16 Μαΐ 2018

“OI ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ”

"ΕΤΙ ΕΙΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΠΕΤΑΣΟΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΣΟΥ ΕΘΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ"

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:

"ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙΣ [ΙΣΡΑΗΛ] ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ [ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ] ΤΑ ΕΘΝΗ” 
ΗΣΑΪΑΣ ΝΔ΄ 3
ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕΧ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΛΕΣ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ "ΕΙΣΕΒΑΛΛΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΩΣ". ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΥΑΝ, ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ή Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ, ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΗΣΥΧΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΟΡΤΗ ΕΙΔΙΚΩΣ ΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΑΚΙΝΔΥΝΗ, ΑΚΟΜΗ ΔΕ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗ.Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΗ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ Ή ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΥΣΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΦ΄ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΥΠΑΚΟΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΣΑΝ.

ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 13 ΕΤΩΝ, ΟΣΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΩΦΕΙΛΕΤΟ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ.

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΩΣ ΔΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ. ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ, ΕΓΙΝΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ [ΓΕΝΕΣΙΣ ΛΖ’ – ΛΘ΄].

ΣΤΗΝ
 ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΕΣΑΧ [ΠΑΣΧΑ] ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠ΄ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΒΒΙΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ, ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ, ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΕΣΠΑΡΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Η ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, "ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ", ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ, ΕΝΩ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΓΚΟΪΜ [ΚΤΗΝΗ].

Ο ΓΙΑΧΒΕΧ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΝΤΟΛΗ:
“ΛΑΛΗΣΟΝ ΤΟΙΣ ΥΙΟΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΥΜΕΙΣ ΔΙΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗΝ ΕΙΣ ΓΗΝ ΧΑΝΑΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΣ ΕΝ ΤΗ ΓΗ ΠΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΡΕΙΤΕ ΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΑ ΧΩΝΕΥΤΑ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟΛΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΣΤΗΛΑΣ ΑΥΤΩΝ ΕΞΑΡΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΤΕ ΕΝ ΑΥΤΗ. ΥΜΙΝ ΓΑΡ ΔΕΔΩΚΑ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΩΝ ΕΝ ΚΛΗΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΩΝ ΕΝ ΚΛΗΡΩ ΚΑΤΑ ΦΥΛΑΣ ΥΜΩΝ. ΤΟΙΣ ΠΛΕΙΟΣΙ ΠΛΗΘΥΝΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΙΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΑΤΤΟΣΙΝ ΕΛΑΤΤΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΙΝ ΑΥΤΩΝ. ΕΙΣ Ο ΑΝ ΕΞΕΛΘΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΚΕΙ, ΑΥΤΟΥ ΕΣΤΑΙ. ΚΑΤΑ ΦΥΛΑΣ ΠΑΤΡΙΩΝ ΥΜΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΤΕ.”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:

“ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ: ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΚΑΙ ΜΠΗΤΕ ΣΤΗ ΓΗ ΧΑΝΑΑΝ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ. ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΤΗΛΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΔΙΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΣΑΣ. ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΠΛΗΘΕΙΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Σ΄ ΑΥΤΟΝ. ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΕΣ ΦΥΛΕΣ..” 
ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΓ΄51-54
Ο ΓΙΑΧΒΕΧ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΟΡΜΗΤΙΚΑ:
“ΕΑΝ ΔΕ ΜΗ ΑΠΟΛΕΣΗΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΥΜΩΝ, ΚΑΙ ΕΣΤΑΙ ΟΥΣ ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΙΠΗΤΕ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, ΣΚΟΛΟΠΕΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΦΘΑΛΜΟΙΣ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΒΟΛΙΔΕΣ ΕΝ ΤΑΙΣ ΠΛΕΥΡΑΙΣ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΕΧΘΡΕΥΣΟΥΣΙΝ ΥΜΙΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΕΦ ΗΝ ΥΜΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΤΕ.”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:

“ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΒΕΛΗ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΧΘΡΟΙ ΣΑΣ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΤΕ.” 
ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΓ΄55

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ ΕΞΟΡΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΕΒΩΝ:

“ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΜΕ. ΙΔΟΥ ΗΡΓΜΑΙ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΙ ΠΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΗΩΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΕΣΕΒΩΝ ΤΟΝ ΑΜΟΡΡΑΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΟΥ. ΕΝΑΡΞΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΟΥ.

…ΚΑΙ ΕΚΡΑΤΗΣΑΜΕΝ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΥΤΟΥ ΕΝ ΤΩ ΚΑΙΡΩ ΕΚΕΙΝΩ ΚΑΙ ΕΞΩΛΟΘΡΕΥΣΑΜΕΝ ΠΑΣΑΝ ΠΟΛΙΝ ΕΞΗΣ, ΚΑΙ ΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ, ΟΥ ΚΑΤΕΛΙΠΟΜΕΝ ΖΩΓΡΕΙΑΝ ΠΛΗΝ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΕΠΡΟΝΟΜΕΥΣΑΜΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΛΑΒΟΜΕΝ”.

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:

“ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ: ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΣΗΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΒΩΝ, ΤΟΝ ΑΜΟΡΡΑΙΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΤΕ.

…ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ [ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ] ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.” 
ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Β΄31-35Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΑΝ:

“ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΚΕΝ ΑΥΤΟΝ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΗΜΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΩΓ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΗΣ ΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΠΑΤΑΞΑΜΕΝ ΑΥΤΟΝ ΕΩΣ ΤΟΥ ΜΗ ΚΑΤΑΛΙΠΕΙΝ ΑΥΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑ. ΚΑΙ ΕΚΡΑΤΗΣΑΜΕΝ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΥΤΟΥ ΕΝ ΤΩ ΚΑΙΡΩ ΕΚΕΙΝΩ. ΟΥΚ ΗΝ ΠΟΛΙΣ, ΗΝ ΟΥΚ ΕΛΑΒΟΜΕΝ ΠΑΡ΄ ΑΥΤΩΝ, ΕΞΗΚΟΝΤΑ ΠΟΛΕΙΣ, ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΑΡΓΟΒ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΩΓ ΕΝ ΒΑΣΑΝ.

…ΕΞΩΛΟΘΡΕΥΣΑΜΕΝ ΑΥΤΟΥΣ, ΩΣΠΕΡ ΕΠΟΙΗΣΑΜΕΝ ΤΟΝ ΣΗΩΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΕΣΕΒΩΝ, ΚΑΙ ΕΞΩΛΟΘΡΕΥΣΑΜΕΝ ΠΑΣΑΝ ΠΟΛΙΝ ΚΑΙ ΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΠΡΟΝΟΜΕΥΣΑΜΕΝ ΕΑΥΤΟΙΣ.”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ: 

“ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΩΓ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΑΜΕ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΗΝΤΑ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΒ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΩΓ ΣΤΟ ΒΑΣΑΝ.

…ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΑΜΕ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΗΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΒΩΝ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΜΕ.” 
ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Γ΄3-7ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕΧ:

“ΑΝ ΔΕ ΕΙΣΑΓΗ ΣΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ, ΕΙΣ ΗΝ ΕΙΣΠΟΡΕΥΗ ΕΚΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΙ ΑΥΤΗΝ, ΚΑΙ ΕΞΑΡΗ ΕΘΝΗ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΧΕΤΑΙΟΝ ΚΑΙ ΓΕΡΓΕΣΣΑΙΟΝ ΚΑΙ ΑΜΟΡΡΑΙΟΝ ΚΑΙ ΧΑΝΑΝΑΙΟΝ ΚΑΙ ΦΕΡΕΖΑΙΟΝ ΚΑΙ ΕΥΑΙΟΝ ΚΑΙ ΙΕΒΟΥΣΑΙΟΝ, ΕΠΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΥΜΩΝ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΣ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΦΑΝΙΣΜΩ ΑΦΑΝΙΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΥ ΔΙΑΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑΘΗΚΗΝ, ΟΥΔΕ ΜΗ ΕΛΕΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΟΥΔΕ ΜΗ ΓΑΜΒΡΕΥΣΗΤΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑΝ ΣΟΥ ΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΩ ΥΙΩ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΟΥ ΛΗΨΗ ΤΩ ΥΙΩ ΣΟΥ.”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:

“ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΣΟΥ [ΛΑΕ ΙΣΡΑΗΛ] ΣΕ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΕΘΝΗ ΜΕΓΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΧΕΤΑΙΟΥΣ, ΓΕΡΓΕΣΣΑΙΟΥΣ, ΑΜΟΡΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΝΑΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΖΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΒΟΥΣΑΙΟΥΣ, ΕΠΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΝΘΡΩΠΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΕΛΕΟΣ. ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΥΝΑΨΕΤΕ ΓΑΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΙΟ ΣΑΣ.” 
ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Ζ΄1-3Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ:
“ΚΑΙ ΦΑΓΗ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, Α ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΔΙΔΩΣΙ ΣΟΙ. ΟΥ ΦΕΙΣΕΤΑΙ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΣΟΥ ΕΠ΄ ΑΥΤΟΙΣ, ΚΑΙ ΟΥ ΜΗ ΛΑΤΡΕΥΣΗΣ ΤΟΙΣ ΘΕΟΙΣ ΑΥΤΩΝ, ΟΤΙ ΣΚΩΛΟΝ ΤΟΥΤΟ ΕΣΤΙ ΣΟΙ.

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:

“ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ [ΛΑΕ ΙΣΡΑΗΛ] ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ. ΚΑΙ ΜΗ ΛΥΠΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΛΕΘΡΙΟ.” 

ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Ζ΄16

“ΟΥ ΤΡΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΥΤΩΝ, ΟΤΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΝ ΣΟΙ, ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΙΟΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΑΥΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΜΙΚΡΟΝ ΜΙΚΡΟΝ.

…ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΣ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ, ΕΩΣ ΑΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΤΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΥΜΩΝ, ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ. ΟΥΚ ΑΝΤΙΣΤΗΣΕΤΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΣΟΥ, ΕΩΣ ΑΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΥΣ.” 

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:

“ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ [ΛΑΕ ΙΣΡΑΗΛ] ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΦΘΟΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ, ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ, ΘΑ ΦΘΕΙΡΕΙ ΤΑ ΕΘΝΗ ΣΤΑΔΙΑΚΑ.

…ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΚΕΙΝΟ. ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙΣ.” 
ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Ζ΄21-24
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΒΙΒΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ:

“ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΣΙΝ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΗΣΟΝΤΑΙ ΣΟΙ. ΔΙΑ ΓΑΡ ΟΡΓΗΝ ΜΟΥ ΕΠΑΤΑΞΑ ΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑ ΕΛΕΟΝ ΗΓΑΠΗΣΑ ΣΕ. ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΘΗΣΟΝΤΑΙ ΑΙ ΠΥΛΑΙ ΣΟΥ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ, ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΥΚΤΟΣ ΟΥ ΚΛΕΙΣΘΗΣΟΝΤΑΙ, ΕΙΣΑΓΑΓΕΙΝ ΠΡΟΣ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΑΓΟΜΕΝΟΥΣ.”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:

“ΚΑΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΣΟΥ [ΛΑΕ ΙΣΡΑΗΛ] ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙΜΩΡΗΣΑ [ΜΕΝ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΧΘΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ, ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΟΥΣ.” 
ΗΣΑΪΑΣ Ξ΄10-11
ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΞΑΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΕΚΦΡΑΣΘΕΙΣΗΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΗΣΑΪΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ. ΑΥΤΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ, ΑΦΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΩΣ ΔΩΡΟ.

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΛΑΩΝ, ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΩΝ ΩΣ ΑΠΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΛΛΑ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ, ΔΙΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΕΤΑΞΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ.

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ “ΘΕΟΥ” ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ [ΓΙΑΧΒΕΧ]. ΚΑΝΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.

ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΩΝ ΑΦΟΥ Η ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ Η ΕΒΔΟΜΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ.

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΦΑΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ, ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΦ΄ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΛΑΩΝ ΑΦ΄ ΕΤΕΡΟΥ.“ΚΑΙ ΠΑΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΣΚΗ, ΟΣΟΙ ΑΝ ΓΕΝΩΝΤΑΙ ΣΟΙ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΟΣΟΙ ΚΥΚΛΩ ΕΙΣΙΝ, ΑΠ΄ ΑΥΤΩΝ ΚΤΗΣΕΣΘΕ ΔΟΥΛΟΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΗΝ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΕΝ ΥΜΙΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΤΩΝ ΚΤΗΣΕΣΘΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΟΣΟΙ ΑΝ ΓΕΝΩΝΤΑΙ ΕΝ ΓΗ ΥΜΩΝ, ΕΣΤΩΣΑΝ ΥΜΙΝ ΕΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΙΝ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΕΡΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΙΣ ΤΕΚΝΟΙΣ ΥΜΩΝ ΜΕΘ΄ ΥΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΥΜΙΝ ΚΑΤΟΧΙΜΟΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ. ΤΩΝ ΔΕ ΑΔΕΛΦΩΝ ΥΜΩΝ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΚΑΣΤΟΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΑΥΤΟΥ ΟΥ ΚΑΤΑΤΕΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΜΟΧΘΟΙΣ”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:

“ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΩΣ ΔΟΥΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΕΙΜΕΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΣΑΕΙ. ΩΣ ΔΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ.” 
ΛΕΥΪΤΙΚΟΝ ΚΕ΄44-46ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ή ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ, ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Ή ΜΕΛΗ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΥΣΤΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ. ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ, ΒΑΝΑΥΣΟΥΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.

ΑΝ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ Ή ΝΕΟΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ, ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΔΕΞΙΑ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΩΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ.

ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΕΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ - ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΤΟΥ ΦΑΝΕΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΩΣΑΪΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.


ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ JEAN BOYER – “OI ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ”, Εκδ. EDICIONES LIBERTAD, 1983. 

kerberos-hellas

1 σχόλιο:

  1. Και τα βιβλία του Φουρακη αναφέρουν τα ίδια, πόσοι τα αγόρασαν, πόσοι σας διαβάζουν ώστε να γιγνωσκουν α αναγιγνωσκουν; η γνώση είναι δύναμη. Το σχέδιο ξετυλίγεται σαν χαλί κάτω από τα πόδια μας. Λυπάμαι εκ βαθέων που δεν υπάρχει ο ισχυρός, δυνατός που θα βροντοφωνησει μέσα στις ψυχές των Ελλήνων, Όρθιοι, όρθιο σταθητε στα πόδια σας (τα γειά, σαν άλλος Ανταιος, να υπερασπίστε τα Ιερά Χώματα της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή