30 Οκτ 2014

Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑΣ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ !

 Μετά από 91 χρόνια παράδοσης που θέλει τον Τούρκο Πρόεδρο να κατοικεί στο μέγαρο Τσάνκαγια, ο Ρ.Τ. Ερντογάν, μετακομίζει σήμερα σε ένα «παλάτι» 40.000 τετραγωνικών μέτρων με 1.000 δωμάτια, το αποκαλούμενο και «Λευκό Σεράι», συνώνυμο της απόλυτης χλιδής.

 Κόστος: 270.000.000 Ευρω

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ, θα μετακομίσουν στο νέο τους... παλάτι μετά την τελετή για την Ημέρα της Δημοκρατίας. Ήδη μάλιστα, σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος δέχτηκε διεθνείς αξιωματούχους στο νέο του... παλάτι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Δημοκρατίας.

Το νέο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας έχει 1000 δωμάτια, γραφεία, αίθουσες εκδηλώσεων και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, το γραφείο του Ερντογάν μοιάζει με εκείνο του... Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, το γνωστό Οβάλ Γραφείο!


Λέγεται πως το γραφείο του Τούρκου προέδρου είναι... "οχυρωμένο" με ειδικά τοιχώματα, για να μην ακούγονται οι συνομιλίες του Ερντογάν. Την έχει πατήσει στο παρελθόν άλλωστε με τις παρακολουθήσεις...

Ο Ερντογάν "σπάει" για παράδοση 91 ετών. Το μέγαρο όπου έμενε μέχρι σήμερα είχε επιλεγεί ως έδρα της τουρκικής προεδρίας το 1923 από τον ιδρυτή και πρώτο αρχηγό του κράτους της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
Πλέον, εκεί θα έχει την έδρα του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέντ Νταβούτογλου.

Δείτε φωτογραφίες από το νέο εντυπωσιακό μέγαρο της Τουρκίας























Φωτογραφίες: EPA - Reuters

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου