22 Ιαν 2017

Πιο ΚΕΕΡΦΑ πεθαίνεις.- AYTOI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙΓΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ? (photos)


Ο Ομπάμα έριξε 26171 βόμβες (ΜΟΝΟ 2016).
Επί Ομπάμα εγκρίθηκαν 10 φορές περισσότερες επιθέσεις με drone απ’ ότι επί Τζορτζ Μπους (ΜΟΝΟ 2016).

Ο Κλίντον διέλυσε την Γιουγκοσλαβία.
Οι Μπους ρήμαξαν το Ιράκ.
Η Χίλαρι οργάνωσε όλες τις πορτοκαλί επαναστάσεις.
Έτσι για να βλέπουν κάποιοι ότι όλα είναι υποκινούμενα.
Πιο ΚΕΕΡΦΑ πεθαίνεις.Υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά της προεδρίας του Ομπάμα…Όπως οι 26.171 βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ μόνο το 2016!

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι αναμφίβολα ένας εκ των αμερικανών προέδρων που στη χώρα του απολαμβάνει τα υψηλότερα ποσοστά δημοφιλίας κατά την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο και είναι επίσης από τους δημοφιλέστερους προέδρους των ΗΠΑ που ανέλαβε ποτέ το αξίωμα. Ειδικότερα δε τους τελευταίους μήνες, με την παράδοση της εξουσίας να πλησιάζει άλλα και με την ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ σε διάδοχό του, επικρατεί μια μορφή…φρενίτιδας ενώ οι εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπό του φτάνουν έως και τα όρια της υπερβολής.
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στις ΗΠΑ- δικαιολογημένα ή όχι- επισκιάζονται όμως και κάποια σοβαρά, μελανά για πολλούς, σημεία της διακυβέρνησης Ομπάμα. Ποιος θυμάται για παράδειγμα τη δέσμευση πως μέχρι το τέλος της θητείας του θα έχει κλείσει το Γκουαντάναμο;
Ή ποιος ξέρει πως το 2016, επί προεδρίας Ομπάμα εγκρίθηκαν 10 φορές περισσότερες επιθέσεις με drone απ’ ότι επί Τζορτζ Μπους και πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση για περισσότερο καιρό απ’ ό,τι σε κάθε άλλη Προεδρία των ΗΠΑ;
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, ο Ομπάμα αύξησε σημαντικά τον αριθμό των βομβών που έπληξαν αρκετές χώρες ανά τον κόσμο.
Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ «έριξαν» μόνο το 2016, 3.000 περισσότερες βόμβες συγκριτικά με το 2015 ανεβάζοντας τον αριθμό των επιθέσεων σε 26.171!
Όπως φαίνεται δε στον χάρτη που σχεδίασε το Statista για λογαριασμό του Independent οι περισσότερες βόμβες έπληξαν τη Συρία (12.192 βόμβες) και ακολουθούν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, η Υεμένη, η Σομαλία και το Πακιστάν.
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου