10 Απρ 2013

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ. ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ!

skoyries

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στις Σκουριές. Αστυνομικοί έσπασαν πόρτες και προχώρησαν σε συλλήψεις τα ξημερώματα (Pics)

Εφόδους σε σπίτια κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποίησαν οι αρχές στην Ιερισσό, προκαλώντας οξύτατες αντιδράσεις για τις δύο συλλήψεις.

Σε ένα από τα σπίτια ούτε η πόρτα ασφαλείας δεν πτόησε τις αστυνομικές δυνάμεις. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του  ...

seleo.gr, ο μηχανισμός διαλύθηκε, ενώ έκπληκτη η σύζυγος του ενός από τους συλληφθέντες με τις πυτζάμες ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη.

Oι έφοδοι σε σπίτια στην Ιερισσό έγιναν σε βάρος δύο πολιτών που εναντίον τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών πριν από δύο μήνες.

Πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για τους δύο που έχουν ταυτοποιηθεί για την επίθεση, καθώς από τον ένα βρέθηκε γενετικό υλικό σε σκούφο περίπου ένα χιλιόμετρο από το εργοτάξιο, ενώ στο σπίτι του δεύτερου εντοπίστηκε καραμπίνα που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αργότερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πολυγύρου, με τους κατοίκους να ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για τον Πολύγυρο.

Γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα χτύπησαν οι καμπάνες και βγήκαν οι κάτοικοι στους δρόμους. Υπήρξε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του χωριού, με κατοίκους να πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα και να βάζουν φωτιές.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, πολίτες εισέβαλαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και έκαψαν έπιπλα και αρχεία του Α.Τ. στις Σκουριές.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΕΓΙΝΕ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ. ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΑΣΤ.ΤΜΗΜΑ. ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΕΝΔΙΑ.

ΘΕΛΟΥΝ ΑΙΜΑ


ierissos-tmima1

Γυαλιά καρφιά έκαναν οι κάτοικοι της Ιερισσού το αστυνομικό τμήμα μετά τις δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στα μεταλλεία χρυσού. Οι κάτοικοι εξαγριωμένοι μετά την “εισβολή” των ΕΚΑΜ στα σπίτια δύο συγχωριανών τους πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και προκάλεσαν εκτεταμμένες καταστροφές. Πέταξαν έξω ότι βρήκαν στα γραφεία και τα έβαλαν φωτιά. Αυτή τη στιγμή το χωριό έχει “ερημώσει” καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι κατευθύνονται στον Πολύγυρο όπου αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο συλληφθέντες.

ierissos-tmima2

Οι αστυνομικοί στην Ιερισσό εγκατέλειψαν το τμήμα και άφησαν τα όπλα πριν οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν την “επίθεση”, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες.

tmima-ierissos-opla

TO XΡONIKO MΙΑΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ. ΒΑΡΑΝΕ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ. ΤΑ ΕΚΑΜ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΕΠΟΧΕΣ ΧΟΥΝΤΑΣ



porta-spiti-ierissos1

Ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι συγκεντρώνονται στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου εν αναμονή της προσαγωγής των 2 συλληφθέντων. Την ίδια ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί γύρω από τα δικαστήρια.

08.34 Δικηγόροι των συλληφθέντων εκφράζουν την απορία τους για την επιχείρηση, καθώς, όπως λένε, οι πελάτες τους ήταν στη διάθεση των αρχών και παρουσιάστηκαν όποτε τους ζητήθηκε

08:30 Κάτοικοι της Ιερισσού έχουν ήδη φτάσει έξω από το Α.Τ. Πολυγύρου

07:47 Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις αφορούν έναν 44χρονο και έναν 33χρονο και έγιναν παρουσία δικαστικών λειτουργών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο.

Δείτε το video από τον ΑΝΤ1:

07:35 Η ΕΛ.ΑΣ. με ενημέρωσή της προς τους αστυνομικούς συντάκτες, κάνει λόγο για εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές και για φθορές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα

07:10 Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους δικηγόρους τους από την Αστυνομία ειπώθηκε ότι οι δύο άντρες θα οδηγηθούν στον Πολύγυρο. Κάτοικοι της Ιερισσού ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για τον Πολύγυρο.

Όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι, νωρίτερα αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια και “άρπαξαν” δύο 40χρονους οι οποίοι κοιμόντουσαν μαζί με τις οικογένειες τους. Αυτή την ώρα έχει σημάνει συναγερμός σε όλο το χωριό που βρίσκεται στους δρόμους…

Λίγο μετά τις 03:00 δύο ομάδες αστυνομικών ταυτόχρονα πραγματοποίησαν συλλήψεις δύο ανδρών οι οποίοι είναι από τους 20 κατοίκους που κατηγορούνται για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

porta-spiti-ierissos2

Όπως καταγγελούν οι κάτοικοι, οι αστυνομικοί στην πρώτη περίπτωση προσπάθησαν να εισβάλουν σπάζοντας την είσοδο του σπιτιού με λοστό, όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη ο οποίος άνοιξε την πόρτα, εκείνη τη στιγμή τον συνέλαβαν μπροστά στην οικογένεια του.

Στην δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού με μια κλωτσιά αρπάζοντας επίσης τον ιδιοκτήτη μπροστά στα μάτια των παιδιών του.

Οι κάτοικοι μαζεύτηκαν στο ΑΤ της Ιερισσού, το οποίο όπως λένε βρήκαν κλειστό, χωρίς κανέναν αστυνομικό, ούτε καν φρουροί.

Στη συνέχεια μπήκαν μέσα και σύμφωνα με πληροφορίες το έκαναν “γυαλιά – καρφιά”…

(σ.σ Η δύναμη του Α.Τ. είναι 13 αστυνομικοί)

Από εκείνη την ώρα χτυπούν οι καμπάνες του χωρίου, ενώ οι κάτοικοι μαζεύονται στους δρόμους προσπαθώντας να αποτρέψουν νέες συλλήψεις.

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


skouries-mat

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επέμβαση της Αστυνομίας στις 3.30 τα ξημερώματα η οποία έσπασε την πόρτα σπάζοντας το μηχανισμό ασφαλείας, προκειμένου οι αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλουν ως κομάντο και να προβούν σε συλλήψεις.

Στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο βουλευτής των Άνεξαρτήτων Ελλήνων” και δικηγόρος κ. Καπερνάρος, τόνισε οτι μια τέτοια επέμβαση συμβαίνει μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις. “Αναρωτιέμαι εάν συνιστούσε επείγουσα περίπτωση η συγκεκριμένη επέμβαση της Αστυνομίας, γιατί διαφορετικά αποτελεί έκνομη ενέργεια”, τόνισε ο κ. Καπερνάρος.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Παρθένης μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ διευκρίνησε ότι “υπήρχε απόφαση του ανακριτή για άμεση σύλληψη των υπόπτων. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των αστυνομικών για να ανοίξουν την πόρτα, δεν υπάκουσαν με αποτέλεσμα να γίνει η επέμβαση. Επρόκειτο για σύννομη ενέργεια” υπογράμμισε ο κ. Παρθένης.

Ωστόσο, τα επεισόδια που ακολούθησαν με το σύνολο του πληθυσμού των Σκουριών να εξεγείρεται κάτω από τους ήχους της καμπάνας της εκκλησίας και αμέσως μετά κάτοικοι να μπαίνουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και να προκαλούν καταστροφές, εγείρει πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο η επέμβαση της Αστυνομίας σε σπίτια ήταν ορθή!

makelio.gr

ΠΗΓΗ
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου