27 Δεκ 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BLOGS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ..!!!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

Κάνοντας μία πρόχειρη ανάλυση για την χρήσιμότητα και την αξιοποίηση των Ελληνικών blogs απο τους απανταχού Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι ενώ θεωρητικά είναι ελεύθεροι να εκφραστούν και να μεταφέρουν το κλίμα των χωρών τους και τις απόψεις τους και αντίστροφα, για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα μέσω των Ελληνικών blogs,όχι μόνο δεν γίνεται στο βαθμό που θα μπορούσε, αλλά σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται και μία εμφανής αδιαφορία.
Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας φροντίζει να εξαπατάει και να κρατάει σε απόσταση τους Έλληνες του Απόδημου γιατί τους θεωρεί ανθρώπους ικανούς από τους οποίους κινδυνεύει, πολλές φορές αφήνοντας από την....
μία να διαφαίνεται ότι εκφράζει τα συμφέροντα προς τα κεκτημένα τους, ενώ από την άλλη τους τυφλώνει ως προς την αιτία που τους απέπεμψε από την πατρίδα τους.
Αυτό οφείλεται στην ψευδαίσθηση που δημιουργείται πολλές φορές στους Έλληνες του Εξωτερικού, όταν τους βλέπουμε να προσπαθούν να διασφαλίσουν, θεωρητικά πάντα, τα οικονομικά τους κεκτημένα θεωρώντας ότι ο μόνος τρόπος να το πετύχουν είναι η στήριξη της πολιτικής των Ελληνικών κυβερνήσεων που σήμερα ελέγχονται από την ΤΡΟΪΚΑ.
Η πλειονότητα των Ελλήνων του εξωτερικού έχει αποκτήσει μια κάποια περιουσία από 1η, 2η ακόμα και 3η γενιά, την οποία τα τελευταία χρόνια την διασφαλίζει στο εξωτερικό αδιαφορώντας για την όποια επένδυση με επιστροφή στην Ελλάδα.
Και πολύ καλά κάνουν, γιατί εκτός του ότι ο καθένας κοιτάζει το προσωπικό του συμφέρον το οποίο είναι πάνω απ’ όλα, δεν έχει καμία υποχρέωση να ασχοληθεί με μία χώρα η οποία σε κάποια φάση της ζωής του τον έδιωξε από τον τόπο του.
Η 1η γενιά ( άνω των 75 ετών) η οποία βρίσκεται σε βαθειά γεράματα, παρακολουθεί τα γεγονότα νοσταλγώντας την πατρίδα ανήμπορη να κάνει κάτι.
Η 2η γενιά (50-70), προσπαθεί να διασφαλίσει τα κεκτημένα με κάθε τρόπο αδιαφορώντας πολλές φορές για την εθνική της ταυτότητα.
Η 3η γενιά ( έως 45 ετών), απλά δηλώνουν ότι είναι γόνοι Ελληνικών οικογενειών και σε γενικές γραμμές δεν δίνουν δεκάρα για αυτά που γίνονται σήμερα.
Βέβαια υπάρχει η ωμή πραγματικότητα που είχε πει κάποτε ένας φίλος Έλληνας που ζεί στον Καναδά, « θέλω να βοηθήσω την χώρα μου, αλλά δείξε μου κάποιον για να τον εμπιστευτώ».
Δηλαδή με απλά λόγια αν κάποιος θελήσει να προσφέρει στην Ελλάδα όχι μόνο θα απογοητευθεί γιατί δεν θα αξιοποιηθεί η προσφορά του, αλλά κινδυνεύει να βρεθεί και κατηγορούμενος.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εντάσσουμε στον κανόνα και κάποιες εξαιρέσεις Ελλήνων του εξωτερικού που αντιδρούν σε κάθε εμφάνιση Ελλήνων εκφραστών του πολιτικού συστήματος, όπως είδαμε πρόσφατα σε γεγονότα κυρίως στην Γερμανία.
Σκοπός του παρόντος άρθρου δεν είναι να κατηγορηθούν οι Έλληνες του απόδημου ως αδιάφοροι, αλλά να ενεργοποιηθούν μέσω των blogs, πολλά από τα οποία δεν ελέγχονται, και από την μία να ενημερώνουν τους εκεί Έλληνες για αυτά που γίνονται στην Ελλάδα και από την άλλη να μας μεταφέρουν τις απόψεις τους και τις απόψεις των άλλων λαών για αυτά που γίνονται αυτή την εποχή στην Ελλάδα.
Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η συμπεριφορά των Ελλήνων σε ότι αφορά την συμμετοχή τους στις αναρτήσεις των Ελληνικών blogs.
Αν κρίνουμε από την συμμετοχή τους σε σχόλια και σε μηνύματα, η συμπεριφορά τους κρίνεται μάλλον παθητική και όχι συμμετοχική «δηλώνοντας» μόνο παρατηρητές στα δρώμενα στη Χώρα, και αυτό φαίνεται από τα σχεδόν μηδενικά σχόλια και μηνύματα που έχει λάβει ο thoureiosμέχρι σήμερα.
Στο πινακάκι που παραθέτουμε παρά κάτω εμφανίζεται η ημερησία επισκεψιμότητά μας από 9 χώρες του εξωτερικού :
Γερμανία
424
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
204
Ουκρανία
198
Βουλγαρία
97
Γαλλία
45
Ηνωμένο Βασίλειο
33
Ολλανδία
28
Αυστραλία
18
Ρωσία
18
Το μείζων ερώτημα που τίθεται σήμερα στον απανταχού Έλληνα της υφηλίου, το οποίο θα γίνει αντιληπτό το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι αν θέλουμε την ύπαρξη ανεξάρτητου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, σε αντίθεση με την κατάργηση των ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ–ΛΑΩΝ που έχει αρχίσει να επιβάλλει η ΝΤΠ των διατραπεζικών κυβερνήσεων ξεκινώντας από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου