5 Σεπ 2016

Ο Πειραιάς γίνεται βάση του Κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού μέσω Cosco! ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝ ΑΠ΄ΤΟ 2011...


Η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την μεταβίβαση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) στην China COSCO Shipping Corporation limited (COSCO) υπήρξε αναμφίβολα μια σημαντική κίνηση πρωτίστως οικονομικής και ευρύτερα στρατηγικής σημασίας.


Με την επισφράγιση της σηματοδοτείται η ένταξη της χώρας μας στις προβλέψεις του περιφερειακού σχεδιασμού της Κίνας για την Μεσόγειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Το παραπάνω γεγονός ισοδυναμεί με γεωπολιτική αναβάθμιση όπως επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις του κινέζου Προέδρου Xi Jinping και του Πρωθυπουργού Li Keqiang κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα.

Στο παρόν κείμενο εκτίθενται, εξαιρετικά συνοπτικά, ορισμένες πτυχές του παγκόσμιας κλίμακας στρατηγικού σχεδίου της Κίνας υπό τον τίτλο The Belt and Road Initiative, γνωστότερο στην χώρα μας ως «Νέος Δρόμος του Μεταξιού». Ειδικότερα παρουσιάζονται στοιχεία της κινέζικης στρατηγικής για την ανατολική μεσόγειο καθώς και την ανατολική και κεντρική Ευρώπη, όπως αυτά προκύπτουν από τις ενέργειες και τις δηλώσεις αξιωματούχων, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στην πληρέστερη κατανόηση της σημασίας της συμφωνίας.

Η υπογραφείσα συμφωνία ενσωματώνει τον ΟΛΠ στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού και τον καθιστά βασικό κόμβο των υφιστάμενων και σχεδιαζόμενων εμπορικών διαδρομών της Μεσογείου καθώς και νότια πύλη εισόδου της Κίνας στην ΕΕ. Σύμφωνα με τα επενδυτικά σχέδια που έχουν δημοσιοποιηθεί, αν το σχέδιο υλοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, κατά τα επόμενα χρόνια ο Πειραιάς αναμένεται να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο εμπορικό και τουριστικό λιμάνι της Μεσογείου ενώ ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός στοχεύει να φέρει τον ΟΛΠ στην κορυφαία θέση της Ευρώπης και μεταξύ των μεγαλύτερων λιμένων στον κόσμο σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η διασύνδεση του λιμανιού (θαλάσσιο σκέλος του Δρόμου του Μεταξιού) με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο θα συνδέσει τον Πειραιά, διαμέσου των Βαλκανίων, με την κεντρική και ανατολική Ευρώπη (κόμβος του χερσαίου σκέλους του Δρόμου του Μεταξιού). Η Κίνα φέρεται να επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τις θαλάσσιες διαδρομές της ανατολικής Μεσογείου όσο και για τις δυνατότητες που παρουσιάζει η ανατολική Ευρώπη σε οικονομικό (επενδύσεις στο τομέα των υποδομών) και γεωπολιτικό επίπεδο (ενίσχυση της δυνατότητας έμμεσου επηρεασμού κρατών – μελών της ΕΕ).

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κίνας για την ανατολική Ευρώπη έγινε σαφές με την ίδρυση μιας πλατφόρμας συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ της ίδιας και 16 χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης (11 μέλη της ΕΕ και 5 υποψήφια μέλη). Στις 26 Νοεμβρίου 2013 οι 16 + 1 χώρες πραγματοποίησαν Διάσκεψη στο Βουκουρέστι στην οποία συμφωνήθηκαν το πλαίσιο και οι στόχοι της συνεργασίας τους. Μεταξύ των στόχων περιλαμβάνονται η διασύνδεση Κίνας – Αν. Ευρώπης μέσω διεθνούς ταχείας εμπορικής σιδηροδρομικής γραμμής η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τα υφιστάμενα δίκτυα που διασχίζουν την Ασία .

Εντός του παραπάνω πλαισίου η συμφωνία για τον ΟΛΠ μπορεί δυνητικά να αποτελέσει ένα πολλαπλασιαστή δυνατοτήτων για την Κίνα δεδομένου ότι φέρνει στο προσκήνιο την δυνατότητα μιας «Βαλκανικής σιδηροδρομικής οδού». Η υπόψη δυνατότητα σύνδεσης του κόμβου της Αν. Ευρώπης με την πύλη εισόδου της Κίνας στην ΕΕ θα μπορεί να παρέχει πρόσβαση στην ευρύτερη αγορά της βαλκανικής και θα ολοκληρώνει το δίκτυο μεταφορών της ανατολικής Ευρώπης που συνδέεται με το σχέδιο του «Νέου Δρόμου του Μεταξιού»

Σε ό,τι αφορά στην θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου ευρύτερα και της Ανατολικής Μεσογείου ειδικότερα αυτό που πρέπει να καταρχήν να επισημανθεί είναι το γεγονός της αύξησης της κινέζικης παρουσίας μετά τις εξεγέρσεις που προκάλεσε σε σειρά κρατών η επονομαζόμενη «Αραβική Άνοιξη». Το Πεκίνο βρέθηκε προ εκπλήξεως την περίοδο των αναταραχών και έκτοτε αποφάσισε να λάβει σημαντικά μέτρα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των κρατικά ελεγχόμενων εταιρειών του στην αφρικανική ακτή της Μεσογείου ενισχύοντας, μεταξύ άλλων, την παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή.


Δεδομένου ότι το Πεκίνο μέχρι σήμερα δεν έχει αναπτύξει εκτός Κίνας βάσεις για τον ελλιμενισμό, ανεφοδιασμό και συντήρηση των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού αναγκάζεται να στηρίζεται στους λιμένες του εξωτερικού στους οποίους έχει τον διοικητικό έλεγχο ή την ιδιοκτησία προκειμένου να υλοποιήσει τα παραπάνω. Σε αυτό το πλαίσιο το λιμάνι του Πειραιά εξαιτίας των υποδομών που έχει ή σχεδιάζεται να αποκτήσει καθώς και εξαιτίας της γεωγραφικής του θέσης αποκτά θέση σε θεωρητικά σενάρια προβολής ναυτικής ισχύος της Κίνας στην Αν. Μεσόγειο.

Πιθανά προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν για τη χώρα εντοπίζονται σε ενδεχόμενους ανταγωνισμούς ισχύος ή διαφορές αντιλήψεως μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στην περιοχή καθώς η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν παραπάνω σε συνοπτική μορφή συντείνουν στην εκτίμηση ότι η παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς εμπλέκει ενεργά την χώρα στα σχέδια της Κίνας για την υπο – περιφέρεια της Αν. Ευρώπης και της Μεσογείου.

Τα ενδεχόμενα οφέλη αλλά και τα πιθανά προβλήματα μιας τέτοιας εμπλοκής μένει να εξεταστούν ενδελεχώς προκειμένου να αναπτυχθούν οι βέλτιστες πολιτικές εκμετάλλευσης των πλεονεκτημάτων και ελαχιστοποίησης των ρίσκων προς όφελος της χώρας.

Γράφει ο Ανδρέας Λιούμπας*

*Ο Ανδρέας Λιούμπας είναι υποψήφιος διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) και Αρωγό Μέλος της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων (ΑΣΑ).


 
http://www.ksipnistere.com/2016/09/cosco.html
 ΚΕΙΜΕΝΟ Ο.Ε.Α ΤΟΥ 2011:


ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΦΙΛΙΚΗ ΧΩΡΑ ;;;;;; (!!!!!!!) ΦΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ;;;

ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΡΕ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΔΙΠΟΔA ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ ;;; ΠΟΤΕ ;;;

ΑΣ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ... ''ΜΕΓΙΣΤΟ'' ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DEFENCE NET.
EΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=21271&Itemid=46

ΩΩΩ !!! ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΩΩΩ !!! ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

ΩΩΩ !!! ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΑΣ

''ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ'' ΣΤΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΣΑΣ
ΚΑΛΑ ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ;;;
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΣΑΣ ;;;

ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ UAV:ο γίγαντας αφυπνίζεται
ΣΟΒΑΡΑ ΤΙ ΛΕΤΕ;;; ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ ;;; ΓΙΑΤΙ ;;; ΠΟΤΕ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤE ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ KAI ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕΣΩ "F.S.B." ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ (ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΩΣ M.I.R.V.) KAI OΠΛΑ ΛΕΙΖΕΡ, ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ SUKHOI 40, STEALTH, YΠΟΒΡΥΧΙΑ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ - ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤE ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΝΑΔΑ - ΑΜΕΡΙΚΗΣ ;;;

 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤE ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕΞΙΚΟΥ - ΑΜΕΡΙΚΗΣ ;;;

 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤE ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ ;;;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΘΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ "ΗΠΑ" (ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ) ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡ-ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ;;;


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ME KATI TETOIO;;; (ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΤΑΝ Η ΔΥΣΗ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ)
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤE ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ;;;; 

 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤE ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ 300.000.000 ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Ή "ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΟΣ" ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΕΜΕΤΙΚΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΑΣ ΓΡΑΦΑΣ;;;

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΕΙ ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤE ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤE ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;; (ΚΑΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ) ;;;


ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Ο.Λ.Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - KAI Ο.Λ.Θ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) KAI ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΕΘΝΙΚΗ),ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ;;;


 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

...ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ.
ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΝ ΥΠΝΩ.
ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΣΥΝΤΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.
ΚΑΙ ΕΔΩ


kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου