19 Μαΐ 2016

Hot Spot λαθρομεταναστών πλησίον του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων;

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ....


1.ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ
(ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ : ΜΑΚΕΛΕΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ). 

2. ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ.

3. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΈΔΡΕΥΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

4. ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΤΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ , ΔΙΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η Β.Α.Σ.Τ./Ρ. (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ - ΣΚΟΠΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - / ΡΟΥΜΑΝΙΑ) ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

5..ΤΑ HOT SPOT ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΩΣ ΜΟΥΖΑΛΑ ή ΜΩΥΣΗ, ΠΛΗΣΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ‘’ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ’’ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.
Η ΕΙΔΗΣΗ:


Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται αναφορικά με την δημιουργία κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών μερικές δεκάδες μέτρα δίπλα από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων. 

Μνημόνιο Κατανόησης για την κατασκευή, αρχικά, ενός χώρου φιλοξενίας στο «Στρατόπεδο Ευθυμιοπούλου στο Κουτσόχερο Λάρισας, από την Ερυθρά Ημισέληνο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπεγράφη σήμερα στο ΓΕΕΘΑ από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιο Αυγερινό και τον γενικό γραμματέα της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Dr. Mohammed Ateeq Al-Falahi. Το κέντρο φιλοξενίας, θα μπορεί να φιλοξενήσει σε προκατασκευασμένους οικίσκους μέχρι 1.700 άτομα. 


Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων βρίσκεται στο Κουτσόχερο του νομού Λάρισας. Αποτελεί την πλέον νευραλγική υποδομή για τη Π.Α.Η αποστολή του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) είναι να σχεδιάζει, αναθέτει, κατευθύνει, συντονίζει και εποπτεύει τις τακτικές αεροπορικές επιχειρήσεις των δυνάμεων που του έχουν κατανεμηθεί και εκχωρηθεί κατά την περίοδο της ειρήνης και πολέμου, ώστε να επιτυγχάνονται οι εκάστοτε τιθέμενοι αντικειμενικοί σκοποί. Είναι εμβαδού 11.000 τ.μ., με διαδρόμους ενός χιλιομέτρου και ανάπτυξη σε δύο επίπεδα, από 65 έως 95 μέτρα βάθος. Η νέα έδρα του ΕΚΑΕ είναι νέας κατασκευής, ξεκίνησε να κατασκευαζεται το 1999, βρίσκεται σε 95 μέτρα βάθος και σε αυτό στεγάστηκαν οι επιτελείς του ΝΑΤΟϊκού Αεροπορικού Στρατηγείου της Λάρισας μέχρι περίπου τα μέσα του 2013 οπότε έκλεισε λόγω αλλαγής της δομής του ΝΑΤΟ, ενώ τον Οκτώβριο απενεργοποιήθηκε ως μονάδα του ΝΑΤΟ.
Για ποιον λόγο γίνεται η εγκατάσταση εκατοντάδων αλλοδαπών δίπλα σε μια τόσο σημαντική στρατιωτική εγκατάσταση; Με ποια λογική επιλέχθηκε το συγκεκριμένο μέρος; Δεν υπήρχαν άλλα μέρη; Δίχως να παραγνωρίζουμε πως η Π.Α έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα προστασίας και φύλαξης του ΕΚΑΕ δεν μπορούμε παρά να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας σχετικά με την εγκατάσταση λαθρομεταναστών δίπλα σε μια τόσο ευαίσθητη στρατιωτική εγκατάσταση, "καρδιά" της Π.Α.

http://defencenews.gr/amina/3782-hot-spot-lathrometanaston-plision-tou-ethnikoy-kentrou-aeroporikon-epixeiriseon

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου