Εγκαταλελειμμένοι από το ελληνικό κράτος αισθάνονται οι μαθητές της ομογένειας στη Γερμανία, οι οποίοι, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 22 Αυγούστου, αναγκάζονται να κάνουν μόνο τρεις ώρες μάθημα ημερησίως ελλείψει καθηγητών.
Στα συνολικά 14 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, που είναι αναγνωρισμένα ως δημόσια ελληνικά σχολεία, τα διδακτικά κενά είναι τεράστια. Ωστόσο, οι μαθητές που φοιτούν στα πέντε λύκεια αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, μια και κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους και την ευκαιρία να σπουδάσουν σε κάποιο Ιδρυμα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη Θετική Κατεύθυνση οι μαθητές διδάσκονται μόνο Μαθηματικά, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας καθηγητής για τα γνωστικά αντικείμενα της Φυσικής και της Χημείας. Την ίδια ώρα, 17 καθηγητές, που είναι επισήμως αποσπασμένοι στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, αγνοούνται. Ορισμένοι από αυτούς έχουν αναλάβει ελάχιστες ώρες μαθημάτων, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν καν εμφανιστεί στα σχολεία τους. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Λυκείου Ντίσελντορφ έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στον συντονιστή Εκπαίδευσης Βόρειας Ρηνανίας Γιώργο Βαρβάτη, όμως δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Ο συντονιστής Εκπαίδευσης έχει αποσπάσει στο γραφείο του πέντε από τους καθηγητές οι οποίοι θα έπρεπε να διδάσκουν στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας. Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνικού Λυκείου Ντίσελντορφ Νίκος Παπαγεωργίου, «υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι, αντί να βρίσκονται στο πόστο τους στα μητρόγλωσσα σχολεία, απασχολούνται σε γερμανικά για να λαμβάνουν δύο μισθούς».
Αθλια κατάσταση και στη Βαβαρία
Εξίσου μεγάλα, λόγω των ελλείψεων σε καθηγητές, είναι τα προβλήματα στα ελληνόγλωσσα σχολεία της Βαβαρίας που βρίσκονται «σε άθλια κατάσταση», όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας η Ομοσπονδία Γονέων Βαβαρίας. Καταγγέλλει σχέδιο σταδιακής υποβάθμισης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, αφού «ομογενείς προσφέρθηκαν να δουλέψουν αμισθί για να καλύψουν τα κενά και η πρόταση απορρίφθηκε». Η ομοσπονδία ζητά για τους 3.000 μαθητές να αναγνωριστούν τα απολυτήριά τους σε περίπτωση νομικούς κωλύματος λόγω μη παρακολούθησης μαθημάτων εξαιτίας ελλείψεων σε καθηγητές και να καταργηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ «όσο θα συνεχίζεται αυτή η απερίγραπτη κατάσταση».
thermopilai.orgΠΗΓΗ:
http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_9486.html#ixzz2Ckjo7oDq
Related Posts : ΕΛΛΑΔΑ,
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου