30 Σεπ 2017

Ποια είναι η Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη που μπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Η ΚΥΡΑΤΣΑ! ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑΧΤΗ ΟΙ ΠΑΛΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ....

ΕΙΠΑΜΕ 

Η ΛΕΞΗ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ 300 ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ : ΣΑΜΠΟΤΑΖ





Η γενική γραμματέας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προέρχεται από τον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διατηρεί άριστες σχέσεις με τη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ που ιδεολογικά… αρρωσταίνει με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις επενδύσεις και την ιδιωτική πρωτοβουλία.


Στη θέση αυτή την κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη τοποθέτησε, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού, ο Νίκος Ξυδάκης, για τα έργα και τις ημέρες του οποίου στο συγκεκριμένο υπουργείο επικρατεί στις πολύ υψηλές θέσεις του Μεγάρου Μαξίμου όχι απλά αρνητική άποψη, αλλά λένε πως «άφησε πίσω του στάχτη και μπούρμπερη».
Εκ της θέσεώς της, η κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη προεδρεύει του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συνεδρίου (ΚΑΣ), το οποίο ούτε χθες κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη συνεδρίασή του και να εκδώσει απόφαση για το εάν (και πόσο τμήμα του) ο χώρος του τέως αεροδρομίου είναι «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος», οπότε η άδεια για την επένδυση θα βρεθεί στο… «φτου κι απ` την αρχή»!

Η χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ είχε συγκληθεί επειδή η αμέσως προηγούμενη είχε αναβληθεί, ενώ η… προ-προηγούμενη (πάντα με βασικό θέμα τον χαρακτηρισμό του Ελληνικού) ξεκίνησε κανονικά αλλά μετά από πολύωρες άκαρπες συζητήσεις διεκόπη, διότι, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, οι αρχαιολόγοι αδυνατούσαν να συμφωνήσουν, και προ του κινδύνου να υπάρξει αρνητική για την επένδυση απόφαση, η κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη τη διέκοψε μέσα στη βαθιά νύχτα. Ορίσθηκε νέα συνεδρίαση, η οποία ανεβλήθη πριν καν συναντηθούν τα μέλη της, και ήρθε η χθεσινή η οποία αναμενόταν να είναι η «τελική», αφού υποτίθεται ότι είχαν γίνει όλες οι παρασκηνιακές ενέργειες για να φανεί επιτέλους άσπρος καπνός.

Σε όλα αυτά, ο ρόλος της γενικής γραμματέως ήταν κρίσιμος και κομβικός. Η κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, μάλιστα, συναντήθηκε προχθές με τον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη (δεν έγινε γνωστό αν η συνάντηση έγινε με δική της πρωτοβουλία ή την κάλεσε για ενημέρωση ο υπουργός…) τον οποίον και κατά τις πληροφορίες διαβεβαίωσε ότι «όλα είναι υπό έλεγχο»…
Πάντως, μετά τη συνάντηση αυτή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης δήλωνε χθες σε συνέντευξή του πως «η επένδυση στο Ελληνικό προχωρά κανονικά, δεν θα υπάρξουν προβλήματα με το ΚΑΣ». Τέτοια βεβαιότητα. Και μετά… ήρθαν τα πάνω κάτω! Η κυρία γραμματέας με το που άρχισε η συνεδρίαση ζήτησε την αναβολή της, τα μέλη δεν συμφώνησαν, διεξήχθη ψηφοφορία και τελικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε με ψήφους 11 υπέρ και 6 κατά.

Κάποιοι στην κυβέρνηση (ως και εκ του αποτελέσματος) κατηγορούν την κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη για ανικανότητα να φέρει εις πέρας αυτά που υπόσχεται, πόσω μάλλον που έχουν να κάνουν με υπηρεσία που ελέγχεται από την ίδια. Άλλοι πιο… καχύποπτοι την κατηγορούν πως με τις καθυστερήσεις και τις αναβολές εξυπηρετεί (συγγνωστά ή ασύγγνωστα, δεν διευκρινίζεται…) το παιχνίδι εκείνων των κύκλων στον κομματικό πυρήνα αλλά και στην κυβέρνηση που εκφράζουν «ιδεολογικές» ενστάσεις για την συγκεκριμένη (και όχι μόνο) επένδυση.
Ο κ. Τσίπρας εμφανίσθηκε χθες, μετά το νέο φιάσκο στο ΚΑΣ, αποφασισμένος -γιατί αρκετή ζημιά έχει υποστεί το «φιλοεπιχειρηματικό» προφίλ που χτίζει- να επισπεύσει «πάση δυνάμει» τις διαδικασίες για να υπάρξει απόφαση (θετική εννοείται…) από το ΚΑΣ, απαραίτητη προϋπόθεση για το ξεμπλοκάρισμα της όλης επένδυσης, διότι έπονται και άλλες «δευτερεύουσες» εκκρεμότητες.

Όποια εκδοχή κι αν ισχύει για τον ρόλο της γενικής γραμματέως, από κυβερνητικούς κύκλους εκτιμάται ότι ήρθε η ώρα η κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη να… κατέβει από τη σκηνή, για να ανέβει ο/η διάδοχός της, που θα έχει τις ικανότητες αλλά και την… ιδεολογία «να γίνει η δουλειά».  Πάντως, το ξήλωμα της κ. Βλαζάκη δεν θ’ αποδειχθεί εύκολη και ανώδυνη υπόθεση, καθώς η κ. Γραμματέας εκφράζει πολλούς κομματικούς αλλά ακόμη και υπουργούς.
Να σημειωθεί, ότι στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αρχαιολόγων, μετείχε και ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, ενώ με κολακευτικά λόγια γιοα τον ρόλο των αρχαιολόγων εκφράσθηκε και ο κ. Σκουρλέτης. Δεν έχει διευκρινισθεί αν και ποια συμμετοχή στην όποια διαδικασία χρειασθεί για την εξουδετέρωση της κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη θα έχει η υπουργός Πολιτισμού κ. Κονιόρδου…


kerberos-hellas

1 σχόλιο: