20 Νοε 2015

Βυθίζεται ο τουρισμός της Κω ! Κατά 40% μειωμένες οι προκρατήσεις για το 2016 λόγω λαθρομεταναστών...

 

Κατά 40% εμφανίζονται μειωμένες οι προκρατήσεις στην Κω, για τη σεζόν του 2016, όπως υποστηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων, λόγω του προβλήματος με τους μετανάστες.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής:

«Τα γεγονότα του 2015 υπήρξαν δραματικά για το νησί της Κω. Οι μεταναστευτικές ροές ήταν τόσο έντονες που μας βρήκαν όλους απροετοίμαστους. Και βέβαια απεδείχθη πως ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν απροετοίμαστη και αδύναμη να προχωρήσει σε μια ορθή αντιμετώπιση, πόσο μάλλον εμείς. Ωστόσο προσπαθήσαμε. Με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσε ο καθένας. Και ας βρίσκουμε μπροστά μας επικριτές.

Και ας μην ήταν σοφές οι κινήσεις μας. Προσπαθήσαμε όμως. Και ειδικά εμείς ως Ένωση Ξενοδόχων Κω δώσαμε μεγάλο αγώνα σε συνεργασία με το Δήμο, με φιλανθρωπικές οργανώσεις, με κυβερνητικούς και μη παράγοντες.

Στα πλαίσια αυτά κάναμε πολλές προτάσεις όπως: η αποτελεσματική αστυνόμευση των συνόρων μας με την αντίστοιχη ενίσχυση από τις δυνάμεις των εταίρων, το να επιτραπεί η απευθείας μετάβαση των μεταναστών στην Αθήνα ώστε να γίνει εκεί η ταυτοποίησή τους, το να μισθωθεί ειδικό δρομολόγιο πλοίου, για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον Πειραιά με την ταυτοποίησή τους να γίνεται στο πλοίο και μίσθωση δεύτερου πλοίου προκειμένου να αλλάζουν βάρδιες, τη δημιουργία πρότυπων κέντρων υποδοχής σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας ή σε περιοχές μη τουριστικές που έχουν ζητήσει να έχουν τους χώρους αυτούς και μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών εκεί, την υλοποίηση της δομής των συνοριοφυλάκων και άλλα…

Η εμπειρία μας έδειξε πως τα παραπάνω δεν είναι υλοποιήσιμα. ΖΗΤΑΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ που ξέρουμε πως θα εφαρμοστούν και θα τηρηθούν για την προάσπιση της πόλης, των κατοίκων, του τουρισμού και την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων.

Θέλω να τονίσω τρια βασικά πράγματα:
1. Ο τουρισμός της Κω εμφάνισε σημαντική μείωση και θα ακολουθήσει και χειρότερη πορεία όπως δείχνουν τα δεδομένα. Απ’ότι φαίνεται στατιστικά οι τουριστικές ροές μεταβαίνουν σε άλλους προορισμούς εντός Ελλάδος.

Όταν η Κως εμφάνισε -4%. Όλη η Ελλάδα εμφάνισε +5,7%, όταν η Κως εμφανίζει -40% σε προκρατήσεις άλλες περιοχές στην Ελλάδα εμφανίζουν έως και +98%!!! Άρα ας μην περιμένουμε ιδιαίτερη συγκίνηση από πλευράς των φθινόντων οικονομικών του νησιού μας καθώς η δική μας μείωση θα καλυφθεί από τους άλλους προορισμούς.

2. Πρέπει να δοθεί ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανθρώπινο πρόσωπο της Κω. Υπάρχει επικινδυνότητα να χαρακτηριστούμε ως μη φιλόξενο και ρατσιστικό μέρος και αυτό θα είναι ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα από την βάναυση κατάληψη της πόλης μας που βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι! Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί σε αυτά που προτείνουμε.

3. Οι ροές κατευθύνονται από την Τουρκία προς τη Μυτιλήνη καθώς από εκεί και πάνω τα τούρκικα παράλια δεν είναι τουριστικά. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες μας και εξηγεί τις τεράστιες ροές προς Μυτιλήνη.

Αυτή τη στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη απειλή στην τουριστική οικονομία του νησιού: Το νησί μας έχει ταξιδέψει με τις χειρότερες εικόνες σε όλο τον κόσμο, σαν ένας τόπος με ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών, με ατέλειωτα τσαντίρια στους ιστορικότερους και ομορφότερους δρόμους.».


kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου