Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία που το κατασκευάζει η λέξη βιάγκρα είναι αρχαία ελληνική. Προέρχεται από το βία και άγρα, που σημαίνει σύμφωνα με την εταιρεία το κυνήγι της χαμένης ερωτικής ορμής. Βέβαια αυτό που είναι ακόμη πιο ενοχλητικό είναι ότι αυτό δεν αποτελεί είδηση για τα ΜΜΕ. Δεν το γνωρίζει σχεδόν κανείς Έλληνας.
Να προσθέσουμε ακόμη χάριν ιστορίας ότι η εταιρεία Bayer κατασκευάζει την πρώτη ύλη για την ασπιρίνη. Η συνταγή για την ασπιρίνη όμως περιγράφεται στα βιβλία του...
Ιπποκράτη.
Τι κρίμα όμως η Ελλάδα δεν θα εισπράξει πνευματικά δικαιώματα.
Ακόμη και το φάρμακο ALGON προέρχεται απο το "άλγος".
Πολλές τέτοιες πληροφορίες περιέχονται στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου «Αρχαίοι Έλληνες Ιατροί».
Το βιβλίο είναι πρωτότυπο, μοναδικό στα ελληνικά και στα παγκόσμια χρονικά. Ο συγγραφέας είναι πολιτικός μηχανικός κατ’ επάγγελμα αλλά με πολύπλευρες επιστημονικές σπουδές και πτυχία σε πολλές ειδικότητες, όπως ιστορία, αρχαιολογία κτλ και είναι καθηγητής σε ξένα πανεπιστήμια.
Η κύρια ειδικότητά του είναι καθηγητής πανεπιστημίου στην ιστορία της επιστήμης.
Περιγράφει με λεπτομέρειες τις πανεπιστημιακές σχολές που υπήρχαν στον ελληνικό κόσμο τον 7ο αιώνα έως τους Αλεξανδρινούς χρόνους. Θα δείτε λεπτομέρειες όπως ότι η κάθε πόλη είχε μια ιατρική σχολή που ειδικευόταν σε κάτι διαφορετικό.
Η Μασσαλία στην οφθαλμολογία.
Η Αλεξάνδρια στην χειρουργική.
Η Κνίδος για την φαρμακολογία.
Υπήρχε μέχρι και σχολή που έβγαζε κτηνίατρους. Πως γίνεται αυτά να μην τα διδάσκονται τα παιδιά μας; Πως γίνεται αυτά να μην τα διδάσκονται στα πανεπιστήμια;
Από την Ισπανία μέχρι την Έδεσσα της Μεσοποταμίας υπήρχαν πάνω από 20 πανεπιστημιακές σχολές που έβγαζαν ιατρούς.
Μόνο στην Αίγυπτο υπήρχαν 5 τέτοιες σχολές.
Εκείνα τα χρόνια υπήρχαν και γυναίκες ιατροί και στο βιβλίο θα βρείτε και λεπτομέρειες για την σύγκρουση του κατεστημένου εκείνης της εποχής με κάποιες γυναίκες ιατρούς.
Ένα απο τα σημαντικότερα συγγράματα ιατρικής σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το σύγγραμα του Διοσκουρίδη. Περιέχει περίπου 1000 συνταγές για κατασκευή ιατρικών φαρμάκων(φάρμακο= φέρω+άκος). Τη σημερινή εποχή παρ' όλη την πρόοδο της επιστήμης είναι σε ποσοστό 75% ίδιες με τις ουσίες που αναφέρει ο Διοσκουρίδης. Πριν απο 100 χρόνια το ποσοστό αυτό ήταν 95% σύμφωνα με τον καθηγητή.
Παρακολουθείστε αυτά τα δύο βίντεο, όπου θα δείτε τον ίδιο τον καθηγητή να μιλάει και να παρουσιάζει στοιχεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου