21 Μαΐ 2016

Νεκροζώντανοι πολίτες στη Γαλλία που δολοφονεί τη Δημοκρατία της

«Θέλουμε να ζήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο» φώναζαν χορεύοντας στους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν στην «Ολονυχτία» απόψε έξω απο την έδρα της οργάνωσης των εργοδοτών της Γαλλίας MEDEF, που βρίσκεται στο Παρίσι. Στην Ολονυχτία συμμετείχαν συμβολικά και «νεκροζώντανοι» πολίτες…
 
γράφει η ΜΑΡΙΑ ΔΕΝΑΞΑ
Γαλλική λογοκρισία και ιστορίες για αγρίους… H τρομολαγνία την στιγμή που καιγόνταν η Γαλλία, θα είχε περισσότερο αντίκτυπο και τριπλό κέρδος (φόβος+δημοσκοπική άνοδος+προσοχή της κοινής γνώμης αλλου), απο άλλη μια συνέντευξη-πλύση εγκεφάλου την περασμένη Τρίτη, όπου…
 
ο ανώτατος άρχοντας επανέλαβε ξανά ότι «όλα βαίνουν καλώς στη χώρα» και «η ανάπτυξη έφθασε» και κανείς δεν του έδωσε σημασία; Ισως, αν τα συνδυάσει κάνεις με το γεγονός ότι απο τα πρώτα λεπτά της εξαφάνισης του αεροπλάνου της EgyptAir, όλοι βγήκαν και μίλησαν για σενάρια τρομοκρατίας. Απο εμπειρογνώμονες, πολιτικούς, Βαλς, Ολαντ, Stratfor(CIA) ακόμα και η Κλίντον είχε άποψη!

Χθες έγινε και κάτι πολύ περίεργο. 
 
Εδώ στη Γαλλία, μεγάλα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, λάβαμε περίπου 4 ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου, ένα μήνυμα σε τουίτ με σύνδεσμο που οδηγούσε σε καλογραμμένο κείμενο το οποίο υποστήριζε ότι η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε τρομοκρατικό χτύπημα.
 
Για να δείχνει αξιόπιστη η «αποστολέας» γράφει ότι είναι δημοσιογράφος και η κεντρική φωτογραφία στην σελίδα της είναι απο διαδηλώσεις. Ωστόσο το μήνυμα της δεν ήταν άλλο απο μια κίνηση φθηνής και παρασκηνιακής προπαγάνδας. Το θέμα είναι απο που κι απο ποιον; http://fr.awdnews.com/…/l-%C3%A9tat-islamique-revendique-av…
Σ’ αυτά έρχεται να προστεθούν σήμερα η προσαγωγή του τρομοκράτη Σαλάμ Αμπντεσλάμ στον εισαγγελέα και οι προειδοποιήσεις για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία απο τον επικεφαλής των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.
Το αποτέλεσμα είναι ο τρομοκρατικός εφιάλτης να ξαναζωντανεύει στη χώρα, την ώρα που οι γάλλοι διαδηλώνουν παντού και οι κινητοποιήσεις τους απουσιάζουν παντελώς απο τα θέματα της γαλλικής επικαιρότητας.
 
Στις φώτος, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Παρασκευή μια μέρα μετά την μεγάλη χθεσινή κινητοποίηση. Δεν υπάρχουν πουθενά οι διαδηλώσεις των Γάλλων. Πρώτο θέμα η εξαφάνιση του αεροπλάνου και η τρομολαγνία. Δεύτερο το φλεγόμενο περιπολικό που κατέστρεψαν οι ταραξίες την Τετάρτη.
Στην ίδια γραμμή και τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης, μια μέρα μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις της Τρίτης. Πρώτο θέμα η διαδήλωση των αστυνομικών που κατέβηκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν το αυξανόμενο μίσος εναντίον τους και να ζητήσουν περισσότερη καταστολή στις διαδηλώσεις.
 
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις της Τρίτης και τα επεισόδια πουθενά.
Στις τελευταίες φώτος, τα τρομολαγνικά προπαγανδιστικά μηνύματα
Υ.Γ. Στα 22 χρόνια που καλύπτω την Γαλλία είναι πρωτοφανής η έλλειψη αντικειμενικότητας και η λογοκρισία που γίνεται στα γαλλικά ΜΜΕ.
Δεν είναι μόνο η Liberation, Figaro, La Tribune που δεν αναφέρονται στις κινητοποιήσεις αλλά στο σύνολο του σχεδόν ο γαλλικός τύπος και ΜΜΕ. Για παράδειγμα το Canal+ χθες αφιέρωσε μόλις 10 δευτερόλεπτα!

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου