1 Αυγ 2014

Η Κρήτη δείχνει τον δρόμο

Μορφή επανάστασης η οποία είναι έτοιμη να μεταλαμπαδευτεί και στην υπόλοιπη χώρα, έχει πάρει ο ξεσηκωμός των Κρητικών... μετά το θάνατο 56χρονης τετραπληγικής στα Χανιά επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα.

Στους δρόμους βρίσκονται εδώ και μέρες χιλιάδες άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη στο νησί, καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια και διώχνοντας τους αστυνομικούς από τα τμήματα, καλώντας τους ή να συνταχθούν με τον δίκαιο αγώνα τους ή να μπουν σε ένα πλοίο και να γυρίσουν στην Αθήνα.

Για όσους ενδιαφέρονται, το πλοίο φεύγει αύριο.

Ο λαός της Κρήτης βρισκόταν ήδη σε αναβρασμό εδώ και μήνες εξαιτίας της ...είδησης για τη διάλυση των χημικών όπλων της Συρίας στα ανοιχτά του νησιού. Από τότε, μάλιστα, είχαν δημιουργηθεί και θύλακες ακτιβιστών οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει σε δεκάδες δράσεις εντός κι εκτός Κρήτης.

Εκατοντάδες πλοιάρια ψάχνουν εδώ και μέρες το πλοίο πάνω στο οποίο πραγματοποιείται η υδρόλυση των χημικών, ενώ οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν μετονομάσει όλα σε “Ευτυχία Ποποδάκη” για να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης 56χρονης.

Η δομή του κρητικού κινήματος είναι εξαιρετικά ισχυρή. Από την ορμή του απειλείται, μάλιστα, και η ντόπια μαφία των ναρκεμπόρων η οποία ήδη χάνει έδαφος στις καθημερινές οδομαχίες μεταξύ αγωνιστών από τη μία, και μισθοφόρων απ´την άλλη.

Ανάμεσα στους μισθοφόρους είναι πολλοί αστυνομικοί, καθώς και αρκετά άτομα που το επίθετο τους είναι Κεφαλογιάννης.

Ο αγώνας των Κρητικών συμμαδεύτηκε κι από μια συμβολική κίνηση, καθώς συγκεντρώθηκαν χρήματα από όλους τους πολίτες για να σωθεί το μουσείου του Νίκου Καζαντζάκη. Το μουσείο αυτό σάπιζε για χρόνια έως ότου βάλει χρήματα για να το αναβιώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

“Δεν περιμένουμε απο εφοπλιστές που έχουν πάρε δώσε με φασίστες και οργανώσεις οπαδών-μπράβων, να δίνουν τα ματωμένα τους χρήματα αμαυρώνοντας την παράδοση μας. Εμείς είμαστε υπερήφανοι αγωνιστές, όχι αδιάφοροι παρτάκηδες όπως είναι όλοι τους στην Αθήνα”, δήλωσε Κρητικός εξεγερμένος λίγο πριν αναλάβει τη βάρδια της λαϊκής περιφρούρησης στη βάση της Σούδας.

(Η Αθήνα εξάγει με μεγάλη επιτυχία εδώ και δεκαετίες τη μαζική απάθεια και τον ωχαδερφισμό. Επειδή όμως ολόκληρος σχεδόν ο πληθυσμός της είναι επαρχιώτες, απάθεια και ωχαδερφισμός δεν ανήκουν μόνο στην πρωτεύουσα. Είναι αξίες οικουμενικές)

http://polyfimoss.wordpress.com
kerberos-hellas

1 σχόλιο:

 1. ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΑΡΘΡΟ. ΟΥΤΕ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ , ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΤΗΡΙΩΝ, ΟΥΤΕ ΘΥΛΑΚΕΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ..."ΟΠΑΔΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΩΝ ...Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΤΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ. (ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ, ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ Κ.Λ.Π).

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΑΔΙΚΑ. ΧΑΡΩΠΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ..."ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ...ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ" ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ...ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.

  ΠΕΡΑ ΑΥΤΩΝ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΖΕΧΝΕΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ". ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή