18 Μαΐ 2013

Τα 7 όπλα «made in China» που φοβάται η Αμερική



Η Κίνα εκσυγχρονίζει ενεργά τον στρατιωτικό εξοπλισμό της κάτι που προκαλεί ανησυχία σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ Στην ετήσια έκθεσή του σχετικά με τις κινεζικές στρατιωτικές εξελίξεις, το Πεντάγωνο παρουσίασε ένα κατάλογο με κινέζικα όπλα,
δυνητικά επικίνδυνα.


Drones
Παρουσιάστηκε το Νοέμβριο στην έκθεση Zhuhai στη νότια Κίνα, μετά από επτά χρόνια ανάπτυξης. Το drone Yi Long είναι μια απάντηση από το Πεκίνο στις ακριβότερες εκδόσεις των ΗΠΑ στο Predator και στο Reaper. Με κόστος ένα εκατομμύριο δολάρια, το κινέζικο drone έχει σχεδιαστεί για εγχώρια χρήση όσο και για εξαγωγές, σύμφωνα με την έκθεση του Πενταγώνου «Εξελίξεις στο Στρατό και στην Ασφάλεια που αφορούν τη Λαϊκή Δημοκρατίας της Κίνα το 2013» (Military and Security Developments Involving the People’s Republic of China 2013).




Ελικόπτερα ΕπίθεσηςΑπό το προηγούμενο έτος, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας "έχει ωφεληθεί από την αύξηση της παραγωγής του νέου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων επίθεσης Z-10 και Z-19", ανέφερε η έκθεση. Τα ελικόπτερα μπορούν να παρέχουν στα στρατεύματα ξηράς του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού μια πρώτη κοντινή και αξιόπιστη, εναέρια υποστήριξη ,η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγάλο πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια μάχης.


Κομάντος “digital”
Εδώ πολλές δεκαετίες, ο στρατός της Κίνας-που συμβαίνει να είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, με τρία εκατομμύρια στρατιώτες, ποντάρει στον αριθμητικό παράγοντα παρά στις πολεμικές δεξιότητες στη μάχη, σχεδιάζοντας τη συντριβή των αντιπάλων στο πεδίο της μάχης με πεζικό και τανκς αντί ελιγμών που οδηγούν στην απόκτηση προνομίων.

Ωστόσο, αυτό αρχίζει να αλλάζει. "Για να αναπτύξει ένα νέο μόνιμο προσωπικό από αξιωματικούς, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις στις σχολές για να εκπαιδεύσει κατάλληλους και ικανούς, νέους αξιωματικούς εκμεταλλευόμενος την τεχνολογία σε όλες τις πτυχές της μάχης», λέει η έκθεση.



Επιτήρηση από το διάστημα
Δεδομένης της προόδου στη στρατιωτική εμπειρία της Κίνας, αποτελεί όλο και περισσότερο, για την δύναμή της θέμα ζωτικής σημασίας, η πρόσβαση σε δορυφορικά συστήματα εντοπισμού θέσης για να σχεδιάζει τις κινήσεις της και να κατευθύνει τα όπλα της. Πέρυσι, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός λάνσαρε το Beidou Navigation System, μια απάντηση του Πεκίνου για το αμερικανικό GPS του εντοπισμού από δορυφόρο.

Το Beidou επιτρέπει στις δυνάμεις ξηράς, θάλασσας και αέρα τον εντοπισμό θέσης στη Γη με ένα υψηλό βαθμό ακρίβειας.



Προτεραιότητα στη θάλασσα
Η θάλασσα, περισσότερο από κάθε άλλο τομέα, είναι το επίκεντρο του κινεζικού στρατιωτικού εκσυγχρονισμού. Το περασμένο έτος, ως μέρος του σχεδίου του για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και ισχυρό στόλο, το κινεζικό ναυτικό σε επίσημη τελετή έλαβε το πρώτο αεροπλανοφόρο Liaoning , το οποίο αντανακλά την αποφασιστικότητα του Πεκίνου να κυριαρχήσει τελικά στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, ανέφερε η έκθεση.


Υποβρύχιο Άρσεναλ
Η Κίνα προσπαθεί να βελτιώσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες κατασκευάζοντας κάθε χρόνο νέα πυρηνικά και ντίζελ υποβρύχια . Τα υποβρύχια της Κίνας είναι ακόμη μικρότερα, διατηρούν χαμηλότερη μυστικότητα και είναι λιγότερο εξελιγμένα από τα μοντέλα των ΗΠΑ, αλλά το Πεκίνο έχει εκφράσει σαφώς την πρόθεσή του να φτάσει κάποια μέρα σε αυτό το επίπεδο.


Παράκτια άμυνα
Η Κίνα αυξάνει τον στόλο της με νέα σκάφη . Το 2012, το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού προώθησε "τουλάχιστον" έξι κορβέτες τύπου 056 οπλισμένες με όπλα και πυραύλους, και θα μπορούσε να τις διευρύνει μέχρι 30 συνολικά, σύμφωνα με την έκθεση. Οι κορβέτες προστίθενται στο στόλο των 60 νέων κορβετών γρήγορης επίθεσης , τύπου 022 για "επιχειρήσεις στα παράκτια ύδατα", αναφέρει η έκθεση.
RT
Απόδοση:Θωμαή Στεφανοπούλου για την Τρικλοποδιά

kerberos-hellas

ΣΧΕΤΙΚΑ: ΟΙ "ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ" - Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (VIDEO)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου