2 Οκτ 2016

ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΣ ΑΚΡΑΙΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ....Η.Π.Α: Πράσινο φως στις πωλήσεις μαχητικών σε Κατάρ, Μπαχρέιν και Κουβέιτ


Πράσινο φως στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών στο Κατάρ, το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ έδωσαν οι ΗΠΑ μετά από δύο χρόνια σχετικών διαπραγματεύσεων.

Το πακέτο συμπεριλαμβάνει μαχητικά τύπου F-15E Strike Eagle για τα το Κατάρ, πρόγραμμα το οποίο θα ανέλθει στα 4 δισ. δολάρια αν ασκηθεί και το δικαίωμα προαίρεσης που θα προβλέπεται στη σχετική σύμβαση διπλασιάζοντας τον αριθμό των προς αγορά αεροσκαφών στα 72!


Έως και 40 F/A-18 E/F Super Hornet για το Κουβέιτ, στο οποίο δόθηκε και εναλλακτική έγκριση και για τα μαχητικά F-16 της Lockheed Martin ομοίως και το Μπαχρέιν.

Η έγκριση των πωλήσεων των Αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών έρχεται μετά την κάμψη των Ισραηλινών αντιδράσεων, η οποία κόστισε γύρω στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τα επόμενα 10 χρόνια και αποτελεί ανάσα για τις Boeing και LM οι οποίες θα αναλάβουν τα συμβόλαια κρατώντας στη ζωή τις γραμμές παραγωγής τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καθυστέρηση των Αμερικανών στο ξεμπλοκάρισμα πιθανών πωλήσεων προς τα Αραβικά κράτη της κόστισε ήδη μερικά εκατομμύρια δολάρια καθώς αρκετά κράτη του Κόλπου κατευθύνθηκαν τελικά στην πάντα ανοιχτή Ευρωπαική αγορά.

http://defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/4444-i-p-a-prasino-fos-stis-poliseis-maxitikon-se-katar-baxrein-kai-kouveit

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου