31 Μαΐ 2017

Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ  ΕΒΡΑΪΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΩΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ...
(ΒΛΕΠΕ ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΛΠ)

Think News-Ο αφανισμός των επιχειρησιακών ομάδων της ΕΛ.ΑΣ: Η περίπτωση της ομάδας ΔΕΛΤΑ

Η πρώτη ενέργεια του Νίκου Τόσκα όταν ανέλαβε το υπουργείο προστασίας του Πολίτη ήταν να διοργανώσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να ανακοινώσει με κάθε επισημότητα τη διάλυση της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α.
Της πλέον επίλεκτης Αστυνομικής δύναμης πρόληψης και καταστολής , η οποία σε μια εξαετία είχε στην κυριολεξία αφοπλίσει τον ...
αναρχικό χώρο υπερασπίζοντας την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου. Για έξι χρόνια, ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αναρχικών, τα Εξάρχεια και το ιστορικό κέντρο ήταν δλυο απολύτως ελεγχόμενες περιοχές και απο το 2009 μέχρι το 2015 ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις καταδρομικών επιθέσεων και παραβατικότητας. Σημειωτέον, πως είχε επέλθει κάθετη μείωση των τρομοκρατικών χτυπημάτων. 
Όταν διαλύθηκε η Μονάδα, έμπειρα στελέχη που είχαν υπηρετήσει σε αυτή, είχαν προειδοποιήσει οτι δεν υπάρχει καμία άλλη δύναμη που να μπορεί να αντιμετωπίσει το αντάρτικο πόλης των αναρχικών. Τόσο οι διμοιρίες της ΥΑΤ όσο και αυτές τις ΥΜΕΤ εξακολουθούν να στερούνται τακτικής ευελιξίας και άμεσης ανταπόκρισης. Χαρακτηρίστηκαν ως γραφικοί και κολλημένοι. Οι διμοιρίες της ΥΑΤ και ΥΜΕΤ αργά και μεθοδικά έχουν υποστεί απώλειες προσωπικού ενώ επιχειρησιακά έχουν δεχθεί ευνουχισμό σε επίπεδο ανάληψης δράσης. Το ηθικό του προσωπικού είναι χαμηλό αφού η παραμικρή ανάληψη δράσης εναντίων σημαίνει ΕΔΕ από την προϊστάμενη αρχή. 
Η δράση των κουκουλοφόρων είχε περιοριστεί και η αστυνομία προχωρούσε σε μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές δρώντας ως τροχοπέδη για κάθε επόμενη ενέργεια τους. Η Ομάδα είχε δύο συστατικά στοιχεία: αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα. Ήταν η Ομάδα με τις περισσότερες συλλήψεις. Γι’ αυτό και καταργήθηκε. Η μόνιμη δικαιολογία του τύπου “δεν έχουμε διαταγές” δεν υπήρξε ποτέ για την Ομάδα Δέλτα. Στα αυτόφορα κακουργήματα η δράση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΕΛΤΑ ήταν άμεση και ακαριαία. Όπως επιβάλει το Σύνταγμα και η Νομοθεσία. 
Η ανασύσταση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ είναι μονόδρομος και επιτακτική ανάγκη. Το επιβάλλουν πρωτίστως εθνικοί και επιχειρησιακοί λόγοι. Η νέα Ομάδα ΔΕΛΤΑ δύναται να υπαχθεί στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, έχοντας σχολείο επιλογής προσωπικού, καινούργιες ενισχυμένες ομάδες, ειδική σύνθεση υλικοτεχνικής υποδομής και δυνατότητα ανάπτυξης σε όλη την επικράτεια από τα αεροπορικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων. 


kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου