16 Σεπ 2013

Μας πιέζουν για μείωση της εθνικής μας ισχύος!

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΉΣΑΣΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΣΤΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΌΣΑΣΤΑΝ, ΑΝΤ΄ ΑΥΤΟΥ ΚΛΑΨΟΥΡΊΖΕΤΕ ΣΑΝ ΠΟΥΤΑΝΕΣ!!!

 
Έπρεπε ο «κόμπος να φτάσει στο χτένι» για να παραδεχτεί δημοσίως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ότι δεχόμαστε πιέσεις από τους πιστωτές να συρρικνώσουμε μέσα και δυνατότητες, και άρα την ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Μάλιστα, η φράση του που δημιούργησε αίσθηση και έδωσε λαβή για πολλά σχόλια ήταν όταν, απευθυνόμενος την περασμένη Τετάρτη στο προσωπικό του ΑΤΑ στη Λάρισα, χαρακτήρισε... «μεγάλο επίτευγμα» το ότι διατηρούμε σε επιχειρησιακή ενέργεια τις Ένοπλες Δυνάμεις! Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε:

«Το ότι κρατάμε το εθνικό αμυντικό μας σύστημα όρθιο είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Διαβάζετε και έχουν γραφεί πολλά για τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί, προφανώς γιατί κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η άμυνα της Ελλάδας δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, που είναι η βασική μας προτεραιότητα, αλλά λειτουργεί και ως σταθεροποιητικός μοχλός για τις γενικότερες εξελίξεις, από τις οποίες απειλείται συνολικά όχι μόνο η πατρίδα μας αλλά και η Ευρώπη ολόκληρη...».

Ουσιαστικά, αυτό που παραδέχτηκε ο υπουργός είναι αυτό που η στήλη αναδεικνύει με πολλά άρθρα και δημοσιεύματα εδώ και τρία χρόνια. Οι πιστωτές, διά της «τρόικας», προσποιούνται ότι δεν κατανοούν την ειδική γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας, τους δύστροπους γείτονές της, την ιστορική της διαδρομή κ.λπ. και, θεωρώντας περίπου ότι γεωγραφικά βρίσκεται κάπου στην Κεντροδυτική Ευρώπη, αποφαίνονται ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να συρρικνωθούν στο επίπεδο περίπου του Βελγίου και να είμαστε και ικανοποιημένοι. Το μήνυμα του ΥΕΘΑ ήταν σαφές: «Θέλω να καταλάβουν όλοι όσοι ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα σήμερα για περικοπές στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είτε αυτό αφορά τους μισθούς είτε αφορά τη συντήρηση του αμυντικού μας συστήματος, ότι στην ουσία καλούνται να μειώσουν την ισχύ και των δικών τους χωρών», υπονοώντας ότι, αν η Ελλάδα δεν έχει ικανή αμυντική ισχύ, δεν θα μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο του «σταθεροποιητικού παράγοντα» σε μια ευρύτερη περιοχή, κρίσιμη για τα δυτικά συμφέροντα, που μοιάζει με πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί.

Ας ελπίσουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα θα πρυτανεύσει η λογική σε «τροϊκανούς» και κυβέρνηση και η «κόκκινη γραμμή» που αφορά το αξιόμαχο του Στρατεύματος δεν θα παραβιαστεί. Θυμίζουμε τη φράση του Αντώνη Σαμαρά σε ομιλία του στους αποστράτους τον Μάιο του 2011: «Εκπτώσεις στο αξιόμαχο του Στρατεύματος δεν κάνουμε, όσα Μνημόνια κι αν μας επιβάλουν». Κάποιος σκεπτόμενος Έλληνας, βέβαια, ακούγοντας από τη Λάρισα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να παραδέχεται ότι από το 2009 ο προϋπολογισμός των ΕΔ έχει συρρικνωθεί κατά 50% και βάλε, θα μπορούσε να ρωτήσει: «Μα πώς είναι δυνατόν ένας Στρατός να διατηρεί το αξιόμαχό του ύστερα από τέτοιες ασύλληπτες περικοπές και με ανύπαρκτο εξοπλιστικό πρόγραμμα;». Την απάντηση –αν και πολλοί την αμφισβητούν– την έδωσε με τις ίδιες δηλώσεις ο ΥΕΘΑ, λέγοντας ότι «τελικά κατορθώσαμε και αυτή η χρονιά να μην έχει καμία επίπτωση στη λειτουργία του αμυντικού μας συστήματος…». Μακάρι!
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου