3 Οκτ 2014

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ 5 ΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ Β.Α.Σ.Τ.Ρ. (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ) ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ (ΔΙΑΒΑΖΕ : ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ) ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΠΕΝΤΕ ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΚΠΟΝΗΘΕΝΤΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΙΚΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΙΚΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΟΣ ΗΠ.Ε.Ι. (Η.Π.Α. - ΕΥΡΩΠΗ - ΙΑΠΩΝΙΑ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ Ρ.Ι.Κ. (ΡΩΣΙΑΣ-ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΚΙΝΑΣ) ΤΟΥ "ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ"...

...[ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΒΗΜΑ ΜΑΚΡΟΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ : ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ], ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΑ ΕΚ ΤΟΥ ΝΑΤΟΪΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΕΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ Ο.Ε.Α./Ο.ΠΛ.Α. ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ" "ΕΛΛ.ΠΑΤΡΙ.Κ.Ε." (ΑΝΑΤΥΠΩΣΤΕ-ΔΙΑΝΕΙΜΕΤΕ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΧΕΡΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ)
ΧΑΡΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ 5 ΦΑΣΕΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 23/9/2014 ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛ.ΠΑΤΡΙ.Κ.Ε. ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ : http://ellpatrike.blogspot.gr/2014/09/blog-post_23.html

«Bόμβα» αναπληρωτή ΥΠΑΜ των ΗΠΑ: «Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο με Ρωσία-Κίνα»

«ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΠΕΚΙΝΟ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ»

Δήλωση-βόμβα έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Robert York. Υποστήριξε πώς οι ΗΠΑ θα πρέπει να ετοιμάζονται για έναν πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα και συνέδεσε σαφώς το θέμα με τις εξελίξεις στην κρίση της Ουκρανίας την οποία προκάλεσε βέβαια η Ουάσιγκτον.
Μιλώντας αργά χθες το βράδυ στην αμερικανική επιτροπή διεθνών σχέσεων, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Interfax, Ria-Novosti κ.α.) o Robert York είπε πώς «η Ρωσία και η Κίνα ενισχύσουν τις θέσεις τους στις κοντινές, ως προς τα σύνορα τους περιοχές» και αυτό σημαίνει, κατά τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, «πως απειλούνται τα συμφέροντα των ΗΠΑ».
Προφανώς για τον κ. York η Ρωσία έπρεπε να...
μείνει με σταυρωμένα χέρια όταν οι ΗΠΑ αποφάσιζαν να ανατρέψουν τον Β. Γιανουκόβιτσς προκαλώντας έναν εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία προκειμένου να βάλουν… πόδι στην «αυλή» της Ρωσίας και προωθώντας το σχέδιο τους για την αντιπυραυλική ασπίδα.
«Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η πιθανότητα πολεμικής απάντησης σε κάθε ενέργεια εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους», σημείωσε ο Robert York προσθέτοντας πώς «στα αμέσως επόμενα χρόνια πρέπει να καθορίσουμε ποιες περιοχές του πλανήτη εξετάζουν η Ρωσία και η Κίνα, ως περιοχές ζωτικού τους συμφέροντος».
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο λόγω των  εδαφικών διαφορών να ξεσπάσει ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος δήλωσε, «δεν ανησυχώ για τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως, να σημειωθεί ότι η πίεση στο εγγύς εξωτερικό… θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσφαλμένο υπολογισμό ή ατυχήματα».
Τι σημαίνει εσφαλμένος υπολογισμός ή ατύχημα; Μία πολεμική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας-Κίνας. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι δεδομένος.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ έστειλε ωστόσο και ένα μήνυμα στην Ουάσιγκτον δεδομένου ότι απομονώνεται πολιτικά εξαιτίας της εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζει.
«Είναι απαραίτητη η χρήση διπλωματικών μέσων στις σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα» και απαιτείται να γίνουν κάποιες κινήσεις ώστε «Μόσχα και Πεκίνο να νιώθουν ήσυχα», επισήμανε ο κ. York προφανώς αφήνοντας να εννοηθεί πώς η Ρωσία και η Κίνα δεν είναι ούτε Ιράκ, ούτε Συρία.
«Παίζουμε με τη φωτιά φάνηκε» να λέει ο αναπλήρωτης υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αναφερόμενος στο ότι το ΝΑΤΟ ενίσχυσε τις δυνάμεις του στις χώρες της Βαλτικής και στη Μαύρη Θάλασσα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

πηγή : defencenet.gr



ΣΑΒΒΑΤΟ, 27 ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ MARTIN DEMPSEY : ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Την προφητεία του Γέροντα Παΐσιου για πόλεμο θυμίζουν έντομα οι απίστευτες δηλώσεις του Στρατηγού των ΗΠΑ για πόλεμο στην Ευρώπη.

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις για μετατροπή της ευρωζώνης ή και της Ε.Ε. σε ένα τεράστιο πεδίο μάχης ανάλογο με αυτό του Β’Π.Π. ή -στην καλύτερη περίπτωση- για δημιουργία ενός σκηνικού που θα χαρακτηρίζεται από εσωτερική βία και συνοριακές συγκρούσεις, προχώρησε ο ανώτατος στρατιωτικός ηγέτης των ΗΠΑ, ο Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Martin Dempsey.

Η ζοφερή πρόβλεψη για αυτά που πρόκειται να συμβούν στην Ευρώπη, έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή, αφού δεν βγαίνουν από το στόμα κάποιου τυχαίου, αλλά από τον ηγέτη της ισχυρότερης πολεμικής μηχανής παγκοσμίως, ο οποίος έχει στην διάθεσή του, εκτός των άλλων και τεράστια επιτελεία ειδικών αναλυτών!

«Η ευρωζώνη βρίσκεται προ μεγάλου κινδύνου. Μας απασχολεί εξαιρετικά το γεγονός ενός υγιούς και βιώσιμου ευρώ γιατί κατά κάποιο τρόπο είμαστε και εμείς εκτεθειμένοι σε αυτό, αλλά γιατί επίσης ένα μη βιώσιμο ευρώ έχει τη δυναμική να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή, διεθνικές συγκρούσεις και διάλυση της ΕΕ, η ενότητα της οποίας σφυρηλατείται εδώ και τόσα χρόνια», δήλωσε ο στρατηγός Dempsey μετά το πέρας της συνάντησης κορυφής των ηγετών της ΕΕ εχθές Παρασκευή.

Το να φτάσει ο Αμερικανός Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων να προβεί σε προβλέψεις πρόκλησης πολεμικών συγκρούσεων για ένα θέμα οικονομικής φύσης και δη ευρωπαϊκό προβλέποντας σε περίπτωση που το ευρώ δε θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί, τη διάλυση της ΕΕ και εκτεταμένες κοινωνικές αναταραχές στο ευρωπαϊκό έδαφος, σημαίνει πολλά:

Σημαίνει καταρχήν, ότι υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις στο παρασκήνιο τα οποία αγνοούνται.

Ποτέ στο παρελθόν Αμερικανός στρατιωτικός και μάλιστα της εμβέλειας του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ δεν είχε κάνει δηλώσεις για κάτι που στο τέλος είναι εσωτερική υπόθεση της Ευρώπης.

Η αναφορά ενός τόσο σημαίνοντος προσώπου για ένα γενικευμένο ρεύμα κοινωνικών αναταραχών και επανάληψης των διεθνικών συγκρούσεων στην Ευρώπη σημαίνει πως αυτό που επιχειρεί να προβλέψει ο ίδιος μπορεί και να πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, διαστάσεις οι οποίες θα απειλήσουν τη σταθερότητα σε όλη στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Παράλληλα, τόσο οι διαδηλώσεις στη Ρωσία και οι δηλώσεις Πούτιν ότι πίσω από αυτές κρύβεται αμερικανικός «δάκτυλος» συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σύνθετο και δύσκολο στην εξέλιξή του σκηνικό. Οι διαφορές της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ για την αντιπυραυλική ζώνη, οι χθεσινές δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων ότι τυχόν εισδοχή της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να σημάνει και πόλεμο, θέτουν τα όσα ελέχθησαν από τον Αμερικανό στρατηγό κάτω από ένα νέο πλαίσιο. Αυτό της πυριτιδαποθήκης που μπορεί να θυμίζει η Ευρώπη σε λίγο καιρό.

Υπάρχει βέβαια πάντα το ενδεχόμενο ο Αμερικανός στρατηγός να προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα πάνω στο οποίο θα στηριχθούν οι νέοι σχεδιασμοί των ΗΠΑ, καθώς η οικονομία της υπερδύναμης μαστίζεται σφόδρα και ο Barack Obama έχει αποτύχει να τη θέσει σε τροχιά ανάπτυξης και όλοι φανταζόμαστε αλλά φοβούμαστε να ομολογήσουμε για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
http://ellhnkaichaos2.blogspot.gr/

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου