12 Αυγ 2017

Κίνα: Θα επέμβουμε στρατιωτικά σ΄όποιον επιχειρήσει την αλλαγή καθεστώτος στη Β. Κορέα

ΚΕΡΒΕΡΟΣ : ΚΙΤΡΙΝΗ ΦΥΛΗ = ΚΙΝΑ 888 + Β.ΚΟΡΕΑ 777-Β + Ν.ΚΟΡΕΑ 777-Α

ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΣΤΟΝ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ Ή «ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ» , ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ «ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ» Ή «ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΙΝ – ΣΙΩΝ – ΚΙΝ – ΚΙΝΑ – ΣΙΝΑ», ΩΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ – ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΙΝΕΖΟΕΒΡΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ» (ΣΙΝΟ-ΜΟΓΓΟΛΙΚΗ)._


Σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα προς τον Αμερικανό Πρόεδρο απέστειλε η κινεζική κυβέρνηση –ο στενότερος σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ– προειδοποιώντας πως θα αποτρέψει μία ενδεχόμενη προσπάθεια για αλλαγή καθεστώτος στη Βόρεια Κορέα, η οποία βρίσκεται υπό το έλεος του δικτάτορα Κιμ Γιονκ Ουν.


Ειδικότερα, μέσω άρθρου σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, το Πεκίνο προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ο ότι «θα επέμβει στρατιωτικά στη Βόρεια Κορέα, αν η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ επιχειρήσουν την ανατροπή του βορειοκορεατικού καθεστώτος».

«Η Κίνα θα παραμείνει ουδέτερη αν η Βόρεια Κορέα θα επιτεθεί πρώτη»

Ταυτόχρονα, η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου κατέστησε σαφές ότι προτιμότερη θα ήταν η συνέχιση του status quo, προειδοποιώντας προσωπικά τον Κιμ Γιονκ Ουν ότι η Κίνα θα παραμείνει ουδέτερη αν η Βόρεια Κορέα θα επιτεθεί πρώτη.


Επίσης, η κινεζική κυβέρνηση απηύθυνε εκ νέου έκκληση για διπλωματική λύση, ωστόσο η πιθανότητα συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς οι Τραμπ και Kιμ Γιονκ Ουν ανταλλάσσουν απειλές για επίθεση με πυρηνικά όπλα.

Το Πεκίνο εξέφρασε την απογοήτευσή του τόσο για τις επανειλημμένες πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ, όσο και για τη συμπεριφορά της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως οι στρατιωτικές ασκήσεις, για τις οποίες αναφέρει πως κλιμακώνουν την ένταση.

πηγη

kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου