12 Ιαν 2017

ΝΑΤΟ: Έχεις εκρηκτικά, αλυσοπρίονα, και μερικά δέντρα; τότε σταματάς Ρωσικά άρματα μάχης! (video)


Αμερικανοί και Καναδοί μηχανικοί του στρατού επιδεικνύουν πώς μπορεί να σταματήσει ένα άρμα μάχης, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται "ABATIS," κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης άσκησης του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, στα σύνορα με τη Ρωσία.

Η χρήση της τεχνικής ABATIS πιστεύεται ότι χρονολογείται από την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ως αμυντικός μηχανισμός κατά προσωπικού.Τότε γκρέμιζαν σωρούς δέντρων με ακονισμένα τα κλαδιά τους προς τα έξω, για να εμποδίσουν την ομαλή διέλευση εχθρικών τμημάτων.

Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο του ΝΑΤΟ:Σημείωση: Ανεξαρτήτως του πόσο εκπαιδευμένο και προετοιμασμένο θα είναι το εχθρικό μηχανικό να αντιμετωπίσει τέτοια εμπόδια θεωρούμε ότι τα δάση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην αμυντική στρατηγική ενός αμυνόμενου και ειδικότερα στην περίπτωση της χώρα μας. Μόνο η δύναμη της φαντασίας μπορεί να περιορίσει τους τρόπους που σωστά προετοιμασμένες δυνάμεις τόσο συμβατικού πεζικού αλλά και ειδικών δυνάμεων μπορούν να προκαλέσουν απίστευτη φθορά σε εχθρικές δυνάμεις. Και φυσικά είναι περιττό να αναφέρουμε τις τεράστιες δυνατότητες για αποθήκευση και απόκρυψη πολεμικού υλικού και υλικών λογιστικής μέριμνας. Γιατί μπορεί να η τεχνολογία ηλεκτροοπτικών και θερμικών να δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην εξ' αποστάσεως ασφαλή αποκάλυψη στόχων αλλά δεν παύει να παραμένει δέσμια περιορισμών που μπορεί να τις επιβάλλει ανά πάση στιγμή η δύναμη της φύσης ... επ' ωφελεία των αμυνομένων.

Γι αυτό πιστεύουμε ότι θα έπρεπε το νομικό πλαίσιο της χώρας μας να αντιμετωπίζει με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τα πρόσωπα που διατεταγμένα ή ακούσια προκαλούν δασικές πυρκαγιές.


πηγη
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου