29 Ιαν 2015

Αυτό ήταν το ρωσικό εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ελληνικών Ε.Δ που είχαν απορρίψει οι 'δυτικόφρονοι Έλληνες πολιτικοί'

'προορίζονταν για να καλύψουν χρόνιες και κατεπείγουσες ανάγκες'
Διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Ρωσίας για την προμήθεια 450 ΤΟΜΑ BMP-3 HEL καθώς πληροφορίες από τη Μόσχα αναφέρουν ότι πλέον είναι «ώριμο» ως αίτημα και θα τεθεί η ενεργοποίηση της διακρατικής συμφωνίας των 1,2 δισ, ευρώ, για την προμήθεια ρωσικού εξοπλισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διακρατική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Ρωσία θα πρέπει να ετοιμαστεί το ταχύτερο δυνατόν και μάλιστα πριν την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου στη Μόσχα που προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Μάιο.

Βάση των νέων δεδομένων, η μορφή της συμφωνίας θα περιλαμβάνει ένα «πακέτο» με ΤΟΜΑ και συστήματα μάχης, τα οποία προορίζονται για να καλύψουν χρόνιες και κατεπείγουσες ανάγκες του Μηχανοκίνητου Πεζικού και των Πεζοναυτών του ΕΣ.
Εκτός από τα BMP-3HEL για το Μ/Κ Πεζικό, παραμένει η ανάγκη των Πεζοναυτών για 50 αμφίβια οχήματα όπως τα BMP-3F, ενώ κορυφαία είναι προτεραιότητα αντικατάστασης των OSA A/K με σύγχρονα συστήματα SHORADS.
Επιπλέον έχει προστεθεί στα υποψήφια συστήματα για την Ελλάδα, το τεθωρακισμένο όχημα BMPT (Boyevaya Mashina Podderzhki Tankov. 
Πρόκειται ένα όχημα μάχης υποστήριξης αρμάτων το οποίο είναι γνωστό και ως Terminator («Εξολοθρευτής»), το οποίο χαρακτηρίζεται ως πραγματικός "φονιάς" αρμάτων, τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων και αποβατικών σκαφών με μεγάλες δυνατότητες επιβίωσης, αφού εδράζεται στο σασί του άρματος μάχης Τ-72/-90!
Το βάρος του "Εξολοθρευτή" ανέρχεται σε 47 τόνους και διαθέτει παθητική θωράκιση και επιπρόσθετο θώρακα αντίδρασης, επιτυγχάνοντας υψηλότερο επίπεδο προστασίας από αυτό του άρματος μάχης από το οποίο προέρχεται.
Δηλαδή αντέχει στο εμπρόσθιο τμήμα ακόμα κα από βολές 120 χλστ. βλημάτων ΗΕΑΤ!
Στο σχετικό βίντεο παρουσιάζονται οι εντυπωσιακές ικανότητες του οχήματος - ιδιαίτερα στον τομέα του οπλισμού και του εντυπωσιακού όγκου πυρός που μπορεί να παραθέσει το Terminator, κάτι που το καθιστά ιδανική επιλογή για αντιαποβατικές επιχειρήσεις σε νησιά του Αν. Αιγαίου!
Υπενθυμίζεται ότι ο οπλισμός περιλαμβάνει:
-2 x πυροβόλα 2A42 διαμετρήματος 30 χλστ. με αναχορηγία 850 φυσιγγίων
-2 x πολυβόλα βομβίδων AG-17D των 30 χλστ. με αναχορηγία 600 βομβίδων
-4 x εκτοξευτές του ΑΤ κατευθυνόμενου βλήματος 9M120-1 Ataka με αναχορηγία 16 βλημάτων
-1 x πολυβόλο PKTM διαμετρήματος 7,62 χλστ. με αναχορηγία 2.000 φυσίγγια
-2 x 5 εκτοξευτές καπνογόνων


πηγη
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου