9 Νοε 2014

Άσκηση ετοιμότητας στη Ρόδο ενώ η Άγκυρα ανέβαζε την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ

askhsh-etoimothtas-sth-rodo-enw-h-agkyra-anebaze-thn-entash-sthn-kypriakh-aoz-fwto
Μεγάλη διακλαδική άσκηση  πραγματοποίησε το Πεντάγωνο στη Ρόδο, το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, την ώρα δηλαδή που η Άγκυρα επιχειρούσε να ανεβάσει την ένταση στην Κυπριακή ΑΟΖ με την αποστολή εκεί του ερευνητικού σκάφους «ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ» και των δύο πολεμικών της πλοίων. Η Αθήνα θέλησε με τον τρόπο αυτό να στείλει το μήνυμα  ότι παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται  και τις περικοπές που σημειώνονται δεν έχει επηρεαστεί η μαχητικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της και η αποτρεπτική ισχύ που διαθέτει.


Για ακόμη μία φορά έδειξε ότι τα οπλικά της συστήματα βρίσκονται σε άριστη λειτουργική κατάσταση και διαθέτει μεγάλη γκάμα . Με τα δεδομένα αυτά και σε συνδυασμό με το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό αποτελεί μία ισχυρή στρατιωτική δύναμη που παρέχει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση της Ελλάδος να υπερασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα.

Στην συγκεκριμένη άσκηση συμμετείχαν χερσαίες, αεροπορικές  και ναυτικές δυνάμεις της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής. Οι απαιτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντες  ήταν πολύπλοκες και ήθελαν αστραπιαία ταχύτητα και ικανότητες.
Γ. Κοκ.

newpost.gr
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου