HELLENE and CHAOS

23 Σεπ 2015

Στην Αίγυπτο καταλήγουν και τα δύο Mistral!


Στην Αίγυπτο φαίνεται ότι θα καταλήξουν, σύμφωνα με πηγές, και τα δυο Γαλλικής κατασκευής ελικοπτεροφόρα Mistral που προορίζονταν για τη Ρωσία.

Η προμήθεια μάλιστα ενδέχεται να γίνει με δάνειο από τη Ρωσία, η οποία έτσι θα επενδύσει πολιτικά το ποσό της αποζημίωσής της, για τη μη παράδοση των σκαφών, από τη Γαλλική κυβέρνηση!


Παράλληλα φουντώνουν ξανά τα σενάρια απόκτησης από το Κάιρο και των Ρωσικών ελικοπτέρων Ka-52K με ακοπό τον εξοπλισμό των ελικοπτεροφόρων.

Τα ελικόπτερα Ka-52Κ σχεδιάστηκαν για τις ανάγκες του Ρωσικού ναυτικού και θα επιχειρούσαν από τα Γαλλικής κατασκευής ελικοπτεροφόρα Mistral, αν αυτά παραλαμβάνονταν τελικά από τη Μόσχα.

Παράλληλα η Αίγυπτος φαίνεται να συζητά με τη Ρωσία και την αγορά 46 μαχητικών MiG-35, των οποίων το συνολικό κόστος μπορεί να φθάσει έως και τα 2 δις ευρώ, ενώ η χώρα του Νείλου έχει ήδη αποφασίσει και την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 από τη Ρωσική Ομοσπονδία τα οποία θα προστεθούν στα πρόσφάτως αγορασμένα Γαλλικά Rafale!

Η αγορά των πλοίων από την Αίγυπτο, αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του Αιγυπτιακού στόλου, καθιστούν την Αίγυπτο κυρίαρχη στην Ανατολική Μεσόγειο, βάζοντας στον πάγο τα αντίστοιχα Τουρκικά σχέδια ενώ ανησυχία αναμένεται να προκληθεί και στα Ισραηλινά επιτελεία παρά την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χώρων το τελευταίο διάστημα.

Ήδη άλλωστε η Ρώσοι πατάνε πάνω στις Ισραηλινές ανησυχίες για την κατακόρυφη ανάπτυξη της Αιγυπτιακής ισχύος, με σκοπό να κάμψουν τις αντιστάσεις του Τελ Αβιβ για τη Ρωσική εμπλοκή στην περιοχή εμφανίζοντας τους εαυτούς τους ως επιτηρητές όσων θα μπορούσαν στο μέλλον να βλάψουν το Ισραήλ, εγγυόμενοι πως τα όπλα που πουλάνε σε Συρία και Αίγυπτο δεν θα χρησιμοποιήθουν εναντίων του Εβραϊκού κράτους.

http://defencenews.gr/index.php/diethneis-sxeseis/2103-stin-aigypto-kai-ta-dyo-mistral

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου