5 Σεπ 2015

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ !




Τζιμπουτί, μια μικρή αφρικανική χώρα στην Ερυθρά Θάλασσα, έχει διατάξει την Ουάσιγκτον να εγκαταλείψει τη στρατιωτική τους βάση στο Obock με το λιμάνι και το αεροδρόμιο, ώστε να μπορει να έρθει ο κινέζικος στρατός με 10.000 στρατιώτες. Η ΗΠΑ κινδυνευουν έτσι να χάσουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική εγκατάσταση τους στην αφρικανική ήπειρο με το...
Καμπ Lemonnier, το οποίο φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 4.000 στρατιώτες και ένα στόλο από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Οι Κινέζοι έτσι θα καταλάβουν μια πολύ σημαντική θέση στρατηγικής σημασίας στο Κέρας της Αφρικής, στην είσοδο από τον Ινδικό Ωκεανό στην Ερυθρά Θάλασσα και στη διώρυγα του Σουέζ.
 
Το Πεντάγωνο καταβάλλει ετησίως μέχρι σήμερα 63 εκατομμύρια $ για τη χρήση των βάσεων, αλλά η Κίνα έχει κάνει μια πολύ καλύτερη πρόταση, δηλαδή να επενδύσει το ποσό των 3 δις $ για μια νέα σιδηροδρομική γραμμή από την πρωτεύουσα της Αιθιοπία ς Αντίς Αμπέμπα στο Τζιμπουτί, συν 400 εκ. ευρώ για την επέκταση του λιμανιού της Obock. Υπάρχει κίνδυνος τώρα, αλλαγή του καθεστώτος απο την Ουάσιγκτον με το πρόσχημα του εκδημοκρατισμού της χώρας, όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, με την εγκατάσταση ενος πηθήνιου στις ΗΠΑ  αρχηγού κράτους.




Μετάφραση:kerberos-hellas

πηγη: http://alles-schallundrauch.blogspot.gr/2015/08/chinesen-ersetzen-amerikaner-in.html


kerberos-hellas

ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΚΑΙ Η ΑΦΡΙΚΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ "ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΩΝ" ΚΙΝΕΖΩΝ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου