2 Ιουν 2016

Οι Ειδικές Δυνάμεις η “απόσυρση” των NH 90 και τα Χίουϊ του παρελθόντος

xioui1 
Οι φωτογραφίες είναι από  ευρείας κλίμακας εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κατά τις οποίες συνεκπαιδεύθηκαν Τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων με Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού,στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα Apache και Χιούϊ.
Οι δραστηριότητες εκτελέσθηκαν ημέρα και νύχτα σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο,όπως αναφέρει το ΓΕΣ.

Η παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε είναι για τα ελικόπτερα Χίουϊ. Δεν θέλουμε  να τα απαξιώσουμε,αλλά είναι παράδοξο το 2016 να στηριζόμαστε για τέτοιες επιχειρήσεις σ΄ αυτά...
Δεν γνωρίζουμε ποιος έχει πείσει τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο -που είναι και ο ίδιος πιλότος- ότι τα Χιούϊ μπορούν να θεωρούνται ακόμη αξιόπιστα επιχειρησιακά.Όσο καλά συντηρημένα κι αν είναι δεν παύουν να έχουν πολλά χρόνια στον αέρα μ΄ ότι αυτό σημαίνει.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η εξέλιξη με τα NH 90.Αν τελικά βρεθεί τρόπος νομικός αλλά και πελάτες για να πουληθούν είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει κενό στις εναέριες μεταφορές του στρατού.Δεν σημαίνει αυτό ότι παίρνουμε θέση υπέρ ή κατά των NH 90.Τις αποφάσεις θα τις πάρουν αυτοί που πρέπει. Παίρνουμε θέση για το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν ο στρατός να στηρίζεται μόνο στα Χιούϊ.Αν αποφασίσουμε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν NH 90,πρέπει να βρούμε άλλο ελικόπτερο για να καλύψουμε το κενό.

xioui1
xioui_pilotirio
xioui2
eidikes_dynameis3

 ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΔ. ΔΕΙΤΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΕΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΑΣΚΗΣΗ EFES.

Στις 23 Μαίου 2016 εκτελέστηκε αεροκίνητη ενέργεια από 16 ελικόπτερα τύπου AS532 Cougar, S-70 Blackhawk και UH-1H Huey, τα οποία απογειώθηκαν από την περιοχή Μεντέσι (Menteş) στα Βρίολα (Urla) της επαρχίας Σμύρνης. Mία ημέρα αργότερα, στις 24 Μαίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνδυασμένη αποβατική και αεροκίνητη ενέργεια με τη συμμετοχή προσωπικού του 1ου Λόχου του 54ου Τάγματος Μηχανικού της 173 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ καθώς και προσωπικού της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Σαουδικής Αραβίας.



 



kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου