμβους,
       ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ Η ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ, UCAV (NEURON), DRONES ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ (κατασκοπείας, παρατήρησης και συλλογής πληροφοριών, ηλεκτρονικού πολέμου σμήνος, οπλισμένα με
πυραύλους, μεγάλου υψομέτρου, μεγάλης διάρκειας περιπολίας, οργανικά UAV για τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού,  διασύνδεση drones με UCAS,UCAV,UAV, μαχητικά αεροσκάφη μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης ΑΙ (Artificial Inteligence), ελληνικής σχεδίαςη τορπίλες παραπλάνησης, κλπ.) και τώρα τρέχουμε για UAV και “αντίμετρα” με  «Επιστράτευση» εταιρειών και πανεπιστημίων, ( Ελληνικές εταιρείες κατασκευής drones: 
       ολοκληρωμένες προτάσεις τηλεχειριζόμενων συστημάτων (drones) της
ελληνικής εταιρίας BSK Defense S.A,
       το Ελληνικό UAV ΤΑΛΩΣ,
       το η πρωτοποριακή AiRFLOW ανέπτυξε drones με τεχνητή νοημοσύνη ΑΙ,
σμήνος κλπ. και απαριθμεί αρκετές πατέντες,
       το πρωτοποριακό καινοτόμο drone DM-II Titan μεταφορών του Έλληνα
μηχανολόγου μηχανικού του ΕΜΠ Κωνσταντίνου Δαλάκα,
       ο Υάκινθος Κυριάκος, καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διευθυντής του Εργαστηρίου
Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του ΑΠΘ στο Κέντρο Διεπιστημονικής
Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) ανέπτυξε με ομάδα φοιτητών το νέο
κάθετης προσαπογείωσης (VTOL) αερόχημα σταθερής πτέρυγας   HCUAV RX-1,
το RX-3 και το RX-4,
       Η ΥΠΑ πιστοποίησε το ελληνικό UAV «Ουρανός» της ALTUS με άνοιγμα
φτερών 3,3 μέτρα, μήκος 2,3 μέτρα και δυνατότητα μεταφοράς 10 κιλών βάρους, το οποίο μπορεί να πετάξει σε ύψος έως και 15.000 πόδια και σε απόσταση έως 100 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα 110 χιλιόμετρα την ώρα και μέγιστη διάρκεια μιας αποστολής 10 ώρες,
       Το mini 'UAS Blackbird', το οποίο έχει μήκος 0,54 μέτρα, άνοιγμα πτερύγων ένα μέτρο, βάρος κενό 0,58 κιλά, βάρος πλήρες φορτίου 0,8-1 κιλά αναλόγως το φορτίο που φέρει και επιχειρησιακή οροφή τα 10.000 πόδια με μέγιστη ταχύτητα 190-200 χλμ/ώρα και εάν και το αερόχημα κατασκευάστηκε πρωτίστως για την πραγματοποίηση αποστολών αναγνωρίσεως,
επιτηρήσεως και συλλογής πληροφοριών, με την κατάλληλη τροποποίηση το mini UAS Blackbird, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εξουδετέρωση εχθρικών UAV,
       Ο κινητήρας turboprop της εταιρείας ελληνικών συμφερόντων Stuttgart Engineering με ισχύ 130shp δύναται να δώσει πρωτόγνωρες λύσεις σε UAV μεγάλου εκπετάσματος πτερύγων για  μεγάλο υψομέτρου πτήσης και μεγάλου ωφέλιμου φορτίου)
       Η ΕΑΒ ανέπτυξε και σχεδίασε νέα βελτιωμένη  compact-επαγγελματική έκδοση του radar ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ που εκπέμπει με 500 mw EIRP και άρα μη εντοπίσιμο, με νέα κεραία σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από την ίδια,το οποίο όχι μόνο μπορεί να εντοπίζει χαμηλά ιπτάμενα mini drones σε ανοικτό πεδίο, αλλά και εντός κατοικημένων περιοχών. Το εντυπωσιακό και συνάμα μοναδικό στοιχείο είναι, ότι η ισχύς εκπομπής ενός συνηθισμένου
κινητού τηλεφώνου των 1.5-2 W, είναι τετραπλάσια συγκρινόμενη με την ισχύ του ραντάρ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ.
       ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΥΠΟΒΡΥΙΩΝ ΤΥΠΟΥ Τ214 με
επέκταση της σύμβασης κατασκευής υποβρυχίων Τ214,
       ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΟΡΠΙΛΩΝ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ (Η
Γερμανία αρνείται ήδη να μας τις παραδώσει γρήγορα, επικαλούμενο φόρτο εργασίας της γραμμής παραγωγής, οπότε η παραλαβή θα γίνει μετά από τα τετελεσμένα της Τουρκίας),
       ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ LEOPARD 2 (διαρκούν για ελάχιστες 2-3 ημέρες μόνον),
       ΜΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΥΠΝΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔ (smart πυρομαχικά, αιωρούμενα πυρομαχικά κλπ.)
       ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΓΟΡΑΣ/ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΟΜΑ BMP3, ( άρματα μάχης χωρίς σύγχρονα ΤΟΜΑ είναι καταδικασμένα στο
πεδίο των μαχών, όσο καλά και εάν είναι τα άρματα )
       ΜΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΠ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΜΑ Μ113 ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΑΧΩΝ (ολιστική οικονομική πρόταση αναβάθμισης των υπαρχόντων 690 Λεωνίδας
Ι/ΙΙ της ελληνικής EODH SA για μετατροπή των από κινούμενα φέρετρα σε ΤΟΜΑ με 1 εκατ. Ευρώ, ενώ τα “πακέτα” θωράκισης της EODH κατακτούν τον κόσμο! Boxer, Leo 2A7+, κ.α., έχει καταθέσει πρόταση και για τα ΤΟΜΠ Μ113, πέραν τούτου έχει σχεδιάσει το πρώτο ελληνικό τεθωρακισμένο όχημα 4×4 μεγάλης ευκινησίας πολλαπλού ρόλου, φέροντας ανάσταση της αμυντικής μας βιομηχανίας),
       ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ UCAV ΓΙΑ ΤΟ ΠΝ, παρά μόλις τελευταία με το “USV SEA RAIDER”,
       ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 10 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ “ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ”, ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ (“ΕΣΟΘΕ”) του Αν. Αιγαίου, καλύπτοντας τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της
χώρας, από τα οποία εισέρχονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες.
       ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ P-3B Orion, ενώ θα έπρεπε να
εργάζονται στην ΕΑΒ επί 24ώρου βάσεως, με πρόσληψη νέου εξειδικευμένου προσωπικού,
       ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ T-6A TEXAN II ΩΣ ΜΙΑ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ” ΛΥΣΗ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΗ
ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ UAV, χαμηλού κόστους, χωρίς να είναι αναγκαία η
απογείωση ενός μαχητικού F16 με κόστος χιλιάδων ευρώ ανά ώρα.
       ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ (η Intracom Telecom, ανακοίνωσε την προμήθεια του κορυφαίου σημειακού “Point-to-Point” μικροκυματικού ραδιοσυστήματός της, OmniBAS™, στο Πρόγραμμα Διαχείρισης των Συνόρων (φύλαξης συνόρων από παράνομους μετανάστες) για την περιοχή Μαγκρέμπ του Μαρόκου, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).),
       ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FCAS, όπως αυτό της ΕΕΛΕΑΑ, με αποτέλεσμα την απομόνωση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και αδυναμίας μεταφοράς τεχνογνωσίας για τον σκοπό της εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής αεροχημάτων,
       ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΑΡΙΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ΤΟ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ STEALTH, STAND-OFF CRUISE ΒΛΗΜΑ HSC-1 (HELLENIC
STAND-OFF CRUISE-1) «MAKEΔΩΝ», ελληνικών προδιαγραφών και ελληνικής
σχεδίασης, με jet κινητήρα “VRJ300 BSK Orion Jet Engine” και μετακαυστήρα με σύστημα ARI, (δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ) ,της εταιρίας BSK Defense S.A,
       ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ (ΑΠΟ ΤΟ 2009) ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ, ΤΟ «ΆΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ», ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΑΘΗΤΙΚΩΝ» ΡΑΝΤΑΡ CCIAS, το οποίο πέρασε από το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) με ψήφους  7-0
υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και το οποίο, ο μεγάλος υπέρμαχος του Στρατηγός Γράψας, δεν πρόλαβε δυστυχώς να υλοποιήσει, λόγω της αποστρατείας του τον Αύγουστο του 2009 και τα οποία:
       «Βλέπουν» χωρίς να εκπέμπουν - άρα και χωρίς να εντοπίζονται - σε
εμβέλεια 400 χιλιομέτρων!
       Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και «υπό καθολική
ηλεκτρονική σίγαση», δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν. ·
       Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις
απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.·
       Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες· Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί,
από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς
συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!!!,
       ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ, ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ, όπως το «ΥΔΡΟΓΟΝΑΔΙΚΟ» και το «ΒΕΣΠΑΚΙ» με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία, Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΣΥΣΚΕΥΗ ΨΥΧΡΗΣ  ΣΥΝΤΗΞΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ", για αστείρευτη  ενέργεια, με εκκωφαντική σιωπή των 300 της Βουλής.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ ΕΓKΑΙΡΑ ΤΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΔ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΟΠΛΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΕΝΩ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΟΤΙΚΗ, ΜΕ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΤΡΟΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΚΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΣΤΟ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΔΙΟΤΙ: “ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ  ΠΟΛΕΜΟ - ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ”


SI VIS PACEM, PARA BELLUM

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΖΗΣ

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/934729_enosi-eisaggeleon-dikaston-ellados-gia-kyvernisi-ektropi-se
5/11/2020
 - 15:12  |  Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2020 - 11:47
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ένωση Εισαγγελέων & Δικαστών Ελλάδος για κυβέρνηση: Εκτράπηκε σε
Ολοκληρωτισμό και «καταπατά το Σύνταγμα»!


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/esoteriki-asfaleia/6974503_ste-nomimi-i-apagoreysi-synathroiseon-itta-gia-osoys
Εσωτερική Ασφάλεια 16.11.2020 - 18:37
Ενημερώθηκε στις: 16.11.2020 - 18:49
ΣτΕ: Νόμιμη η απαγόρευση συναθροίσεων - "Ηττα" για όσους ήθελαν να
κάνουν πορεία για το Πολυτεχνείο


ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/934461_erhetai-i-teliki-krisi-i-agkyra-ethese-thema-paraviasis-toy
14/11/2020
 - 21:03  |  Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2020 - 12:49
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Έρχεται η τελική κρίση: Η Άγκυρα έθεσε θέμα παραβίασης του τουρκικού ΕΕΧ
& «παράνομων επισκέψεων» του ΠΝ σε νησιά!


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/935217_exafanistike-xana-oruc-reis-ehei-kleisto-pompo-ais-edo-kai-33
16/11/2020
 - 23:51  |  Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2020 - 00:01
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Που βρίσκεται το Oruc Reis; Οι Τούρκοι κρατούν κλειστό τον πομπό AIS εδώ
και 33 ώρες


https://www.defencenet.gr/amyna/ellinotoyrkika/905098_oruc-reis-kanonika-oi-ereynes-stin-elliniki-yfalokripida-apoysia-skafon
Oruc Reis: Κανονικά οι έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Απουσία
σκαφών του ΠΝ
Αμυνα
DefenceNet Newsroom info@defencenet.gr
17.11.2020 | 20:51


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/934936_turkiye-i-dytiki-thraki-mporei-na-ginei-san-nagkorno-karampah
16/11/2020
 - 10:33  |  Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2020 - 11:16
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Turkiye: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ»


https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6974349_apokleistiko-ayti-einai-i-diataxi-ton-toyrkikon-ed-sta
Ελληνοτουρκικά 16.11.2020 - 22:36
Ενημερώθηκε στις: 16.11.2020 - 22:44
Αποκλειστικό: Αυτή είναι η διάταξη των Τουρκικών ΕΔ στα παράλια -
''Κλειδώνουν'' κάθε στόχο οι ΕΔ


https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mme/935489_neo-elliniko-exoplistiko-programma-mia-tileoptiki-syzitisi-efolis-tis
17/11/2020
 - 20:58
ΜΜΕ
Νέο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα: Μια τηλεοπτική συζήτηση «εφ'όλης της
ύλης» του Κ.Γρίβα με τον Τ.Γκουριώτη


https://www.pentapostagma.gr/apopseis/6974400_kante-ta-nisia-aporthita-kastra
Απόψεις 16.11.2020 - 10:54
Κάντε τα νησιά απόρθητα κάστρα!


https://doureios.com/oi-dyo-protaseis-tis-ide-gia-amyntika-proionta-pou-egrithikan-apo-tin-ee/
Οι δύο προτάσεις της IDE για αμυντικά προϊόντα που εγκρίθηκαν από την ΕΕ
Savvas Vlassis 22/06/2020


https://doureios.com/se-pliri-exelixi-to-programma-toy-aratos-haps/
Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα του ARATOS-HAPS
Savvas Vlassis 14/06/2020


https://www.defence-point.gr/news/mesaioy-ypsometroy-pseydo-doryforo-proteinei-gia-tin-ellada-i-etairia-skydweller?pop=1
Main - Βιομηχανία & Τεχνολογία - Ελλάδα - Κύπρος
Μέσου υψομέτρου ψευδο-δορυφόρο προτείνει για την Ελλάδα η εταιρία
SKYDWELLER!
dpoint | 14/11/2020 10:58


https://www.defence-point.gr/news/mirage-2000-9-i-episkepsi-toy-kyr-mitsotaki-sta-iae-eykairia-enischysis-tis-polemikis-aeroporias
Main - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος
MIRAGE 2000-9: Η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη – ΗΑΕ ευκαιρία ενίσχυσης
της Πολεμικής Αεροπορίας
dpoint | 16/11/2020 16:00


https://veteranos.gr/kypros-chriazete-aa-ke-machitika-ke-ochi-efchologia/
Η Κύπρος χρειάζεται Α/Α -ΑΤ και Μαχητικά και …Όχι ευχολόγια
16 Νοεμβρίου 2020 slide, Άμυνα


https://doureios.com/%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%b5%ce%b8%cf%89%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-4x4-%cf%84/
ΟΠΛΙΤΗΣ: Το Ελληνικό τεθωρακισμένο 4×4 της EODH
admin 23/08/2020


https://doureios.com/toyrkika-oplismena-uav-i-valpak-me-ta-polyfasmatika-dihtia-apokrypseon-einai-edo/
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Τουρκικά οπλισμένα UAV; Η VALPAK με τα πολυφασματικά δίχτυα αποκρύψεως
είναι εδώ
Savvas Vlassis 01/11/2020


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aeroporia/935169_dimosieyma-i-ellada-vrisketai-se-syzitiseis-me-israil-gia-systimata

16/11/2020 - 21:12  |  Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2020 - 21:26
ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Δημοσίευμα: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ισραήλ για προμήθεια
συστημάτων εξουδετέρωσης UAV»

https://doureios.com/promitheia-ellinikon-drone-apo-tin-altus-lsa-gia-ton-elliniko-strato/
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Προμήθεια ελληνικών drone από την ALTUS LSA για τον Ελληνικό Στρατό
Savvas Vlassis 20/10/2020



https://hellasjournal.com/2020/01/parte-ligo-kastelorizo-ke-doste-mas-ligo-rodo-ke-lero-i-kokkines-grammes-pane-peripato/
ΑΟΖΑιγαίοΚΑστελόριζοΜπακογιάννηΧάγηΖουράριςΤουρκία συνυποσχετικό
«Πάρτε λίγο Καστελόριζο και δώστε μας λίγο Ρόδο και Λέρο;» – Οι κόκκινες
γραμμές πάνε περίπατο;
27/01/2020


https://slpress.gr/ethnika/dogma-quot-galazia-patrida-quot-quot-toyrkiki-limni-quot-i-an-mesogeios-me-ektos-tin-ellada/
Εθνικά
Δόγμα "Γαλάζια Πατρίδα" - "Τουρκική λίμνη" η Αν. Μεσόγειος με εκτός την
Ελλάδα
Σταύρος Λυγερός
27 Ιουνίου 2019


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/842238_dw-i-ellada-tha-mporoyse-na-ehei-tin-diki-tis-galazia-patrida
28/01/2020
 - 15:35  |  Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2020 - 15:53
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
DW: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει την δική της "Γαλάζια Πατρίδα"
αλλά...»
Την δική της «Γαλάζια Πατρίδα» θα  μπορούσε και έπρεπε να είχε η Ελλάδα
αν είχε το θάρρος να ανακηρύξει αυτή την δυνητική της ΑΟΖ, κάτι που δεν
τόλμησε να το κάνει ποτέ και από την στιγμή που δεν το έκανε με θράσος η
Άγκυρα επιχειρεί να αρπάξει την ελληνική υφαλοκρηπίδα της Κρήτης και των
Δωδεκανήσων.



https://www.defence-point.gr/news/dogma-eniaioy-amyntikoy-choroy-elladas-kyproy-den-apaitoyn-dekades-dis-eyro-ta-vasika
Main - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος
Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας–Κύπρου: ΔΕΝ απαιτούν δεκάδες δισ.
ευρώ τα βασικά…
dpoint | 11/06/2020 11:44
Ήταν άλλη μία εξαγγελία της εποχής Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής
Άμυνας. Όχι ότι δεν έγινε προσπάθεια υλοποίησής της… Θα ήταν άδικο να
υποστηρίξει κανείς το αντίθετο. Για πολλούς λόγους στα χρόνια που
ακολούθησαν, εγκαταλείφθηκε ως ιδέα και σχέδιο. Θα δούμε τους
σημαντικότερους, όπως και το πώς μπορεί να επανενεργοποιηθεί ουσιαστικά.
Θεωρούμε ότι αυτό το τελευταίο είναι κάτι που επιβάλλει άμεσα η
κατακόρυφη αναβάθμιση της τουρκικής απειλής.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mme/935489_neo-elliniko-exoplistiko-programma-mia-tileoptiki-syzitisi-efolis-tis
17/11/2020
 - 20:58
ΜΜΕ
Νέο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα: Μια τηλεοπτική συζήτηση «εφ'όλης της
ύλης» του Κ.Γρίβα με τον Τ.Γκουριώτη
Newsroom
email: info@pronews.gr


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/934461_erhetai-i-teliki-krisi-i-agkyra-ethese-thema-paraviasis-toy
14/11/2020
 - 21:03  |  Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2020 - 12:49
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Έρχεται η τελική κρίση: Η Άγκυρα έθεσε θέμα παραβίασης του τουρκικού ΕΕΧ
& «παράνομων επισκέψεων» του ΠΝ σε νησιά!
Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας
email: info@pronews.gr



ΑΜΥΝΑ
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

https://veteranos.gr/keros-ine-na-perasoume-apo-tin-klapsa-sto-pos-tha-isopedosoume-ta-tourkika-aa-s-400/
Καιρός είναι να περάσουμε από την «Κλάψα» στο πως θα ...Ισοπεδώσουμε τα
Τούρκικα A/A S-400
17 Ιουλίου 2019


http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/08/hsc-1-make.html
Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011
HSC-1 «MAKEΔΩΝ». Η μελλοντική σάρισα της Πολεμικής Αεροπορίας
Το σχεδιαστικό κοντσέπτο για το ελληνικών προδιαγραφών stand-off cruise
βλήμα HSC-1 (Hellenic Stand-off Cruise-1) «MAKEΔΩΝ», το οποίο έφερε στην
δημοσιότητα το περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, προέρχεται από μια εταιρία, η οποία
ασχολείται εδώ και καιρό με ολοκληρωμένες προτάσεις τηλεχειριζόμενων
συστημάτων (drones) για τον τομέα της κατάρτισης. O λόγος είναι για την
εταιρία BSK Defense S.A. Η εταιρία BSK Defense S.A συστάθηκε τον
Φεβρουάριο του 2008 στα Χανιά Κρήτης.

Η αποστολή της, έτσι αναφέρει η εταιρία, είναι να αναπτύξει και να
προσφέρει μια πλήρες γκάμα μη επανδρωμένων συστημάτων, εξοπλισμένα με
μοναδικά χαρακτηριστικά. Τα προϊόντα της εταιρίας βασίζονται σε μια
εμπειρία των άνω των 35 ετών στην αγορά. Η εταιρία παρουσιάζει στον
ιστότοπό της μια σειρά από προτάσεις μη επανδρωμένων αερομέσων, τα οποία
στοχεύονυ στην προσφορά ολοκληρωμένων συστημάτων για τον τομέα της
εκπαίδευσης


https://www.defence-point.gr/news/atacms-us-army-anavathmisi-apo-tin-lockheed-martin-kai-mas-afora-amesa
Main - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος
ATACMS-US Army: Αναβάθμιση από την Lockheed Martin… και μας αφορά άμεσα
dpoint | 05/07/2019 20:03


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/pyraylika-systimata/807961_programma-metatropis-ton-pyraylon-edafoys-edafoys-atacms
28/09/2019
 - 17:05  |  Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2019 - 17:13
ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Ελληνικό πρόγραμμα μετατροπής των πυραύλων εδάφους-εδάφους ATACMS σε
πυραύλους cruise!
Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας


https://www.pronews.gr/pronews-tv/721278_brahmos-katastrofeas-ploion-ton-28-mach-pos-tha-mporoyse-na-exafanisei-toyrkiko
04/07/2019
 - 15:30  |  Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2019 - 15:12
ΑΜΥΝΑ
Βίντεο: BrahMos: Καταστροφέας πλοίων των 2,8 Mach - Πώς θα μπορούσε να
εξαφανίσει το τουρκικό Ναυτικό
https://www.youtube.com/watch?v=xad-jvRA_0A
BrahMos Missile Successfully Test Fired
Βασικό στρατηγικό όπλο των ινδικών ενόπλων δυνάμεων είναι το υπερηχητικό
βλήμα cruise BrahMos, που βρίσκεται σε χρήση και στους τρεις Κλάδους,
Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία.


https://www.pentapostagma.gr/2019/03/%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%82-30-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%AF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CE%B8.html
Άρτεμις-30: Το ελληνικό «κεντρί» των αιθέρων (βίντεο)
Δημοσίευση: 3 Μαρτίου 2019, 10:40 μμ | Ανανέωση: Μάρτιος 3, 2019 στις
10:45 μμ


https://defencereview.gr/ethniko-ploio-gia-to-p-n-irthe-i-ora-gia-mia-elliniki-naypigiki-lysi/
Εθνικό Πλοίο για το ΠΝ: Ήρθε η ώρα για μια ελληνική ναυπηγική λύση
Home /Αμυντική Βιομηχανία, Ελλάδα, Κεντρικά, Προτεινόμενα/Εθνικό Πλοίο
για το ΠΝ: Ήρθε η ώρα για μια ελληνική ναυπηγική λύση
DefenceReview Newsroom
Αμυντική Βιομηχανία,Ελλάδα,Κεντρικά,Προτεινόμενα |
23 Ιουλίου 2018 18:11


https://www.defence-point.gr/news/eeleaa-i-ellada-tha-prepei-na-symmetaschei-sto-programma-fcas
Main - Βιομηχανία & Τεχνολογία - Ελλάδα - Κύπρος
ΕΕΛΕΑΑ: Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα FCAS
defencepoint | 14/04/2019 16:03


https://www.defence-point.gr/news/ide-hybrid-genaircon-sta-ellinika-leo-2a4-amp-pilotika-sto-leo-2-tis-kmw
Featured - Βιομηχανία & Τεχνολογία - Ελλάδα - Κύπρος
IDE: Hybrid GENAIRCON στα ελληνικά Leo 2A4 & πιλοτικά στο Leopard 2 της
KMW
dpoint | 12/02/2020 15:32


https://defencereview.gr/elliniki-proionta-axiologoyntai-apo/
Ελληνικά προϊόντα αξιολογούνται από τον Αγγλικό Στρατό
Home /Αμυντική Βιομηχανία, Ελλάδα, Κεντρικά/Ελληνικά προϊόντα
αξιολογούνται από τον Αγγλικό Στρατό
Γιάννης Νικήτας
Αμυντική Βιομηχανία,Ελλάδα,Κεντρικά |
17 Δεκεμβρίου 2018 21:21



https://defencereview.gr/apokleistiko-oi-dyo-kyries-exelixeis/
Αποκλειστικό: Οι δύο κύριες εξελίξεις και ο εξοπλισμός των ελληνικών
P-3B Orion
Home /Άμυνα, Ελλάδα, Κεντρικά, Προτεινόμενα/Αποκλειστικό: Οι δύο κύριες
εξελίξεις και ο εξοπλισμός των ελληνικών P-3B Orion


https://www.defence-point.gr/news/esothe-meta-apo-10-chronia-sto-quot-para-pente-quot-prochora-to-programma-epitirisis-toy-aigaioy
Main - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος
ΕΣΟΘΕ: Μετά από 10 χρόνια, στο “παρά πέντε”, το πρόγραμμα Επιτήρησης του
Αιγαίου προχωρά
defencepoint | 10/06/2020 10:36


https://www.defence-point.gr/news/elliniko-systima-fylaxis-synoron-apo-lathrometanastes-gia-to-maroko
Featured - Βιομηχανία & Τεχνολογία - Ελλάδα - Κύπρος - Εταιρικά Νέα
Ελληνικό σύστημα φύλαξης συνόρων από παράνομους μετανάστες… στο Μαρόκο
defencepoint | 09/03/2020 00:34


https://www.defence-point.gr/news/elliniko-rantar-entopizei-drones-se-poleis-kai-einai-etoimo-na-mpei-se-paragogi-vid
Main - Βιομηχανία & Τεχνολογία - Ελλάδα - Κύπρος
Ελληνικό ραντάρ εντοπίζει drones σε πόλεις… και είναι έτοιμο για
παραγωγή (vid.)
defencepoint | 29/11/2019 00:10


https://www.defence-point.gr/news/eav-anaptyssei-nea-veltiomeni-ekdosi-toy-radar-quot-tilemachos-quot
Main - Βιομηχανία & Τεχνολογία - Ελλάδα - Κύπρος
ΕΑΒ: Αναπτύσσει νέα βελτιωμένη έκδοση του radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ”
defencepoint | 19/08/2019 17:48


www.pronews.gr
06/12/2019 - 22:07  |  Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2019 - 14:31
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αυτό είναι το Akinci που θα περιπολεί οπλισμένο στο Αιγαίο: Εμείς ακόμη
περιμένουμε το «Πήγασος»!
Και όμως αυτή η χώρα αξίζει κάτι παραπάνω από το «Πήγασος». Και την
ευκαιρία την είχαμε!
Τι να πρωτοθυμηθούμε: Το ARTEMIS-30, την βόμβα καθοδήγησης με laser, 
τον Α/Τ πύραυλο ARIS, τον παρεμβολέα Ε-292, το ΤΟΜΑ «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» και το
ΤΟΜΑ  «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», το τυφέκιο ελευθέρου σκοπευτή της ΕΒΟ  «ΚΥΦΕΥΣ», το
UAV «ΤΕΛΑΜΩΝ», το οποίο ήταν αεριωθούμενο και πολλά ακόμη.
Και όμως όλα αυτά τα φιλόδοξα προγράμματα ως διά μαγείας εξαφανίστηκαν
από τον «χάρτη» της Αμυντικής Βιομηχανίας, σαν να μην είχαν υπάρξει
ποτέ, καθώς κάποιοι φρόντισαν για αυτό.
Ποιοι ήταν και σε ποιες εντολές υπάκουαν εντός και εκτός της Ελλάδας
είναι το κρίσιμο ερώτημα.


https://www.pentapostagma.gr/2019/11/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-uav-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%b1.html
Oπλικά συστήματα
Και τώρα τρέχουμε για UAV και “αντίμετρα”! – «Επιστράτευση» εταιρειών
και πανεπιστημίων
Δημοσίευση: 3 Νοεμβρίου 2019, 9:41 πμ


23/09/2019 - 22:26  |  Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2019 - 23:06
ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
T-6A Texan II για αναχαίτιση τουρκικών UAV: Είναι εφικτή λύση;


https://www.pentapostagma.gr/2019/12/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-drone-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7.html
Πολεμική αεροπορία
Αυτό είναι το πρώτο drone της ΠΑ: «Απάντηση» Ελλάδας σε Τουρκία με το
MQ-9 Guardian – Επίδειξη στη Λάρισα σε τέσσερα σενάρια
Δημοσίευση: 19 Δεκεμβρίου 2019, 2:08 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 19, 2019
στις 2:20 μμ


https://www.defence-point.gr/news/airflow-i-nea-elliniki-etairia-anaptyxis-drones-me-techniti-noimosyni
Main - Βιομηχανία & Τεχνολογία - Ελλάδα - Κύπρος
AiRFLOW: Η νέα ελληνική εταιρία ανάπτυξης drones με τεχνητή νοημοσύνη
defencepoint | 08/04/2019 08:25


https://www.madeingreece.news/proionta/texnologia/drones-made-in-greece-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80
Drones «Made in Greece»- Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στην παγκόσμια
βιομηχανία των δισεκατομμυρίων δολαρίων (φώτο-βίντεο)
6 Νοεμβρίου 2019



https://www.ellines.com/?p=35068
Έφερε επανάσταση στην αγορά των drones
Κωνσταντινος Δαλακας
Το 2016 σχεδίασε ένα καινοτόμο drone μεταφοράς βοήθειας, το DM-II Titan,
(“Τιτάνας”), το οποίο διακρίθηκε στο διαγωνισμό του ευρωπαϊκού κολοσσού,
της εταιρείας Airbus, όπου στο διεθνές Cargo Drone Challenge έλαβε την
πρώτη θέση με την υψηλότερη βαθμολογία του κοινού αλλά και την 6η θέση
της συνολικής κατάταξης, μεταξύ 429 συμμετοχών από όλο τον κόσμο. Το
επαναστατικό όχημα ξεχωρίζει καθώς μπορεί να απογειώνεται και να
προσγειώνεται κάθετα σαν ελικόπτερο αλλά να πετά σαν αεροσκάφος. Είναι
δηλαδή ένα χαρακτηριζόμενο ως “Κάθετης Προσγείωσης (VTOL)” σκάφος.


https://www.tanea.gr/2019/12/16/greece/etsi-tha-einai-ta-prota-made-in-greece-drones/
tanea.gr > Ελλάδα >
Σχεδιάζονται στο ΑΠΘ
Ετσι θα είναι τα πρώτα «made in Greece» drones
Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το πώς θα είναι
τα πρώτα «made in Greece» μη επανδρωμένα αεροσκάφη

TANEA Team 16 Δεκεμβρίου 2019 | 19:21


https://odysseiatv.blogspot.com/2018/06/d-r-o-n-e-e.html
Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018
ΚΙ ΟΜΩΣ! ΕΙΝΑΙ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Τ Α Τ Ο αυτό το νέο 'd r o n e'! E Υ Γ Ε
!


https://defencereview.gr/i-ypa-pistopoiise-to-elliniko-uav-oyran/
Η ΥΠΑ πιστοποίησε το ελληνικό UAV «Ουρανός» της ALTUS
Home /Αμυντική Βιομηχανία, Ελλάδα, Κεντρικά/Η ΥΠΑ πιστοποίησε το
ελληνικό UAV «Ουρανός» της ALTUS
Αμυντική Βιομηχανία,Ελλάδα,Κεντρικά |
4 Σεπτεμβρίου 2019 10:36


http://www.allaboutdrones.gr/2017/03/uav_17.html
Ελληνικό UAV: Ιδού ο σύγχρονος ΤΑΛΩΣ
10:04 π.μ.
A+ A- Print Email
17-3-2017


https://www.militaire.gr/ellinika-uav-yparchoyn-oles-oi-dynatotites-kai-oi-etaireies-gia-na-ta-ftiaxoyme/
Αρχική ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Ελληνικά UAV: Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι εταιρείες για να τα
φτιάξουμε
Militaire News
  05/10/2019 | 12:27


https://dronesworld.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-drones-hcuav-rx-1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC/
Ελληνικά drones HCUAV RX-1 – Ανεξάντλητο πεδίο εφαρμογών
09/05/2018


https://www.defence-point.gr/news/%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b1%cf%82-turboprop-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7
Main - Βιομηχανία & Τεχνολογία - Ελλάδα - Κύπρος
Κινητήρας turboprop κατασκευασμένος από ελληνικά χέρια!
dpoint | 06/05/2017 00:15


https://www.pentapostagma.gr/2019/12/%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%ac%ce%b8%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7%cf%82-made-in-greece-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bc%cf%80.html
Oπλικά συστήματα
Πρόταση αναβάθμισης “Made in Greece” για τα ΤΟΜΠ M113 από την ελληνική
EODH
Δημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2019, 8:26 μμ


CCIAS : To Ελληνικό «Άκρως Απόρρητο Υπερόπλο» που θα καθηλώσει και τα
F-35 ...Παραμένει στα Συρτάρια του Πενταγώνου!
29 Ιουλίου 2019 slide Ειδικά Θέματα
Το σύστημα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Στρατηγός Γράψας !Οι
αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με την απαράδεκτη - κωλυσιεργία στην
υπόθεση της κατασκευής πρωτοποριακού συστήματος παθητικής άμυνας CCIAS,
το οποίο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το ΑΠΘ, δεν προκάλεσε καμία
έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την προϊστορία με ανάλογα θέματα


ΠΑΘΗΤΙΚΟ_ΡΑΝΤΑΡ_HEMPAS.pdf
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΤΕΥΧΟΣ 297, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


https://defencereview.gr/oloklirothike-to-eyropaiko-programma-rang/
Home /Αμυντική Βιομηχανία/Ελλάδα/
Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα RANGER, στο οποίο συμμετέχει και η
Ελλάδα
Αμυντική Βιομηχανία,Ελλάδα |
16 Ιανουαρίου 2020 11:39


http://www.elthraki.gr/details.php?id=5646
Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013-
Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ !!! ΣΥΣΚΕΥΗ ΨΥΧΡΗΣ ΣΥΝΤΗΞΗΣ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!! ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ 300 ΠΡΟΔΟΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
Η συσκευή "Ψυχρής Σύντηξης" για αστείρευτη ενέργεια, έφυγε από την Ξάνθη
και πηγαίνει στον Καναδά - Η Εταιρεία "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ" κουράστηκε να
περιμένει συμπαράσταση από το Κράτος.
- Εκατό (100) εκατομμύρια Ευρώ πρόσφεραν οι Τούρκοι για να μεταφερθεί η
έδρα της Εταιρείας στην Τουρκία.
- Η ΝΑSA ενδιαφέρεται, η Ελλάδα όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου