8 Ιουν 2016

ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; Τραγικές καταστάσεις για τις Ενοπλες Δυνάμεις: Τα ΕΑΣ «βάρεσαν κανόνι» – Τέλος στην παραγωγή όπλων και πυρομαχικών!


EAS 
Την στιγμή που στην Τουρκία ξεκίνησε η ναυπήγηση του πρώτου αεροπλανοφόρου της, το πρώτο άρμα εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής συμμετείχε-έστω στο πλαίσιο επίδειξης- στην άσκηση Efes-216 και εκατοντάδες μείζονα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξοπλίσουν ένα στράτευμα που απειλεί να «καταπιεί» Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο (ελπίζουμε να μην πάνε και δυτικότερα ή νοτιότερα…), στην Ελλάδα των Μνημονίων, του ευρώ (πάνω απ’όλα το ισχυρό νόμισμα, τρομάρα μας…) και της «ανάπτυξης που έρχεται», τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δήλωσαν αδυναμία παραγωγής!

Ετσι ματαιώθηκε η παραγωγή 2.320 πολυβόλων Minimi για τον Ελληνικό Στρατό, μεγάλης ποσότητας πυρομαχικών των 5,56 mm και 265.000 βομβίδων 40mm που έχει παραγγείλει επίσης ο Ελληνικός Στρατός το 2014, επί υπουργίας Δ.Αβραμόπουλου.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία δήλωσε αδυναμία υλοποίησης άλλης παραγγελίας (πυρομαχικά) για το Πολεμικό Ναυτικό ύψους 25 εκατ. ευρώ και ακυρώθηκε η παραγγελία της Κένυα για όπλα αξίας 20 εκατ. ευρώ.

Επίσης δηλώθηκε στο Αμπού Ντάμπι, ότι αδυνατούν να παραδώσουν τα πυρομαχικά ύψους 65 εκατ. ευρώ που είχε παραγγείλλει η IGG και ενώ έχει «φαγωθεί» προκαταβολή ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Γιατί; Γιατί δεν έχουν «ούτε σέντ» να αγοράσουν πρώτες ύλες! Βασικά, δεν έχουν «ούτε μαντήλι να κλάψουν»..


Μόνο το 2015, το Δημόσιο πλήρωσε 83,86 εκατ. ευρώ για χρέος των ΕΑΣ και παραμένει ανεξόφλητο εγγυημένο υπόλοιπο της τάξης των 400 εκατ. ευρώ. Οι δανειστές δεν επιτρέπουν ούτε καν την έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερώτητας και για έκδοση επιπλέον κρατικών εγγυήσεων, ούτε ως αστείο δεν ακούγεται πλέον.

Με δεδομένη πλέον την απαγόρευση από τους δανειστές καταβολής οποιασδήποτε χρηματικής ενίσχυσης, δεν αποκλείεται και η χορήγηση των 35 εκατ. ευρώ που είχε δοθεί να κριθεί παράνομη.

Την στιγμή που υπερ-απαραίτητα προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με υψηλή συμμετοχή των ΕΑΣ «παγώνουν» (πυρομαχικά και αντιαρματικά βλήματα επιθετικών ελικοπτέρων, νέο ΤΟΜΑ, βλήματα πυροβολικού 155mm, αντιαρματικά βλήματα KORNET-ΕM, πυρομαχικά ναυτικών πυροβόλων 76mm, πυρομαχικά πυροβόλου DEFA αεροσκαφών Mirage 2000, πυρομαχικά αντιαεροπορικού συστήματος «ΒΕΛΟΣ» των 35 χλστ.κλπ), το ερώτημα είναι κατά πόσον πλέον μπορούμε να μιλάμε για «ικανές και «ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις»…
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου