23 Μαρ 2017

Εκτοξευτές Spike-LR, πυροβόλα των 30 mm και προγραμματιζόμενα πυρομαχικά για Λιθουανία και Πολωνία!

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ, ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΞΙΑΣ 600εκ. ΕΥΡΩ (!!!!) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.....ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ....

Η εταιρεία Orbital ATK ανακοίνωσε ότι το πυροβόλο ΜΚ44 Bushmaster® Chain Gun® των 30mm επιλέχθηκε από τον Λιθουανικό στρατό για να εξοπλίσει τα θωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού Vilkas 8x8


To θωρακισμένo όχημα μάχης πεζικού Vilkas 8x8 είναι ουσιαστικά το όχημα Boxer, που κατασκευάζεται από μια κοινοπραξία μεταξύ των Krauss-Maffei Wegmann και Rheinmetall και 88 μονάδες του οποίου είχαν παραγγελθεί απο την Λιθουανία το 2016.

Τα Λιθουανικά Vilkas 8x8 θα χρησιμοποιήσουν το πυροβόλο ΜΚ44 των 30mm σε μη επανδρωμένους πύργους Rafael Samson Mk II (φωτο) με την Orbital ATK να εμπλέκεται και στην ενσωμάτωση-ολοκλήρωση 90 πυροβόλων στους πύργους της Rafael.


Επίσης, στους παραπάνω πύργους θα εγκατασταθούν και εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων Spike-LR.

Ας σημειωθεί ότι τα πυροβόλα ΜΚ44 θα εφοδιάζονται και με το προγραμματιζόμενο πυρομαχικό Mk310 PABM-T (διαμέτρημα 30mm x 173mm) το οποίο έχει την ικανότητα καθυστερημένης εκπυρσοκρότησης μετά την εισχώρηση του στον θώρακα ελαφρά θωρακισμένων οχημάτων, έκρηξης στον αέρα για εξουδετέρωση προσωπικού επί του πύργου οχημάτων και εξουδετέρωσης εχθρικών στόχων που καλύπτονται πίσω από τοίχους δωματίων.

Ο συνδυασμός πυροβόλων ΜΚ44 των 30mm / προγραμματιζόμενων πυρομαχικών Mk310 PABM-T /  εκτοξευτών αντιαρματικών πυραύλων Spike-LR / έχει υιοθετηθεί και για τα Πολωνικά θωρακισμένα οχήματα μάχης Rosomak MΚ2 και τα υπό ανάπτυξη Borsuk. Εκεί όμως θα υπάρχει ο νέος μη επανδρωμένος πύργος ZSSW-30 της Πολωνικής HSW (φωτο) με ομοαξονικό πολυβόλο 7.62mm και 2 εκτοξευτές Spike-LR.




Φυσικά όλες οι παραπάνω εξελίξεις έχουν απλά Ακαδημαϊκή σημασία για τον ΕΣ που συνεχίζει να εκπονεί ασκήσεις όπου ο αντικειμενικός στρατηγικός στόχος ενός "χαζού" και διαχρονικά προβλεπόμενου αντιπάλου είναι να κονιορτοποιηθεί από τα πυροβόλα των .50 των Ελληνικών ΤΟΜΠ που τα χειρίζεται ακάλυπτο και τραγικά απροστάτευτο προσωπικό.
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου