16 Ιουν 2013

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ


«Οι Βεδουίνοι στην Κοιλάδα της Ιορδανίας ζουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, διότι τα δύο τρίτα των χωριών υποφέρουν από πλήρη έλλειψη νερού, ανέφερε το συμβούλιο του χωριού Al-Maleh.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου, Aref Daraghmeh, δήλωσε ότι οι κάτοικοι υποχρεούνται να ταξιδεύουν όλη την ημέρα έξω από την περιοχή τους για να φέρουν μικρές ποσότητες νερού για τα παιδιά, τα ζώα τους και οικιακές χρήσεις.

"Αυτό το είδος του πόνου αυξάνεται». Οι περισσότερες από τις πηγές της περιοχής έχουν αποξηρανθεί από την ισραηλινή κατοχή, ενώ οι σωλήνες του νερού που ανήκουν στην Mekerot, η οποία προμηθεύει σε μεγάλους ισραηλινούς οικισμούς στην περιοχή με νερό, βρίσκονται δίπλα από τα σπίτια τους .

"Οι οικισμοί χτίστηκαν σε εκτάσεις που ανήκουν σε Παλαιστινίους και των Παλαιστινίων, οι οποίοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό στα εδάφη τους»,

Η περιοχή περιλαμβάνει μια σειρά από χωριά και γειτονιές που καταστράφηκαν από την ισραηλινή κατοχή κατά τη διάρκεια του πολέμου το 1967.

Το Ισραήλ ασκεί κατ 'επανάληψη στρατιωτικές ασκήσεις, καίει αγροκτήματα και κατεδαφίζει σπίτια, προκειμένου να ωθήσει τους κατοίκους να φύγουν.


kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου