19 Φεβ 2017

To ελληνικό σύστημα ενδοεπικοινωνίας στην υπηρεσία του Γερμανικού Στρατού


Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 2 εκ. Ευρώ με την Krauss-Maffei Wegmann (KMW) για την προμήθεια συστημάτων ενδοεπικοινωνίας WiSPR, τα οποία θα εξοπλίσουν Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) BOXER για τη διεθνή αγορά.


Η παράδοση των συστημάτων WiSPR προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες. To ΒΟΧΕR είναι ένα νέας γενιάς, εξελιγμένο τεθωρακισμένο όχημα πολλαπλού ρόλου (MRAV), το οποίο παρέχει αυξημένη προστασία για το πλήρωμα, αρθρωτή δομή και κινητικότητα, υιοθετώντας τις τελευταίες τεχνολογίες για τις επιδόσεις του σε επιχειρησιακό επίπεδο. To WiSPR είναι ψηφιακό σύστημα ενδοεπικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας για στρατιωτικά οχήματα, γνωστό για τις κορυφαίες επιδόσεις του στην μείωση του θορύβου, την ασφάλεια του πληρώματος και την ευέλικτη αρχιτεκτονική του, με δυνατότητα προσαρμογής σε ποικίλες επιχειρησιακές απαιτήσεις του σύγχρονου ψηφιακού πεδίου μάχης.

H Intracom Defense διαθέτει το, πολύ γνωστό στον ΕΣ, ψηφιακό σύστημα ασφαλούς ενδοεπικοινωνίας WISPR. Πρόκειται για ένα ομοιογενές και ολοκληρωμένο σύστημα μεταφοράς φωνητικών και άλλων δεδομένων μεταξύ οχημάτων, στρατιωτών και μεταξύ οχημάτων και στρατιωτών. Με ενσωματωμένο σύστημα Δυναμικής Μείωσης Ήχου, το WISPR επιτυγχάνει μη παραμορφωμένο και καθαρό ήχο εντός θορυβώδους περιβάλλοντος, άρα σαφήνεια στη μετάδοση των πληροφοριών και των διαταγών. Μέσω του WISPR το σύστημα επικοινωνιών ενός οχήματος ελέγχεται είχε χειροκίνητα είτε από απόσταση μέσω του συστήματος WISPR Wireless LAN.

Επιπλέον, η σπονδυλωτή κατασκευή του επιτρέπει να διασυνδέεται με άλλα τερματικά επικοινωνιών και πληροφοριών, συστήματα διαχείρισης μάχης, ασυρμάτους τακτικών επικοινωνιών, τοπικά δίκτυα, αισθητήρες, συστήματα πλοήγησης κ.ά. Είναι εύκολο στη χρήση του και κάθε στρατιώτης έχει στη διάθεση του ένα τερματικό σύστημα με οθόνη πολλαπλών ενδείξεων δεδομένων (ειδοποιήσεις, μηνύματα τα οποία μπορούν να εκτυπωθούν, ηχητικές και έγγραφες ενδείξεις, φωτιζόμενα πλήκτρα), ενώ μπορεί να αναβαθμιστεί με νέες υπηρεσίες και ικανότητες είτε μέσω της αναβάθμισης του λογισμικού είτε μέσω της πρόσθεσης συσκευών, χωρίς την αλλαγή της υπάρχουσας υποδομής.

Η αξιοπιστία του WISPR βασίζεται στο ενσωματωμένο σύστημα αναγνώρισης σφαλμάτων. Ένα πλήρες σύστημα WISPR αποτελείται από τη μονάδα ελέγχου του πληρώματος, τη μονάδα μεγαφώνου, το τηλεχειριζόμενο σύστημα επιλογής ασυρμάτου, τη μονάδα ελέγχου τηλεφώνου, το εξωτερικό σύστημα διασύνδεσης και το σύστημα πολλαπλών διασυνδέσεων. Επικουρικά, το σύστημα WISPR Wireless LAΝ διαθέτει τη μονάδα ελέγχου και μια φορητή μονάδα ελέγχου. Εν συντομία, το WISPR προσφέρει υπηρεσίες ασύρματης επικοινωνίας ήχου και δεδομένων, τηλεχειριζόμενη πρόσβαση στο σύστημα επικοινωνιών των οχημάτων, επικοινωνία μεταξύ οχημάτων, μετάδοση εικόνας από όχημα σε όχημα σε πραγματικό χρόνο, υπηρεσία ψηφιακού χάρτη κ.ά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το WISPR έχει πιστοποιηθεί για χρήση από τα εξής οπλικά συστήματα: στα τεθωρακισμένα οχήματα τύπου M-113, Marder και Wiesel, στα ελαφρά οχήματα των ¼ τόνων, στα οχήματα διοίκησης και ελέγχου τύπου M- 577, στα άρματα μάχης τύπου Leopard-2 (μαζί με τα οχήματα μηχανικού, τα οποία βασίζονται στα άρματα μάχης τύπου Leopard-1/- 2), στα πυροβόλα τύπου PzH-2000, στα ραντάρ αντί-πυροβολικού τύπου ARTHUR και στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας τύπου ASRAD.


πηγη
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου