28 Δεκ 2016

Τι μεταφέρει το τουρκικό ALCATRAS; Τι αποδεικνύουν οι φωτογραφίες


Το τουρκικό σκάφος ALCATRAS παραμένει στην Αμμόγλωσσα της Κω, με τις καιρικές συνθήκες να αποτελούν ακόμη εμπόδιο για την επιχείρηση αποκόλλησής του. Κάποιοι στο νησί και ειδικά η Δημοτική Τηλεόραση της Κω προσπαθούν περίπου να μας πείσουν ότι το σκάφος ίσως να ΄ναι …τουριστικό και δεν μεταφέρει τίποτα που να ΄χει σχέση με τις φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού! Δεν γνωρίζουμε που οφείλεται αυτή η σπουδή…Το Λιμενικό προσεκτικά έχει μιλησει περί “τεχνικού εξοπλισμού”. Τι είναι αυτός ο “τεχνικός εξοπλισμός”;

Αντιγράφουμε την ανάλυση που έχει κάνει στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί ο κ.Νίκος Τριάντης. Είναι πολύ χρήσιμη:
‘Τι μεταφέρει το τουρκικό σκάφος ALCATRAS
Επειδή ακούμε διάφορες αναλύσεις σχετικά με το πρόσφατο συμβάν με τουρκικό σκάφος ALCATRAS που προσάραξε σε αβαθή παραλία στα ΒΑ της Κω παραθέτουμε μερικά στοιχεία απο τη φωτογραφική ανάλυση των φορτίων που μεταφέρει το σκάφος.
Στο σκάφος βρίσκεται ένας οικίσκος προσωρινού συνεργείου εγκαταστάσεων, ένα container 10 ft (πιθανή αποθήκη εργαλείων) δύο απροσδιόριστα φορτία καλυμένα με μουσαμάδες και ένας πύργος ύψους πέντε μέτρων περίπου τοποθέτησης αισθητήρων σε πολεμικό πλοίο.

Ο πύργος αυτός συνδέεται με το πρυμναίο αντιεροπορικό πυραυλικό σύστηματος τύπου RAM σε τουρκικές κορβέττες Ada class.


Οι γεννήτριες και ο γερανός που αναφέρουν οι άνδρες του Λιμενικού ανήκουν στο μόνιμο εξοπλισμό του σκάφους.

Το σκάφος δεν είναι καταδυτικό καθώς οι περισσότερες θεάσεις του και φωτογραφίσεις του έχουν γίνει στα ναυπηγεία Besiktas.
Συνεπώς τα μεταφερόμενα υλικά αφορούν την εγκατάσταση σε πολεμικό πλοίο του τουρκικού ναυτικού
Σίγουρα λοιπόν η υπόθεση θέλει λεπτούς και όχι αφελείς χειρισμούς…”
http://www.militaire.gr

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου