23 Οκτ 2014

Οι ξενοδόχοι λένε ΝΑΙ στην κατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου

 
Οι πιο γνωστοί, μεγάλοι, παλαιοί ξενοδόχοι της Ρόδου είναι υπέρμαχοι της ιδέας της ανακατασκευής του «Κολοσσού» και μάλιστα ήδη έχουν συντονιστεί, προκειμένου στη διάρκεια του φετινού χειμώνα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, σχετικά με το θαύμα της αρχαιότητας, μέσα από τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. 
 
Οι ξενοδόχοι επώνυμα έχουν θέσει την υπογραφή τους δίπλα σε αναλυτικό κείμενο, το περιεχόμενο του οποίου ήδη έχει κοινοποιηθεί στη νέα αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου. Μάλιστα, η ίδια, απαντώντας προς τη «δημοκρατική», στέκεται υπέρμαχος μιας τέτοιας προοπτικής.
 
Το θέμα ήδη έχει φτάσει μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει δηλώσει έτοιμος να κινήσει την όποια διαδικασία απαιτηθεί για το θέμα του Κολοσσού, με την προϋπόθεση ότι η τοπική κοινωνία συμφωνεί με την ιδέα.
 
Ειδικότερα, το κείμενο με την πρόταση για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου προσυπογράφουν περίπου 50 ξενοδόχοι. Στη λίστα, που αυξάνεται διαρκώς, περιλαμβάνονται τα ονόματα των πιο γνωστών, των πιο προβεβλημένων και ισχυρών επιχειρηματιών του τουρισμού της Ρόδου.
 
Εκείνο που επισημαίνουν οι ξενοδόχοι είναι η ανάγκη η Ρόδος να βρεθεί ξανά στη θέση που της αξίζει στο διεθνές στερέωμα. Αυτό θα γίνει όχι μέσα από τις υποδομές της, αλλά μέσα από την μακραίωνη ιστορία της, τον πλούτο της και όλα εκείνα που ξεκίνησαν από το νησί και μεταλαμπαδεύτηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.
 

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου