10 Σεπ 2013

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

S-300: Βολή τον Νοέμβριο στο ΠΒΚ ...Στη Κρήτη για επιθεώρηση του συστήματος ο Αβραμόπουλος !
 

Έπεσαν οι υπογραφές , το μόνο που απομένει είναι η επιλογή του στόχου ... Αν δεν γίνει η βολή και φέτος δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ανέφερε Ανώτατος Αξιωματικός της Π.Α και τότε θα πιστέψουμε αυτό που μας λέγανε όλοι στο ΝΑΤΟ...Δεν θα σας αφήσουν να κάνετε βολή των S-300 !



Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εκτέλεση της αναμενόμενης βολής αποδοχής του αντιαεροπορικού συστήματος S-300PMU της11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων καθώς απομένουν μόνο οι για την προμήθεια κατάλληλου ιπτάμενου στόχου.


ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος ,ο Α/ΓΕΝ Αντιπτέραρχος Τουρνάς με τον Αρχηγό του ΑΤΑ Αντιπτέραρχο Βαίτση έχουν πάρει το θέμα ''επ΄ώμου ''και αποτελεί ζήτημα τιμής πλέον 
 
 
Η πραγματοποίηση της βολής στο Πεδίο Βολής Κρήτης αναμένεται τον ερχόμενο Νοέμβριοκαι σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ παραμένει εντός χρονοδιαγράμματος καθώς ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες προετοιμασίας από Ρώσους τεχνικούς στο πλαίσιο σύμβασης που υπεγράφη στις 20Ιουνίου 2012 μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικών εξαγωγών Rosoboronexport

.Το κλιμάκιο των Ρώσων τεχνικών που πήγε στην 126 Σμηναρχία Μάχης πιστοποίησε την καλή λειτουργία και ετοιμότητα του συστήματος για εκτέλεση βολής, μετά από εκτενή επιθεώρηση υποσυστημάτων των πυροβολαρχιών.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος(Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα με τον Γενικό Διευθυντή της Rosoboronexport, Anatoly Isaykin, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και η σύναψη νέας σύμβασης «Εν Συνεχεία Υποστήριξης» (FOS) για τα S-300PMU1,εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία της βολής αποδοχής.

Έρχεται ο Αβραμόπουλος στην Κρήτη να ''επιθεωρήσει'' τους S – 300

Ρεποσταζ ο Γιώργος Λαμπράκης..zarpa.gr
S-300
 
O υπουργός θα επισκεφθεί την 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου, έδρα της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων και του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300, λίγες ημέρες μετά τις σημαντικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στο θέμα της πρώτης βολής πιστοποίησης.



Στη Κρήτη θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή, όπου το νησί και οι στρατιωτικές του εγκαταστάσεις βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο υπουργός σχεδιάζει να επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα την 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου, έδρα της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων και του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300, λίγες ημέρες μετά τις σημαντικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στο θέμα της πρώτης βολής πιστοποίησης.

Ο υπουργός θα ενημερωθεί για τον βαθμό ετοιμότητας του συστήματος, μετά και από τις επιθεωρήσεις των προηγούμενων μηνών από κλιμάκια Ρώσων τεχνικών που βρέθηκαν στην Κρήτη. Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν ακόμα μια επίσκεψη στην αεροπορική βάση του Ηρακλείου, προκειμένου να εξετάσουν το σύστημα και να προχωρήσουν μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στη Μονάδα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καταστεί δυνατή η δοκιμή του πυραυλικού συστήματος στο Πεδίο Βολής Κρήτης.


Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο κ. Αβραμόπουλος επισκεφθεί και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Η κάθοδος Αβραμόπουλου στην Κρήτη, την στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο εξαιτίας της κατάστασης στη Συρία και τις επικείμενης επίθεσης των ΗΠΑ, αποκτά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως επίσης και τα μηνύματα που θα θελήσει να στείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς κάθε κατεύθυνση…
 
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου