4 Ιαν 2017

Σταθμοί οπλισμού REMAX με θερμικά για την Βραζιλία και βαλλιστικά ασπίδια για τον ΕΣ ...

Ο στρατός της Βραζιλίας, στα τέλη του Δεκέμβρη του 2016, έθεσε παραγγελία για επιπλέον 215 τηλεχειριζόμενων σταθμών οπλισμού REMAX.

Eίχε προηγηθεί μια πιλοτική παραγγελία 81 σταθμών το 2012. Η σύμβαση αξίας 100.5 εκατομμυρίων $, ανατέθη στην ARES Aeroespacial e defesa, που είναι τοπικός συνεργάτης της Elbit Systems και περιλαμβάνει τον σχετικό εξοπλισμό και διάφορες υπηρεσίες υποστήριξης.


Οι σταθμοί όπλων REMAX προορίζονται για τα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα Iveco VBTP-MR Guarani 6x6 , εκ των οποίων 1580 είχαν παραγγελθεί στις 22 Νοεμβρίου 2016 για να συμπληρώσουν τα 203 οχήματα που είχαν προηγουμένως παραδοθεί.Tο σύστημα είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του στρατού της Βραζιλίας και περιλαμβάνει πλήρως σταθεροποιημένο τηλεχειριζόμενο σταθμό για πυροβόλα 7.62 mm και 12.7 mm (φωτο), ψηφιακή κάμερα ημέρας, θερμική κάμερα και αποστασιόμετρο λέιζερ.



Η παγκόσμια ζήτηση για τηλεχειριζόμενους σταθμούς οπλισμού υπό την προστασία θώρακα, αναδεικνύεται σε μια από τις πλέον χρυσοφόρες αγορές παγκοσμίως. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να αντιληφθούμε ότι η εποχή των απροστάτευτων στρατιωτών που προσπαθούν να κάνουν χρήση του ατομικού τους οπλισμού ή του εγκατεστημένου πυροβόλου επί της οροφής ενός οχήματος, βαλλόμενοι από πυρά ελευθέρων σκοπευτών ή θεριζόμενοι από κάθε λογής θραύσματα πυροβολικού, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για κάθε σοβαρή στρατιωτική δύναμη.

Ο ΕΣ, έμεινε και εδώ τραγικά πίσω στις εξελίξεις, μη δυνάμενος όχι μόνο να αντιληφθεί την ανάγκη προστασίας υπερ-πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού αλλά και να αξιολογήσει τα διδάγματα από δεκάδες περιφερειακές συγκρούσεις έχοντας την πολυτέλεια να μην έχει πληρώσει οδυνηρό τίμημα σε αίμα ...Τώρα εδώ που φτάσαμε, όχι μόνο τηλεχειριζόμενοι πυργίσκοι με θερμικά αλλά και απλά βαλλιστικά ασπίδια για την στοιχειώδη προστασία πυροβολητών στα Μ113 θεωρούνται μέγιστο επίτευγμα ... Αρκεί φυσικά, να μην χρειαστεί να πολεμήσεις νύχτα, με άσχημες καιρικές συνθήκες και το όχημα σου εν κινήσει ...

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου