6 Νοε 2014

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ! ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΕ ΤΡΙΚΥΜΙΑ Η ΕΛΛΑΣ...


ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ Η ¨ΣΥΜΜΑΧΙΑ¨ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ


ΒΛΕΠΕ: Ανήθικη και ύπουλη στάση από το ΝΑΤΟ: Μεγάλη κοινή άσκηση με την Τουρκία από το Καστελόριζο μέχρι την Κύπρο
  

ΒΛΕΠΕ: Με την κάλυψη του ΝΑΤΟ, οι τούρκοι προχωρούν σε νέες προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΘΟΤΙ  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ Β.Α.Σ.Τ.Ρ

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΣΕΡΒΙΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ Ν.Α.Τ.Ο.....

Οι επίλεκτες ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις σε «άσκηση» στην Σερβία ! 

 Η Σερβία θα φιλοξενήσει μια κοινή στρατιωτική άσκηση με τη Ρωσία κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, αναφέρει το πρακτορείο ITAR-TASS σήμερα  Τετάρτη.Στην άσκηση αυτή σύμφωνα με το σερβικό γενικό επιτελείο, θα λάβουν μέρος , επίλεκτα ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα VDV,που αποτελούν τις καλύτερα εκπαιδευμένες, στελεχωμένες , και εξοπλισμένες δυνάμεις του ρωσικού στρατού,   και οι ειδικές δυνάμεις του σερβικού στρατού. Η κοινή άσκηση έχει την κωδική ονομασία  «SREM 2014».

Η άσκηση, αποτελεί μέρος του διεθνούς προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας, των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για το 2014,  και περιλαμβάνει το σενάριο «επίθεσης από αερομεταφερόμενες δυνάμεις  για την κατάληψη βάσης τρομοκρατών και την απελευθέρωση των ομήρων», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων .
Πριν από δύο χρόνια, η Ρωσία και η Σερβία υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας. Οι κοινές ασκήσεις τακτικών πτήσεων  των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών έχουν  προγραμματιστεί για το επόμενο έτος. Δηλαδή τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη θα αλωνίζουν από τις αρχές του 2015 τον σερβικό ουρανό, αλλά και τα βαλκάνια.






2_august_b

Στο Pentapostagma.gr, έχουμε γράψει σειρά άρθρων για την τεράστια γεωπολιτική σημασία της συμμαχίας Ρωσίας και Σερβίας. Οι ρώσοι για όσους κατανοούν δεν έρχονται στην Σερβία να εκτελέσουν μια απλή στρατιωτική άσκηση και να φύγουν. Στέλνουν τον «ανθό» του ρωσικού στρατού δηλαδή τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις τους, για να στηρίξουν ηθικά  χώρες πχ σαν την Ουγγαρία, που έχουν πρόβλημα με την ΕΕ και τις πιθανές κυρώσεις λόγω του αγωγού South Stream, και να επιδείξουν την δύναμη τους σε Βαλκάνια και Ευρώπη . Το μήνυμα επίσης «πηγαίνει» και στο Βερολίνο , που ειδικά το τελευταίο διάστημα, ξιφουλκεί συνεχώς εναντίον της Μόσχας.
Τα βαλκάνια είπαμε στην ιστοσελίδα μας, ότι βρίσκονται  μέσα στα γεωστρατηγικά σχέδια του Κρεμλίνου. Όχι μόνο λόγω των αγωγών , αλλά λόγω διέλευσης του ρωσικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο και την Αδριατική.  Το παιχνίδι «χοντραίνει» από πλευράς Μόσχας, που δεν έχει κανένα πρόβλημα να στείλει δυνάμεις στην Σερβία, ειδικά μετά την στάση των Αλβανών, και των Τούρκων που επιθυμούν την ανασύσταση οθωμανικής αυτοκρατορίας. Όπως και τότε έτσι και τώρα η Ρωσία δεν θα αφήσει τον Ερντογάν να γίνει ο νέος Σουλτάνος των Βαλκανίων.

http://www.novinite.com/view_news.php?id=164552#sthash.qk5ZFEjT.dpuf

 kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου