7 Αυγ 2016

“Γεννήθηκα Τούρκος μουσουλμάνος και λέω ΟΧΙ στη διχοτόμηση της Κύπρου”!


Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ*

Απορρίπτω την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία που συνεχίζεται για 42 χρόνια. 

Απορρίπτω την αντίληψη ότι «αυτή δεν είναι κατοχή, αλλά απελευθέρωση». Απορρίπτω τη διαίρεση της πατρίδας μας και τη συνέχιση της διαίρεσης. 

Απορρίπτω τη διζωνική Κύπρο και όχι τη μία ενιαία Κύπρο. Γεννήθηκα Τούρκος και μουσουλμάνος.

Απορρίπτω το να θεωρώ ανώτερη από τα άλλα έθνη και τις άλλες θρησκείες αυτήν την ταυτότητα που μου δόθηκε παρά τη θέλησή μου. Η μητέρα πατρίδα μου είναι η Κύπρος και απορρίπτω μιαν άλλη μητέρα πατρίδα. 

Απορρίπτω όσους απορρίπτουν την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Απορρίπτω τον σοβινισμό, τον εθνικισμό και τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και φανατισμό.

 Απορρίπτω την πίστη στα θαύματα που περιέχονται στα θρησκευτικά βιβλία που λέγεται ότι προήλθαν από τον Θεό, το ότι ο Χριστός θεράπευε λεπρούς με μια κίνηση του χεριού, το ότι το ραβδί του Μωυσή μετατράπηκε σε φίδι μπροστά στον φαραώ και την ύπαρξη ουρί στον παράδεισο και δαιμόνων στην κόλαση.


 Απορρίπτω τη στρατιωτική θητεία. Απορρίπτω τα εγκλήματα για τα οποία λέγεται ότι «στον πόλεμο συμβαίνουν όλα», τους βιασμούς και την παρουσίαση κάθε είδους θηριωδίας ως επιτρεπτή.

 Απορρίπτω μια συμφωνία που δεν αναγνωρίζει τον πρώτο λόγο στους πρόσφυγες που τους αφαιρέθηκαν οι περιουσίες με τη βία των όπλων και εκδιώχθηκαν από τα εδάφη όπου γεννήθηκαν. 

Απορρίπτω το να έχει περισσότερο λόγο από τους ντόπιους ο πληθυσμός που μεταφέρθηκε απ’ έξω στην Κύπρο μετά τον πόλεμο και να ψηφίσει σε ένα δημοψήφισμα. 

Απορρίπτω το να μην παραδίδεται στους πραγματικούς του ιδιοκτήτες το Βαρώσι, το οποίο αφέθηκε στα φίδια και στις σαρανταποδαρούσες για 42 χρόνια και η επιστροφή του να αφεθεί για μετά τη λύση. 

Απορρίπτω τη σημαία στο βουνό, η οποία δεν ωφελεί σε τίποτε άλλο εκτός από την υποδαύλιση αισθημάτων μίσους, εκδίκησης και έχθρας στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. 

Απορρίπτω τις Αγγλικές Βάσεις που αποτελούν έναν από τους βασικούς υπεύθυνους για τις τραγωδίες που ζήσαμε σε αυτό το νησί.

 Απορρίπτω το να ξαναγίνουν εγγυητές μας σε μια νέα συμφωνία οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις που έχουν ποινικό μητρώο και πρέπει να λογοδοτήσουν. 

Απορρίπτω τις διελεύσεις με ταυτότητα αντιλαμβανόμενος ότι είμαι ένας από αυτούς που υπομένουν το ρεζιλίκι της διέλευσης κατόπιν ελέγχου ταυτότητας από το ένα μισό της πατρίδας μου στο άλλο. 

Απορρίπτω το γεγονός ότι ακόμα δεν διεξήχθη έρευνα για το πώς σκοτώθηκαν οι αγνοούμενοί μας, τα οστά των οποίων ακόμα δεν μπορέσαμε να βρούμε. 

Απορρίπτω τις ταμπέλες που γράφουν «στρατιωτική περιοχή, απαγορεύεται η είσοδος». 

Απορρίπτω τα καζίνο, τα γραφεία στοιχημάτων, τα νυκτερινά κέντρα που χρησιμοποιούνται ως πορνεία. Όπως απορρίπτω και τα λατομεία που κατατρώνε τα βουνά μας. 

 Απορρίπτω το τροπάρι περί «δίκαιης και μόνιμης λύσης», επειδή δεν φαίνεται καμία δίκαιη λύση στον ορίζοντα. 

Απορρίπτω την αλλαγή του ορισμού «δημοκρατικές οργανώσεις» σε «οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών». Την ώρα που το νησί μας είναι όμηρος των ξένων στρατών, απορρίπτω τις αερολογίες του τύπου «αυτή η χώρα είναι δική μας» χωρίς να διεξάγεται σοβαρός αγώνας και μόνο σηκώνοντας τη γροθιά στους δρόμους. 

Απορρίπτω την αναγνώριση του κράτους-φάντασμα που ανακηρύχθηκε στον βορρά παρά το γεγονός ότι είμαστε κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Απορρίπτω μια συμφωνία που δεν αναγνωρίζει ελευθερία εγκατάστασης, διακίνησης και απόκτησης περιουσίας σε όλους τους Κύπριους. 

Απορρίπτω τον εορτασμό των εθνικών επετείων των χωρών που ορίζονται ως μητέρες πατρίδες μας σε αυτό το νησί. 

Απορρίπτω όλα τα όπλα μαζικής καταστροφής όπως τανκ, κανόνια και τουφέκια. 

Απορρίπτω το να δοθούν πεσκέσι σε ξένους όλες οι αξίες μας, οι οποίες αποτελούν κτήμα του λαού σε αυτά τα χώματα. Απορρίπτω το να συζητήσω αν υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία έκφρασης σε μια χώρα υπό κατοχή.


 Απορρίπτω να καθορίζει η Ευρώπη το μέγεθος των αγγουριών μας, την απαγόρευση ψησίματος ψωμιού σε φούρνο και την εκπαίδευση μισθοφόρων στρατιωτών σαν «επαγγελματίες ειρηνοποιούς». Απορρίπτω όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν όνομα, αλλά όχι παρουσία σε αυτά τα χώματα στα οποία καταπατούνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν πεθάνω, απορρίπτω και το τζαμί και τον ιμάμη και προσευχή στην κηδεία! 



kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου