14 Μαΐ 2016

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΕΛΑΦΙΩΝ ! Συγκεντρώνονται υπογραφές για να μην επιτραπεί το κυνήγι των ελαφιών στη Ρόδο


ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ !

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ !


Μολύναμε τις θάλασσες ,τις λίμνες και τα ποτάμια με σκουπίδια, βοθρολύματα , και ραδιενεργά απόβλητα! Εκατομμύρια ψάρια πεθαίνουν για "ανεξήγητους λόγους" και όσα τρώμε ,ειναι γεμάτα δηλητήρια ! Μολύναμε τον αέρα και σκοτώνουμε έτσι για "χόμπι", τα πουλιά ! Μολύναμε το έδαφος και το υπέδαφος και σκοτώνουμε και βασανίζουμε τα ζώα που ζούν εκεί ! Εκατομμύρια ζώα ζουν κάτω απο άθλιες συνθήκες ,μέσα σε φυλακές και κλουβιά για όλη τους τη ζωή με μοναδικό σκοπό να βρεθούν μια μέρα στο πιάτο μας για να τα καταβροχθήσουμε ! Καταστρέφουμε τα δάση και οποιαδήποτε μορφή ζωής υπάρχει με μοναδικό σκοπό το κέρδος! Χιλιάδες είδη έχουν εξαφανιστεί ή ειναι υπό προστασία αλλά εμείς συνεχίζουμε να καταστρέφουμε να σκοτώνουμε και να τρώμε,οτιδήποτε κινείται ,περπατάει ,πετάει , κολυμπάει , ζει !
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !




 Τη διαμαρτυρία τους μέσω του διαδικτύου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συντοπίτες μας σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε ύστερα απο πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να... επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο.


Μέσω της γνωστής διεθνώς, πλατφόρμας avaaz.org, συλλέγονται ηλεκτρονικές υπογραφές ζητώντας να μην επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών, ενώ παράλληλα ζητούν απο τους βουλευτές του νομού μας να ζητήσουν τον χαρακτηρισμό του ελαφιού σαν άγριο ζώο αλλά και απότους ευρωβουλευτές να ζητηθεί επιχορήγηση των αγροτών που χαλούν τα σπαρτά τους τα ελάφια.
Πιο συγκεκριμένα, στο avaaz.org, ζητούνται τα εξής:

Λέμε ΟΧΙ στην πρόταση του κυνηγιού του ελαφιού,  έστω και ελεγχόμενου γιατί εκτός της λύσης της δολοφονίας του, υπάρχουν προτάσεις που θεωρούμε ακίνδυνες για το ελάφι της Ρόδου και που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα των αγροτών. Ο πληθυσμός του δεν δικαιολογεί τέτοιες σκέψεις, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς και με την παρουσία του στο κόκκινο βιβλίο, θεωρείται προστατευόμενο τρωτό είδος.

ΖΗΤΑΜΕ:
1. Από τον Δήμο Ρόδου να εφαρμόσει το νόμο για τα αδέσποτα κατσίκια. Μειώνουν σημαντικά την φέρουσα ικανότητα δασών και βοσκοτόπων, περιορίζοντας σημαντικά τους τόπους διαβίωσης των ελαφιών κι αναγκάζοντάς τα να καταφεύγουν στις καλλιέργειες.

2. Από τους βουλευτές του Νομού να ζητήσουν τον χαρακτηρισμό του ελαφιού σαν άγριο ζώο, με από κοινού συντονισμένες προσπάθειες κι όχι με τις κατά καιρούς μεμονωμένες επερωτήσεις ψηφοθηρίας. Είναι η κύρια προΰπόθεση για την αποζημίωση, που κι εμείς θέλουμε, από τον ΕΛΓΑ για πιστοποιημένες ζημιές από ελάφια.

3. Ενημέρωση των Ευρωβουλευτών ώστε να δρομολογηθεί η επιχορήγηση των αγροτών για κατάλληλες κι ακίνδυνες για το ελάφι περιφράξεις των αγρών τους.


4. Για όποια ενέργεια ή απόφαση να λαμβάνεται υπ' όψη και το μέρος της κοινής γνώμης, που βλέπει το ελάφι σαν Σύμβολο του νησιού, σαν άγριο ζώο, ελληνική πολιτιστική κληρονομιά κι όχι σαν μάστιγα. Κίνηση πολιτών "ο πλατονι-κός έρωτας της Ρόδου.
Να σημειωθεί, ότι σε λιγότερο απο 24 ώρες, είχαν ήδη συλλεχθεί περισσότερες απο 1.000 υπογραφές απο όλη την Ελλάδα, ζητώντας φυσικά να μην υλοποιηθεί αυτή η... παράλογη πρόταση.

Αξίζει μάλιστα να τονισθεί και το γεγονός ότι από τα πρώτα λεπτά της είδησης της πρότασης της περιφέρειας για ελεγχόμενο κυνήγι ελαφιών, χιλιάδες ήταν οι συντοπίτες μας- και μη- που αντέδρασαν με διάφορους τρόπους, είτε σχολιάζοντας με ανάλογες δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ., είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θέλησαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος αλλά και ο κυνηγετικός σύλλογος, ήταν απο τους πρώτους συλλόγους που πήραν θέση σχετικά με το ευαίσθητο αυτό θέμα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αυτή την πρόταση. Αντίστοιχα και ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Νίκος Θεοδωρίδης, εξέφρασε με τη σειρά του την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη.


Σχετικά με τo Avaaz
Tα  Ψηφίσματα Πολιτών του Avaaz, παρέχουν στους πολίτες διαδικτυακά εργαλεία για να αγωνιστούν για έναν καλύτερο κόσμο.
Τα Ψηφίσματα Πολιτών είναι ένας νέος ιστότοπος που δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες απ'όλο τον κόσμο να ξεκινούν και να κερδίζουν εκστρατείες πάνω σε φλέγοντα, τοπικά, εθνικά ή και παγκόσμια ζητήματα.

Τα Ψηφίσματα Πολιτών είναι μέρος του Avaaz, του μεγαλύτερου διαδικτυακού κινήματος που υπήρξε ποτέ παγκοσμίως. Το κίνημα του Avaaz, με γνώμονα την κοινή βούληση, δίνει δύναμη στις φωνές των πολιτών για να μπορούν να επηρεάσουν πολιτικές αποφάσεις. Κάθε βδομάδα, εκατομμύρια πολίτες από κάθε γωνιά της γης και κάθε κοινωνικό φάσμα, λαμβάνουν δράση μέσω του Avaaz πάνω σε φλέγοντα ζητήματα όπως διαφθορά, φτώχεια, ανθρώπινα δικαιώματα και κλιματική αλλαγή.

Το μοντέλο διαδικτυακής οργάνωσης του Avaaz επιτρέπει σε χιλιάδες πολιτικές δράσεις, μικρές ή μεγάλες, να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια ισχυρή συλλογική δύναμη. Τα Ψηφίσματα Πολιτών, σου προσφέρουν τα διαδικτυακά εργαλεία για να ξεκινήσεις τις δικές σου τοπικές, εθνικές ή και διεθνείς εκστρατείες και βήμα, βήμα να αλλάξεις τον κόσμο προς το καλύτερο.

Το Avaaz σημαίνει «φωνή» σε πολλές γλώσσες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Ιδρύθηκε το 2007 με μια βασική, δημοκρατική αποστολή: να οργανώσει και να κινητοποιήσει πολίτες απ'όλες τις χώρες για να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο που ζούμε και στον κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να ζουν.

Το κίνημα του Avaaz οργανώνει πολιτικές εκστρατείες σε 17 γλώσσες και λειτουργεί με μια βασική ομάδα προσωπικού που είναι διασκορπισμένη στις 6 ηπείρους αλλά και με χιλιάδες εθελοντές.

Μαζεύουμε υπογραφές, χρηματοδοτούμε ενημερωτικές καμπάνιες στα ΜΜΕ, στέλνουμε emails, διοργανώνουμε διαδηλώσεις, πορείες και αποστολές, μαζεύουμε χρήματα για διάφορους σκοπούς και ασκούμε πίεση σε κυβερνήσεις. Έτσι διασφαλίζουμε ότι οι απόψεις και οι αξίες των πολιτών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται αλλά και επηρεάζουν πολιτικές αποφάσεις που μας αφορούν όλους.


Με το σχόλιο «η δική μου διαμαρτυρία ώστε να χυθεί αίμα ούτε από ένα ελάφι»,  ο συμπολίτης μας Ανδρέας Κακλιός έδωσε στα ελαφάκια-σύμβολο της Ρόδου,  το κόκκινο χρώμα του αίματος...Με το σχόλιο «η δική μου διαμαρτυρία ώστε να μη χυθεί αίμα ούτε από ένα ελάφι», ο συμπολίτης μας Ανδρέας Κακλιός έδωσε στα ελαφάκια-σύμβολο της Ρόδου, το κόκκινο χρώμα του αίματος...

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου